in

Percy Jackson Dizisi, Kalite Açısından The Mandalorian’dan Aşağı Kalmayacak

Percy Jackson dizisi, prodüksiyon kalitesi açısından Disney+’ın popüler yapımları The Mandalorian ve Wandavision’dan aşağı kalmayacak.

Percy Jackson dizisi disney+
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Percy Jackson dizisi hakkında, serinin yazarı Rick Riordan’dan bazı açıklamalar var. Henüz ön hazırlık aşamasında olan yapımın, bütçe ve prodüksiyon açısından The Mandalorian ve Wandavision’dan aşağı kalmayacağı ifade ediliyor.

Genç yetişkin edebiyatının en sevilen serileri arasında yer alan, milyonlarca okur tarafından ilgiyle takip edilen Percy Jackson ve Olimposlular, Disney+ platformu için diziye uyarlanıyor. Daha önce ilk iki kitabını sinema filmi olarak da izleme fırsatı bulduğumuz yapımlar; beyaz perdede aradığı başarıyı gösteremeyince iptal edilmişti.

İlhamını Yunan mitolojisinden alan, Tanrılar, Tanrıçalar, mitolojik yaratıklar ve insanları barındıran kitap serisi toplamda 5 ana kitaptan oluşuyor. Dizi uyarlaması 1. sezonda Şimşek Hırsızı kitabını kaynak alacak. Live-action olarak gerçekleştirilecek yapımda, henüz resmi olarak bir oyuncu açıklanmış değil.

- Reklam -

Percy Jackson Dizi Disney+

Serinin yaratıcısı Rick Riordan, kişisel internet sitesinde mevcut projelere dair bir güncelleme gönderisi paylaştı. Yazar, bu paylaşımda Percy Jackson dizisi başta olmak üzere Netflix’teki The Red Pyramid uyarlaması ve yeni kitaplarını anlattı.

Percy Jackson Dizisi İddialı Bir Ön Hazırlığa Sahip

Riordan dizi hakkında, henüz resmi bir onayın alınmadığını; ancak projenin Disney yöneticileri tarafından incelendiğini ve herkesin gelinen aşamadan memnun olduğunu ifade etti. Görünüşe göre şimdilik pilot senaryo hazır. Yazar da hem stüdyo hem de Disney cephesi ile iyi bir diyaloga sahip. Geçen yılın tamamını dizinin ön hazırlığı ile geçirdiğini belirten yazar, ortaya verimli bir çalışmanın çıktığını da belirtiyor.

“Şu anda, stüdyodaki ortaklarımıza ve Disney+’a bu dizinin neye ihtiyacı olduğuna dair iyi ve kapsamlı bir resim sunabilmek için sonraki adımları planlıyoruz. İlk sezon nasıl görünüyor? (İpucu: Şimşek Hırsızı hikâyesini takip edecek) Bütçe nasıl olacak? (İpucu: İyi televizyon işleri ucuz değildir. Kalite açısından dizi Wandavision ve The Mandalorian yapımlarından aşağıda kalmayacak.) Yönetmenler için aklımızda kimler var? (İpucu: Görüşmeler devam ediyor.) Peki ya oyuncular? (Henüz o noktada değiliz.)”

- Reklam -

Riordan, ön hazırlığın tamamlanması için en az birkaç aya daha ihtiyaçları olduğunu belirtiyor. Sonrasında da resmi onayın geleceğine dair inancını paylaşıyor. Yazar aynı zamanda kendisinin yaptığı açıklamalar dışında paylaşılan bilgilerin “tık tuzağı” olacağı konusunda da okurlarını uyarıyor.

Rick Riordan - Percy Jackson Filmleri Açıklaması

Yazar ayrıca yeni romanı Daughter of the Deep’in yolda olduğunu, bir de The Cursed Carnival and Other Calamities adlı bir öykü antolojisinin yakında okurla buluşacağını duyurdu. Netflix’e gelecek olan The Red Pyramid film uyarlamasının ise hâlâ senaryo aşamasında olduğunu açıkladı.

Peki siz yazarın düşünceleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Prodüksiyonda The Mandalorian seviyesi Percy Jackson dizisi için mümkün olur mu dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    İnandık tamam. 20 karakter

  2. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Rick Riordan bu konuda daha önce de konuşmuştu. Bence ortaya güzel bir iş çıkacak, umarım hikâyesel açıdan da oldukça tatmin edici bir dizi izleriz. Serinin ruhuyla hiç alakası olmayan filmlerden sonra PJO serisini hakkıyla yansıtan bir dizinin gelmesi muhteşem olurdu.

  3. Avatar for decoder decoder dedi ki:

    İyi iş çıkarır bu adam inanıyorum. Uzun süredir takip ediyorum zaten. Kitapları da okumuştum. Sevdiğim bir seri.

  4. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Mandalorian benim için orta kalitede bir yapım açıkçası ilk sezon 7 bölüm izleyip sıkıldım bir daha da bakmadım.

  5. Avatar for atakangngor atakangngor dedi ki:

    İkinci sezonda açılıyor dizi. Ama senaryo matematiği aşırı basit kurulmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Pepe Le Pew Tecavüz İptal

Meşhur Çizgi Film Karakteri Pepe Le Pew, Tecavüzü Normalleştirdiği için İptal Edildi

İlk / Bilimkurgu Seçkisi

Yerli Bilimkurgu Öyküleri Seçkisi “İlk” Raflardaki Yerini Aldı