in

Peaky Blinders Dizisinde Thomas Shelby İçin İlk Tercih Jason Statham Olmuş

Peaky Blinders dizisinin yaratıcısı Steven Knight, dizinin baş kahramanı Thomas Shelby için ilk tercihini Jason Statham’dan yana kullanmak istediğini itiraf etti.

Peaky Blinders - Thomas Shelby
- Reklam -
- Reklam -

Steven Knight’ın yaratıcılık koltuğunda oturduğu sevilen suç ve drama dizisi Peaky Blinders cephesinde yeni sezon bekleyişi sürüyor. Dizinin yaratıcısı, artık bir ikon haline gelmiş Thomas Shelby karakteri için ilk tercihlerinin Jason Statham olduğunu açıkladı.

Kadrosundaki Cillian Murphy, Helen McCrory, Paul Anderson ve Tom Hardy gibi oyuncularla dikkat çeken BBC One dizisi Peaky Blinders 5. sezon bölümleri geçen ağustos ayında yayınlandı. Toplamda 7 sezon sürmesi beklenen dizi, ayrıca bir de sinema filmi ile evrenini iyice genişletecek.

Serinin yaratıcısı Steven Knight’ın açıklaması ise oldukça dikkat çekici. ABD’nin köklü dergilerinden Esquire’e konuşan Knight, dizinin baş kahramanı olan Tommy Shelby rolü için ilk olarak Jason Statham’ı tercih ettiğini itiraf etti.

- Reklam -
Jason Statham
Jason Statham

Rolün seçmeleri sırasında hem halihazırda şu anki rolün sahini Cillian Murphy ile hem de Jason Statham ile görüşen Knight, nihai kararını Statham’dan yana kullanmak istemiş.

Crank, Fast & Furious 7, The Transporter ve The Expendables gibi suç – aksiyon filmleriyle öne çıkan Jason Statham; yapımcının gönlünden geçen isim olmayı başarmış. Her şeyi değiştiren ise Cillian Murphy’nin gönderdiği bir kısa mesaj olmuş.

Peaky Blinders Yıldızının Tercihinde Bir Kısa Mesajın Etkisi Çok Büyük Olmuş

Nihayetinde, hepimizin bildiği gibi Statham asla Thomas Shelby olmadı. Knight kararına dair şöyle konuşuyor:
“Cillian, onunla tanıştığımda Tommy gibi gözükmüyordu. Ama ben bunu anlayamayacak kadar aptaldım. Sonra bana bir kısa mesaj gönderdi. Unutma, ben bir aktörüm dedi. Bu kesinlikle olayın ta kendisi. Cillian Murphy’yi sokakta görseniz tamamen farklıdır.”
1976 İrlanda doğumlu Cillian Murphy Peaky Blinders öncesinde 28 Days Later…, Inception, Red Eye ve Sunshine gibi yapımlarda yer aldı. Pek çok ödüle aday gösterildi. Peaky Blinders ile iki defa Irish Film and Television Awards’ta En İyi Başrol Oyuncusu ödülüne layık görüldü. Artık Thomas Shelby rolü için şu anda insanın aklında başka bir oyuncu canlandırması oldukça güç.

Bununla birlikte Steven Knight, dizide yaşanan ölümlere dair de konuştu.

Haberin devamı spoiler (sürprizbozan) içermektedir.

- Reklam -

Aberama Gold - Peaky Blinders

Aiden Gillan tarafından canlandırılan Aberama Gold’u bu kadar erken öldürdüğü için pişman olduğunu dile getirdi. Knight, Gold’u belki yaralı bırakabileceğini ifade etti.

Peaky Blinders 6. sezon çekimleri Koronavirüs salgını nedeniyle yarıda kalmıştı. Dizinin yeni sezonunun ve yeni filminin ne zaman geleceğine dair henüz bir açıklama yok.

Peki siz Jason Statham’ı Thomas Shelby olarak hayal edebiliyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Peaky Blinders Yaratıcısından Charles Dickens Uyarlaması Great Expectations Geliyor

Kaynak: Games Radar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Patty Jenkins - Justice League wonder woman 1984

Patty Jenkins, Justice League Yönetmenliğini Neden Reddettiğini Açıkladı

Black Mirror 6. Sezon

Black Mirror 6. Sezon Gerçek Dünyada Yaşanıyor!