in

“Percy Jackson” Dizisinden Jessica Parker Kennedy, Medusa’yı Canlandırmanın Zorluklarını Anlattı

Percy Jackson and the Olympians dizisinde Medusa adlı canavarı canlandıran Parker Kennedy, karakteri hakkında bazı detayları paylaştı.

Jessica Parker Kennedy Percy Jackson Medusa Rolü
- Reklam -
- Reklam -

Percy Jackson and the Olympians dizisi için geri sayım sürüyor. Yunan mitolojisi temalı fantastik yapım, Disney Plus kanalında izleyicilerle buluşacak. Yapımda Medusa’yı oynayan Jessica Parker Kennedy, karakteri canlandırırken ortaya koyduğu meydan okumayı anlattı.

Rick Riordan’ın dünyaca ünlü mitoloji serisi Percy Jackson ve Olimposlular, daha önce 20th Century Fox tarafından iki filme (The Lightning Thief ve Sea of Monsters) uyarlanmıştı. Sinema adaptasyonları izleyicilerden geçer not alamayan serinin hakları, Fox stüdyoları Disney’e geçince el değiştirdi. Böylelikle Percy Jackson’ın ekran stratejisi de yeniden planlanmaya başlandı.

Uzun süredir beklenen dizinin çekimleri geçen haziran ayında başladı ve bu kasımda sona erdi. D23 Expo etkinliğinde ilk tanıtımı yayınlanan dizinin başrollerinde Walker Scobell (Percy Jackson), Leah Jeffries (Annabeth Chase) ve Aryan Simhadri (Grover Underwood) yer alıyor.

- Reklam -

Dizide Yunan mitolojisinin ünlü canavarlarından, Gorgon kardeşlerin tek ölümlü üyesi olan Medusa’yı canlandıran Jessica Parker Kennedy, role dair deneyimlerini hayranlarla paylaştı. Kennedy, daha önce rol aldığı The Flash ve Black Sails dizileriyle tanınıyor.

Jessica Parker Kennedy Percy Jackson Medusa

“Percy Jackson” Yıldızı Jessica Parker Kennedy, Medusa Rolünü Anlattı

İnsanları bakışlarıyla taşa döndürebilen yılan başlı canavar Medusa’yı oynayan Parker Kennedy, yakın zamanda Cageside Press’e verdiği demeçte role dair tecrübelerini paylaştı.

Kennedy role dair şu ifadeleri kullandı:

“Protez yılanlarla yaptığımız sahnelerden bazıları çok havalıydı. Ve diğer şeyler… Kafamda küçük bir hareket yakalayıcı şapkam vardı. Kimseyi memnun etmeyen, çok saçma, korkunç görünümlü küçük bir kasket gibiydi. Ve ben de rolümün muhteşem kısmını bununla yapıyordum.

“Bu yüzden gerçekten karaktere derinlemesine dalmanız ve elinizden gelenin en iyisini yapmanız gerekiyor. Ancak bu kolay bir şey çünkü dizinin senaryosu gerçekten harika. Bence insanlar buna bayılacak.”

- Reklam -

Kennedy, çekimler sırasında CGI teknolojisinden yararlanılan tek oyuncu olmayacak. Dizi boyunca birçok tanrı/tanrıça/canavar ya da farklı ırklar, özel efektler eşliğinde ekrana taşınacak. Yapım, efekt açısından ilk günlerinde The Mandalorian ile de kıyaslanmıştı.

Jessica Parker Kennedy Percy Jackson Dizi Medusa

Dizinin kadrosunda Walker Scobell, Leah Sava Jeffries ve Aryan Simhadri ile birlikte yer alan diğer isimlerden bazıları şu şekilde:

Megan Mullally, Jason Mantzoukas, Virginia Kull, Glynn Turman, Tim Sharp, Dior Goodjohn, Olivea Morton, Adam Copeland, Suzanne Cryer ve Charlie Bushnell.

Yapımın 1. sezonu için henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı. Ancak tahminler 2024 yılını gösteriyor. Dizi, Percy Jackson adlı yarı tanrı bir gencin gerçek hayatla mitolojinin iç içe geçtiği bir dünyadaki maceralarını konu alıyor.

Siz Jessica Parker Kennedy’nin açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Diziden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden daha sıkı takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wednesday Covid-19 Jenna Ortega Dans Sahnesi

Jenna Ortega Covid-19’ken Çekimlere Devam Eden Wednesday Yapımcıları Eleştirileri Yanıtladı: “Abartılıyor”

Junji Ito Maniac Animesi Netflix'te Başlıyor

Japon Korku Masallarını Konu Alan “Junji Ito Maniac” Animesi Başlıyor