in

“The Mandalorian” ile Kıyaslanan “Percy Jackson” Dizisinde İlk Sezon Çekimleri Tamamlandı

Percy Jackson 1. sezon çekimleri tamamlandı. Rick Riordan’ın aynı adlı roman serisine dayanan Disney+ dizisi gittikçe yaklaşıyor.

Percy Jackson 1. Sezon Çekimleri Tamamlandı
- Reklam -
- Reklam -

Percy Jackson 1. sezon çekimlerinin resmi olarak tamamlandığı duyuruldu. Disney Plus için hazırlanan ve Rick Riordan’ın aynı adlı roman serisine dayanan yapım için hazırlıklar sürüyor. Yapım, bütçe açısından platformun ilk dizisi The Mandalorian ile kıyaslanarak da dikkatleri üzerine çekmişti.

Percy Jackson, Annabeth Chase ve Grover Underwood’un mitolojik maceralarını takip eden Percy Jackson ve Olimposlular, Percy’nin Zeus’un çalınan şimşeğini kurtarma ve dünya ile Melez Kampı’na düzeni geri getirme arayışını konu alan ilk kitabının gerçek bir uyarlaması olmayı vaat ediyor. Kendisi de bir çocuktan biraz daha büyük olan Percy, Melez Kampı tarihindeki en güçlü yarı tanrılardan bazılarının efsanelerine göre yaşamaya çalışırken canavarlar ve tanrılarla yüzleşmek zorunda kalacak.

Roman serisinin yazarı Rick Riordan, geçen kasım ayında Percy Jackson 1. sezon çekimlerinin neredeyse bitmek üzere olduğu konusunda bir paylaşım yapmıştı. Son olarak dizide Zeus ve Poseidon karakterlerini canlandıracak oyuncular da belli olmuştu. Şimdi de aradan geçen yaklaşık iki aylık bir süre sonunda eşi Becky Riordan, çekimlerin nihayet bittiğini duyurmak için Twitter’da bir paylaşım yaptı.

- Reklam -

Percy Jackson 1. Sezon Çekimleri Tamamlandı

“Percy Jackson 1. Sezon Ne Zaman Yayınlanacak?” Sorusu Henüz Cevap Bulmadı

Becky Riordan, “Bugün o gün!” diye başlayan paylaşımını kısa bir süre sonra silse de hayranlar heyecan verici haberi çoktan almış oldular. Geçen haziranda başlayan ve aylarca süren prodüksiyon sürecinin ardından ekip artık kurgu ve görsel efekt aşamasına geçmiş durumda. İlk sezonun yayınlanabilmesi için hâlâ biraz zaman olsa da, bu durum yakın zamanda ilk uzun fragmanın geleceğinin de işareti olarak yorumlanıyor.

Diziyi filmlerden ayıran temel özelliklerden biri de oyuncuların yaşı. Disney+’taki oyuncu kadrosu aslında daha büyük oyunculardan ziyade, Percy ve arkadaşlarının romanlarda olduğu yaşla birebir olmalarından geçiyor. Bu da daha yakın bir uyarlama imkânına izin veriyor. Bunun yanı sıra dizideki tüm çalışmaların yazar Rick Riordan’ın gözetimiyle devam etmesi, maceranın kitaplara daha sadık olmasını da vadediyor.

- Reklam -

Percy Jackson 1. Sezon Çekimleri Tamamlandı

Serinin ilk kitabı Şimşek Hırsızı’nın hikâyesini takip edecek ve çok çeşitli tanrılar, canavarlar ve yarı tanrılara yer verecek olan ilk sezonun çıkış tarihi konusunda hâlen bir bilgi bulunmuyor.

Percy Jackson 1. sezondan beklentileriniz neler? Sizce hayranları sinema filminden daha iyi bir iş mi bekliyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ötegezegenlere Yolculuk Antimadde

Evrenin Diğer Ucundaki Gezegenlere Yolculuk, Antimadde Temelli İtiş Gücü Sayesinde Mümkün Olabilir

Bizden Önceki Dünya: İnsanlığın Kökenlerinin Yeni Tarihi - Tom Higham

İnsanlığın Kökenine Odaklanan “Bizden Önceki Dünya” Kitabı Okurla Buluşuyor