in

Parasite, HBO Dizisi Olma Yolunda

2019’un çok konuşulan filmlerinden Parasite (Gisaengchung), HBO dizisi olmak üzere. Filmin yönetmeni Bong Joon-ho anlaşmaya yakın.

parasite 2019
- Reklam -
- Reklam -

2019 senesinin en iyi filmleri arasında gösterilen Bong Joon-ho imzalı Parasite (Gisaengchung), HBO dizisi olmak üzere. Sinema filminin dizi uyarlaması için anlaşmalar masadaki yerlerini aldı.

Golden Globe Ödüllü Parasite, ödül sezonunda adından en çok söz ettiren yapımlardan birisi oldu. Okja, Snowpiercer ve Salinui chueok gibi filmlerle karşımıza çıkan senarist, yönetmen ve yapımcı Bong Joon Ho, 2019 tarihli Parasite ile yılın parlayan isimleri arasında gösteriliyor.

Beyaz perdeden televizyona uyarlanan yapım furyası, geçen yılla birlikte iyice hız kazanmıştı. Görünen o ki 2020 de bu konuda önceki seneden geri kalacak değil. Parasite henüz daha çok taze bir film olmasına rağmen filmin diziye uyarlama hakları satın alım aşamasında.

- Reklam -

Parasite 2019

Amerikanın önemli kanallarından HBO, dizi uyarlaması için Bong Joon-ho ile görüşme halinde. Aynı zamanda kanal, Oscar ödüllü yönetmen Adam McKay ile de diziyi yönetmesi için görüşüyor.

Parasite Filminin Dizi Uyarlaması HBO’ya Çok Yakın

Söylenenlere göre filmin sahibi Bong Joon-ho, inisiyatifini HBO’dan yana kullanmak üzere. Anlaşma gerçekleşirse, dizinin yapımcıları arasında filmin yapımcısı CJ Entertainment şirketi de yer alacak.

2016 senesinde The Big Short filmiyle Oscar’da En İyi Özgün Senaryo ödülünü kazanan Adam McKay, 2019’da da Vice filmiyle aynı kategoride Oscar’a aday olmuştu. McKay aynı zamanda HBO dizisi Succession’un da yapımcı koltuğunda. McKay’in kanalın dijital platformu HBO Max ile de bir anlaşması bulunuyor.

Parasite 2019 Dizi

- Reklam -

Bir sistem eleştirisi olan Parazit, zengin Park Ailesi ve ekonomik olarak tam bir açmazın içindeki Kim Ailesi’nin kesiştiği tuhaf bir hikâyeyi anlatıyor. Kim Ailesi, Parkların evine tıpkı bir parazit gibi yerleşmenin hile ve acayipliklerle dolu yollarını bulurken işler elbette hiç tahmin edilemeyecek boyutlara ulaşıyor.

Eğer anlaşma tamamlanırsa, dizinin Amerika’da ve muhtemelen Amerikan halkına hitap edecek bir anlayışla yeniden tasarlanacağı tahmin ediliyor. Bu noktada oyuncu seçimleri, odak noktası ve senaryo nasıl olacak merak konusu. Dizide nelerin değişeceği ve olası yayın tarihi ise henüz bilinmiyor. Fakat Bong Joon-ho’nun da projenin içinde olması, filmin hayranlarını bir nebze de olsa sevindiriyor.

2020 BAFTA Parasite

Bu uyarlama haberini sizin yaklaşımınız ne oldu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* The Last of the Mohicans Dizi Oluyor

Kaynak: Cnet

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for suburbia suburbia dedi ki:

    Hoşuma gitmiyor bu tür değişimler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

altKitap 2020 Öykü Ödülü

altKitap 2020 Öykü Ödülü Başvuruları Başladı

Ragnarok

Ragnarok: Netflix Norveç’in Mitoloji Dizisinden Uzun Fragman