in

Pera Palas’ta Gece Yarısı: Netflix Türkiye’nin Yeni Dizisi Belli Oldu

Pera Palas’ta Gece Yarısı, Netflix Türkiye’nin yeni dizisi oldu. Yapımın başında Rise of Empires: Ottoman ile bilinen Emre Şahin var.

Pera Palasta Gece Yarısı - Netflix Türkiye
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Türkiye yerli yapımlarda vitesi iyice artırdı. Geçen günlerde yayına giren Made in Turkey kategorisi sonrası; bir Türk yapımı dizisi daha açığa çıkan platform 2020’de de adından söz ettirmeye devam edecek gibi görünüyor. Yeni dizi, Charles King’in Pera Palas’ta Gece Yarısı adlı kitabından ilham alacak.

Dünya çapında 190 ülkede yayın yapan ve toplam abone sayısı 167 milyonu aşan Netflix, Türkiye’de de 1.5 milyondan fazla üyeye sahip. Hal böyle olunca da kanalın ülkemizdeki yatırım alanları iyice genişliyor.

Türkiye menşeili yapımların globalde daha kolay erişilmesi için yürürlüğe giren Made in Turkey’den sonra; kanalın yeni yerli yapımı da belli oldu.

- Reklam -

Hakan: Muhafız (The Protector) ile başlayan yerli yapım serüveni Atiye (The Gift) ile devam etmiş; bu sırada da pek çok yeni yapım açıklanmıştı. Şimdiyse onlara bir yenisi daha ekleniyor: “Pera Palas’ta Gece Yarısı

Pera Palas’ta Gece Yarısı Uyarlamasının Başında Rise of Empires: Ottoman Yönetmeni Emre Şahin Var

Dünya çapında dijital yayın platformlarının öncüsü olan Netflix, yeni Türk dizisine karar verdi. Kanaldan henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, gelen son bilgiler yönetmen Emre Şahin’in yeni projenin başına geçeceği yönünde.

Emre Şahin ismini son olarak Netflix’te yer alan Osmanlı belgeseli Rise of Empires: Ottoman’da görmüştük. Şahin, ayrıca Takım – Mahalle Aşkına ve 40 gibi yapımlarla da biliniyor.

Netflix Türkiye

Gelelim diziye ilham olan kitaba. Öncelikle eserin kurgu dışı bir çalışma olduğunu belirtelim. Modern İstanbul’un Doğuşu alt başlığıyla çıkan kitap, roman adında olsa da “tarih” kategorisine girebilecek bir eser.

Yazar ve akademisyen Charles King imzalı eser, Osmanlı’nın son dönemlerine inşa edilen Pera Palas’ı odağına alarak İstanbul’u anlatıyor. Bir başkentten küresel bir şehre dönüş hikâyesini takip ettiğimiz kitapta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Halide Edip Adıvar ve Troçki gibi isimler de yer alıyor.

- Reklam -

Georgetown Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Profesörü Charles King’in ilk olarak 2014 yılında yayımlanan eseri, şimdiden bir klasik olarak anılıyor.

Pera Palas’ta Gece Yarısı kitabı, dilimize Ayşen Anadol tarafından kazandırılıp Kitap Yayınevi etiketiyle basılmıştı.

Pera Palas'ta Gece Yarısı - Netflix Türkiye

Pera Palas’ta Gece Yarısı uyarlamasında nasıl bir yol izleneceği; dizinin Rise of Empires: Ottoman tadında bir drama/belgesel mi yoksa doğrudan kurmacaya mı ağırlık vereceği henüz belli değil. Yapıma dair yeni detaylar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Netflix Türkiye, Hakan: Muhafız 3. sezon fragmanı ile tanıtımlara başlamışken Aşk 101 (Love 101) ve Burak Aksak – Selçuk Aydemir imzalı 50m2 üzerinde de çalışmaya devam ediyor.

Sizin yeni duyurulan bu diziden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


Atiye 1. Sezon İncelemesi

Kaynak: T24

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the batman

The Batman Kostümü Batsuit ve Batcycle Görüntülendi

Friends Özel Bölüm

Friends Özel Bölümü Kesinleşti: Resmen Geliyor!