in

Bruce Wayne’in Uşağı Pennyworth’e Odaklanan Dizi 3. Sezonun Ardından İptal Edildi

Pennyworth 4. Sezon iptal edildi. HBO Max, Batman hikâyesinin öncesinde geçen ve Bruce Wayne’in uşağına odaklanan yapımda fişi çekti.

Pennyworth 4. Sezon için iptal kararı
- Reklam -
- Reklam -

Pennyworth 4. Sezon için iptal kararı verildi. Dizi geçen sezonun ardından yeniden markalaşmaya giderek ismini The Origin of Batman’s Butler olarak değiştirmişti.

HBO Max bir yapımın daha fişini çekti. Pennyworth, saygın Wayne Ailesi üyesi Alfred Pennyworth’un geçmişini anlatan bir Batman öncül dizisiydi. İlk 2 sezonu Epix’te yayınlanan dizinin 3. sezonu HBO Max’e geçti. Ancak ne yazık ki Gotham’dan tanınan Bruno Heller tarafından yaratılan drama dizisi, diğer DC yapımları Titans ve Doom Patrol ile aynı kaderi paylaştı.

The Hollywood Reporter, HBO Max’in Pennyworth 4. sezon ile devam etmeyeceğini açıkladı. Dizinin başrolünde yer alan Jack Bannon, Thomas Wayne (Ben Aldridge) ve Martha Kane (Emma Paetz) gibi ikonik DC karakterleriyle tanışan genç Alfred Pennyworth karakterine hayat veriyordu.

- Reklam -

Geçen yılın ekim ayında yayınlanan ve toplamda 10 bölüm süren 3. sezon, Pennyworth: The Origin of Batman’s Butler olarak yeniden adlandırıldı. Bu markalaşma kararı muhtemelen dizinin daha fazla ilgi çekmesi adına alınmıştı. Ancak pek de başarılı olamamış gibi görünüyor.

Pennyworth 4. Sezon iptal kararı

DC Universe, yakın zamanda başa gelen DC Studios’un ortak CEO’ları James Gunn ve Peter Safran ile yeni bir yola girdi. İkili DC için filmler, televizyon dizileri, animasyonlar ve oyunları kapsayacak uyumlu bir “paylaşılan evren” yaratmak için büyük değişiklikler yapıyor. Gunn ve Safran, HBO Max’in herhangi bir DC dizisini iptal etme kararında aktif olarak yer almamış olsalar da, farklı ortamlarda birbirine bağlı bir DCU’ya sahip olma hedefleri, Titans, Doom Patrol ve Pennyworth gibi canlı aksiyon dizilerinin neden iptal edildiğini anlatıyor.

Pennyworth 4. Sezon, Titans ve Doom Patrol ile İptal Edilen DC Dizileri Kervanına Katıldı

Elbette bu örnekler, eskiye ait tüm yapımların da iptal edileceği anlamına gelmiyor. Şu an için eskiye ait yapımlar Elseworlds etiketi altında piyasaya sürülen daha spesifik projeler olacak. Buna, yakın zamanda çıkış tarihi açıklanan The Batman 2 ve spin-off dizisi The Penguin de dahil.

- Reklam -

Aynı zamanda DC Sinematik Evreni’nin yeniden inşası sırasında 1. Bölüm olarak adlandırılan Tanrılar ve Canavarlar, tanıdık karakterleri yeni bir yapılandırmayla ekranlara taşıyacak. İlk fazda neler olacağı da geçen günlerde James Gunn tarafından açıklandı. Bu duyuru sırasında Gunn, çocuklara yönelik animasyon dizisi Teen Titans Go! veya Joaquin Phoenix’in oynadığı Joker serisinin de artık Elseworlds etiketi altında çıkacağını duyurdu.

Pennyworth 4. Sezon iptal kararı

Gunn ve Safran’ın DC Sinematik Evreni’nin birbirine bağlı geleceğini keşfetmeye odaklanması, artık Pennyworth gibi dizilerin yapılmasının pek mümkün olmadığını gösteriyor.

Pennyworth 4. sezon iptali konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bizden Önceki Dünya: İnsanlığın Kökenlerinin Yeni Tarihi - Tom Higham

İnsanlığın Kökenine Odaklanan “Bizden Önceki Dünya” Kitabı Okurla Buluşuyor

The Umbrella Academy 4. Sezon Çekimleri Netflix

Çizgi Roman Uyarlaması “The Umbrella Academy” Dizisinde Final Sezonu için Çekimler Başladı