in

Percy Jackson’ın Dizi Senaryosunun Yazım Aşamasında Olduğu Yazarı Tarafından Duyuruldu

Percy Jackson dizi senaryosu şu anda yazım aşamasında. Serinin yazarı Rick Riordian, Disney+ uyarlaması ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

Percy Jackson Dizi Senaryosu
- Reklam -

Percy Jackson dizi senaryosu yazım aşamasında. Dünya çapında büyük bir popülerliğe kavuşan ve sinema filmlerine de uyarlanan serinin yazarı Rick Riordan, kendi internet sitesindeki son paylaşımlarından birinde Percy Jackson’ın Disney+’ta yayınlanacak olan dizi hakkında bilgiler verdi.

Dizi, Riordan’ın Olimpos’taki Yunan tanrılarının modern dünyada yaşadıklarını anlatan çok satan kitap serisini temel alacak. Yazar, Disney’le görüşmelerin olduğunu ve prodüksiyon aşamasının başladığını Mayıs 2020’de duyurmuştu.

İlk sezonun Percy Jackson ve Olimposlular: Şimşek Hırsızı kitabı üzerine kurulu olması bekleniyor. Macera, Percy Jackson adında bir gencin, Poseidon’un yarı tanrı oğlu olduğunu öğrenmesiyle başlıyor ve kahramanımız hikâye boyunca Yunan mitolojisinden çeşitli yaratıklarla karşılaşıyor. Percy, arkadaşları Satyr, Grover ve Annabeth’le birlikte Zeus’un çalınmış olan yıldırımını bulmak için yola çıkıyor.

- Reklam -

İnternet sitesindeki gönderisinde aynı zamanda Daughters of the Deep isimli yeni kitabının yolda olduğunu paylaşan yazar, dizi için yazar ekibinin hikâyenin ana hatları üzerinde çalışmaya devam ettiğini ve senaryonun muhtemelen yıl sonunda teslim edileceğini de bildirdi. Yazarın tahminine göre çekimler 2022’nin yaz aylarında başlayacak. Ayrıca Riordan, yazar ekibiyle sık sık Zoom üzerinden görüştüğünü ve sürecin gidişatından memnun olduğunu da söyledi. Yine geçen aylarda yapılan bir açıklamada da dizinin prodüksiyon kalitesi açısından The Mandalorian ve Wandavision’dan aşağı kalmayacağı açıklanmıştı.

Percy Jackson Dizisi Çıkış Tarihi Konusunda Henüz Bir Bilgi Yok

Percy Jackson Dizisi

Yazarın bu görüşleri büyük önem taşıyor. Daha önce kendisi, serinin film uyarlamasını izlemediğini belirtmişti. Bunun sebebi olaraksa hikâyenin işleniş şeklini göstermişti. Film uyarlaması için 20th Century Fox, 2004’te serinin haklarını satın almış ve Harry Potter’da da yönetmenlik görevini üstlenmiş olan Chris Columbus’u 2007 yılında ekibe katmayı başarmıştı. Riordan, uyarlamayı hikâyenin daha çekici olması ve gençlere hitap eder hale gelmesi için değiştirilmesi sebebiyle eleştirmişti. Uyarlama gişede başarı elde etse de karışık yorumlar almıştı.

- Reklam -

Yeni başrolün, kitaptaki ana karakteri daha iyi yansıtabilecek bir oyuncu olmasını istediğini de belirtmiş olan Rick Riordan, 20th Century Fox’un hatalarının tekrarlanmasından endişeleniyor gibi görünüyor.

“Bu projeye yeşil ışık yakılmasından önce de dizinin yapılacağını biliyorduk. Şimşek Hırsızı’nın hikâyesini işleyecek olan ilk sezon baştan sona inşa edildi ve yazarlar hikâyeyi senaryo formatına uyarlamak için harika bir iş çıkarıyor.”

Siz Percy Jackson’ın dizi uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Disney, Riordan’ı ve hayranları memnun etmeyi başarabilecek mi? Tüm düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Life Is Strange: True Colors İncelemesi

Life is Strange: True Colors İncelemesi – Rengârenk Hayatlar

Florida - Lauren Groff

Florida: Lauren Groff’ın Ödüllü Kitabı Türkçede