in

Percy Jackson Dizisinde Annabeth’i Canlandıracak Oyuncu Gelen Eleştirilere Cevap Verdi

Percy Jackson ve Olimposlular dizisinde Annabeth’i canlandıracak olan Leah Sava Jeffries, gelen tepkilere yanıt verdi.

Percy Jackson Oyuncusu Eleştirilere Yanıt Verdi Leah Sava Jeffries
- Reklam -
- Reklam -

Percy Jackson ve Olimposlular dizisinde Annabeth karakterini canlandıracak olan Leah Sava Jeffries sosyal medyada kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Genç oyuncu eleştirilerin kendisini üzmek isteyenler tarafından yapıldığını ancak bundan etkilenmediğini dile getirdi.

Rick Riordan tarafından kaleme alınan fantastik seri Percy Jackson ve Olimposlular ilk defa 2005 yılında okuyucuları ile buluştu. Yunan mitolojisini güncel zaman dilimi ile oldukça başarılı bir şekilde birleştirmeyi başaran seri kısa sürede dünya çapında bir ün kazandı. 2010 yılında Chris Columbus tarafından beyaz perdeye uyarlanan yapım 2013 yılındaki devam filmiyle izleyicilerin karşısına çıktı. Ancak seri beklenen ilgiyi görmedi ve serinin diğer filmleri rafa kaldırıldı.

Yıllar sonra güzel haber Disney cephesinden geldi. Şirket, 2020 yılında serinin yazarı Rick Riordan ile anlaştığını duyurarak kitapları Disney+ için diziye uyarlayacağını duyurdu. Geçen günlerde ise oyuncu kadrosundan ilk isimler ortaya çıktı. Percy Jackson rolünde Walker Scobell, Grover rolünde Aryan Simhadri, Annabeth Chase rolünde ise Leah Sava Jeffries yer alıyor. Ancak kadronun açıklanmasından sonra sosyal medyada oyuncu seçimlerine dair tepkili yorumlar gelmeye başladı. Eleştiri okları özellikle Annabeth rolünü canlandıran Leah Sava Jeffries’a yöneltildi.

- Reklam -

Percy Jackson Dizisi Çekimleri Haziran 2022’de Başlıyor

Percy Jackson Dizisi Ana Oyuncuları Belli Oldu Rick Riordan

12 yaşındaki oyuncu kendisine karşı yapılan yorumlara sosyal medya üzerinden cevap vermekte gecikmedi. Genç oyuncu çektiği videoda hayranlarının sevgi ve desteğine teşekkür ederken oynadığı role karşı yükselen nefretten de bahsetti.

“Kim nefret ediyorsa, bunu yapmayı bırakmalısınız. Bunların beni inciteceğini sandığınızı biliyorum. İncitmiyor. Sadece vaktinizi boşa harcıyorsunuz. Benim kendime inancım yüksek. Herkes kendinden emin. Herkes benim için mutlu. Dolayısıyla moralimi bozmaya çalışmayın çünkü işe yaramayacak.”

- Reklam -

Bununla birlikte serinin hayranları Annabeth rolünde yer alacak siyahi bir oyuncunun diziye çeşitlilik getirebileceğini söylüyor. Bazı hayranlar ise siyahilerin seride zaten temsil edildiklerini dolayısıyla Annabeth karakterinin farklı kökenden bir oyuncu tarafından canlandırılmasının yanlış olduğunu ifade ediyor.

Live-action formatındaki dizinin çekimleri Haziran 2022 tarihinde başlayacak. Fakat dizinin izleyicilerle ne zaman buluşacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Dizi, Jonathan E. Steinberg ve Dan Shotz tarafından Riordan’ın katılımıyla yönetilecek ve pilot bölümü 2011 çıkışlı The Muppets ve 2019 çıkışlı Dora and the Lost City of Gold ile tanınan James Bobin yönetecek.

Siz Percy Jackson dizisinin oyuncuları hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

17 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for sultiderler sultiderler dedi ki:

    Kimsenin oyuncuyla bir derdi ve sorunu yok, siyahi olması onu bunu değil ki sorun. Kitaba uygunluğu tartışılıyor burada; tasvir edilen karakterle alakası bile olmadığı için serinin hayranları tabii ki tepkilerini gösterecek. Tepkimizi algı oyununa çevirmeleri cidden inanılmaz. Irkçılığı yapan dizinin kendisi zaten. Filmler gibi beklendiği ilgiyi göremeyecek bu durumda. Yine izlerim tabii, ama keyif alarak takip edebileceğime şu cümleleri yazarken bile inanmıyorum nedense.

  2. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Günümüz dizi/film yapımcıları bunu hep yapıyor zaten artık maalesef. Kaynak materyale uygunluk tartışması çıktığında kendilerini savunmak için toksik bir şekilde kaynak materyali savunanları ırkçı ilan ediyorlar. İşin kötüsü yazarın da bunu yapması. Madem siyahi bir oyuncu seçecektin neden karakteri sarışın yazdın o zaman? Bu tip durumlarda hayranların korkusu oyuncu seçimlerinin ardından gelebilecek olan sapmalar aslında, ki Zaman Çarkı’nda bunun ne derecelere varabileceğini görmüştük.
    Percy Jackson okurken çok keyif aldığım muhteşem bir seri ancak dizi konusundaki umutlarım yavaş yavaş sönüyor.
    Düzenleme: Şimdi düşündüm de bu bir tür PR çalışması bile olabilir. Mesele diziyi gündeme getirmekse tebrikler, başardılar.

  3. Avatar for Mustafa_Bozkurt Mustafa_Bozkurt dedi ki:

    İşte verdiğiniz bu tepki oyuncuya gayet yansıyor. Kızın kendini hedef görmesi kadar doğal bir şey de yok.

    Hala şunu anlamıyorsunuz ki Annabeth hala Annabeth? Oyuncu sadece karakteri canlandırıyor. Annabeth’in karakteri hala aynı.
    Kitaptaki her şeyi birebir görmek isteyen kitabı okumaya devam edebilir.

    Bir sonraki tepkinizi verirken “Acaba 13 yaşındaki bir kıza ten renginden dolayı ayrımcılık yapıyor muyum?” diye sorabilirsiniz. Güzel bir oto kontrol olur.

  4. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Annabeth karakteri Athena’nın kızı. Ve Athena kızlarının hepsi fiziksel olarak aynı yani beyaz tenli sarışındır. O zaman Athena’nın ve diğer kızlarının da ten rengini değişmeleri gerekecek. Ayrıca karakterin kişiliği bu fiziksel özelliklerinden çok ciddi etkileniyor. Çoğu değişikliğe laf etmiyorum ama bu sefer hikayede yeri olan bir fiziksel özelliği değiştirmişler. Bu hatadır. Mesela Sandman’de Ölüm’ü siyah yapmak hata değildir. Veya Harry Potter’da Hermione’yi siyah yapmak hata değildir. Ama Harry Potter’ın göz rengini yeşil dışında bir şey yapmak hatadır. Çünkü bu özellik hikayede de yer tutar.

  5. Avatar for Rayla Rayla dedi ki:

    İlla direk oyuncuya nefret söylemi yapan vardır ama benim yurtdışındaki hayran yorumlarından vs gördüğüm kadarıyla çoğunluğun derdi yok. Destekleyeni de az değil. Dram yapılmış biraz ya da yukarıda söylendiği gibi PR için de olabilir. Bu saatten sonra bu oyuncuyu Annabeth olarak görmemiz ve sevmemiz için uber iyi oynaması gerek rolü. Rick de “ben oyuncular arasındaki kimyaya bakarım, kişilerin role uygunluğuna bakarım” diyip durdu. Bakalım oyuncular gerçekten dediği kadar iyi olacak mı?

    Kişisel olarak ben uyarlamaları hiçbir zaman %100 beğenen biri değilim. Bu seriyi de çocukluğumdan beri çok severim ama bunun uyarlamasına bile beklentim epey düşük.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

12 cevap daha var.

Dragon Ball Super: Super Hero Fragmanı

Dragon Ball Super Filmi “Super Hero”dan Yeni Fragman Paylaşıldı

yüzüklerin efendisi dizisi güç yüzükleri orta dünya

Yüzüklerin Efendisi Dizisindeki Orta Dünya, Filmlerde Görülenden Farklı Olacak