in ,

Rick Riordan’ın Yunan Mitolojisi Serisinden Uyarlanan “Percy Jackson and the Olympians”tan İlk Fragman

Percy Jackson and the Olympians fragmanı yayınlandı. Rick Riordan’ın popüler mitoloji serisinden uyarlanan Disney+ dizisi, ilk defa görücüye çıktı.

percy jackson and the Olympians fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

Percy Jackson and the Olympians fragmanı paylaşıldı. D23 Expo’da düzenlenen panelde, ünlü fantastik roman serisinden uyarlanan dizi için ilk tanıtım videosu izleyicilerle buluştu.

Türkiye’de de geniş bir okur kitlesine sahip olan Rick Riordan imzalı Percy Jackson ve Olimposlular serisi, günümüz dünyasında genç bir yarı tanrının Yunan mitolojisi efsaneleri arasında çıktığı maceraları konu alıyor.

Uzun zamandır beklenen Disney+ dizisinden ilk fragman dün gece gerçekleştirilen D23 Expo sunumları sırasında hayranların beğenisine sunuldu.

- Reklam -

Uyarlama hâlâ çok uzak bir tarihte olsa da yayınlanan kısa fragman yapımın atmosferine dair bazı ipuçları veriyor. Hayranların beklemesi gereken tonu gözler önüne seren tanıtımda, Percy Jackson’ın (Walker Scobell) kendi anlatımıyla Melez Kampı ve yaklaşan tehlikeye dair ilk bakışa yer veriliyor.

Percy Jackson and the Olympians Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Çekimleri henüz geçen haziran ayında başlayan dizide toplamda 5 ana kitaptan oluşan Percy Jackson and the Olympians serisinin ilk kitabı olan Şimşek Hırsızı (The Lightning Thief) işlenecek.

12 yaşındaki Percy, okulda öğretmeni bir canavara dönüşüp onu öldürmeye kalktığında bazı gerçeklerin farkına varıyor. Bir yarı tanrı olduğunu öğrenen karakter, kendisi gibi olan çocukların yetiştiği Melez Kampı’na gönderiliyor. Kendisi ve bir zamanlar yalnızca mitolojik hikâyeler sandığı dünya hakkında birçok hayati bilgi öğrenen Percy, kendisini kaçınılmaz bir savaşın ortasında buluyor.

percy jackson melez kampı dizi

Daha önce 20th Century Fox tarafından ilk iki macerası (Şimşek Hırsızı ve Canavarlar Denizi) sinemaya uyarlanan seri, olumlu eleştiriler almamıştı. Foxun Disney çatısı altına geçmesiyle Percy Jackson da bu defa kendisine dizi dünyasında bir şans buluyor.

2020 yılındaki ilk duyurudan bu yana merakla beklenen yapıma dair ilk görüntüler ise fragman eşliğinde gelmiş oldu.

- Reklam -

Serinin üç ana karakteri Percy, Annabeth ve Grover sırasıyla Walker Scobell, Leah Jeffries ve Aryan Simhadri tarafından canlandırılıyor.

Diğer oyuncular arasında Megan Mullally, Jason Mantzoukas, Virginia Kull, Glynn Turman, Tim Sharp, Dior Goodjohn, Olivea Morton ve Charlie Bushnell gibi isimler yer alıyor.

percy jackson and the Olympians fragmanı disney

Pilot bölümün yönetmenliğini James Bobin (The Muppets) üstlenirken Rick Riordan ve Jon Steinberg de yazar olarak katı sunuyor.

Percy Jackson and the Olympians dizisinin 2024 yılı içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Sizin yeni Percy Jackson uyarlaması hakkında beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for DragonRebornRand DragonRebornRand dedi ki:

    Ah be hem ilk okuduğum kitap olduğu hem de kitap okumayı sevdirdiği için bende yeri çok ayrıdır Percy Jackson serisinin. Çıkınca kesin Disney+ alacağım da 2024’ e kadar kururum kesin… 2024!!!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tales of the Jedi fragmanı

Yeni Star Wars Antolojisi “Tales of the Jedi”ın İlk Fragmanı Paylaşıldı

Kâğıt Oynayanlar - Orhan Pamuk Yeni Kitap

Nobel Ödüllü Yazar Orhan Pamuk’un Yeni Kitabının Adı Belli Oldu: “Kâğıt Oynayanlar”