in

Percy Jackson Serisi Disney+ Dizisi Olma Yolunda

Rick Riordan’ın meşhur fantastik serisi Percy Jackson ve Olimposlular, Disney+ dizisi olmaya çok yakın.

percy jackson ve olimposlular disney uyarlamasi
- Reklam -
- Reklam -

Hem dünyada hem de ülkemizde büyük bir hayran kitlesine sahip olan Rick Riordan ve onun meşhur fantazi serisi Percy Jackson ve Olimposlular, yeni bir uyarlamanın eşiğinde. Yapılan görüşmeler olumlu sonuç verirse Percy Jackson, bir Disney+ projesi olarak karşımıza çıkabilir.

Çoğu okur tarafından Harry Potter’ın Yunan mitolojisiyle harmanlandığı çağdaş bir fantazi serisi olarak tanımladığı Percy Jackson, ülkemizde kendisine has bir hayran kitlesine sahip. Türkçeye Doğan Egmont tarafından kazandırılan serinin kitapları sadece Türkiye’de 100’den fazla baskı yaptı.

Şimşek Hırsızı ile başlayan seri 5 ana kitaba ve 2 yan kitaba sahip. Bununla birlikte yazarın başka mitolojilere el attığı Kane Günceleri ve Magnus Chase gibi serileri de mevcut.

- Reklam -

Percy Jackson ve Olimposlular Filmlerinin Hakları Disney’e Geçmişti

Disney+ meselesine gelmeden önce Percy Jackson ve Olimposlular serisinin hayranları pek de memnun etmeyen film uyarlamalarına gelmek gerekiyor. 20th Century Fox tarafından serinin ilk iki kitabı (Şimşek Hırsızı ve Canavarlar Denizi) sinemaya uyarlanmıştı. Hatta ilk filmi ünlü yönetmen Chris Columbus çekmişti. Ancak her iki film de fena olmayan gişe rakamlarına rağmen beklenen etkiyi yaratamamıştı.

percy jackson ve olimposlular disney dizisi

20th Century Fox’un, diğer birçok stüdyo ve markayla birlikte Disney’in eline geçmesiyle Percy Jackson serisinin uyarlama hakları da Disney’in kartları arasına karışmış oldu. Disney’in ise pek istenen başarıyı gösteremeyen bu seriyi devam ettirmek gibi bir niyeti yoktu. 2013’te vizyona giren Canavarlar Denizi sonrası serinin filmlerine dair bir haber alınamamıştı.

Ta ki geçtiğimiz haftaya kadar.

Rick Riordan Uzun Süredir Disney ile Görüşme Halinde

Yazar Rick Riordan’ın seriden uyarlanan filmlerin pek de hayranı olmadığı bilinen bir gerçek. Stüdyonun Disney’in eline geçmesiyle birlikte hayranları meraka sürükleyen, “Aslında daha sadık bir Percy Jackson uyarlaması gelir mi?” sorusu yeniden gündeme geldi.

Percy Jackson

Riordan 2018 Kasım’da hayranların böyle bir olaya tepkisini ölçmek için bir Tweet atmış ve 41 bin kişinin katıldığı oylamanın sonucu %93 oranında yeni uyarlamaya yeşil ışık yakan cinsten olmuştu. Sonrasında yeniden sessizliğe gömülen Riordan’dan, 11 Aralık 2019’a kadar konuya dair haber alınamamıştı. Bu tarihte Los Angelas’ta olduğunu ve bir anlaşmanın eşiğine geldiğini belirten yazar, şehirde olduğu sürece hayranlarından şans dilekleri istemekten de çekinmemişti.

- Reklam -

Perseus’un Maceraları Disney+ Dizisi Olabilir

Nihayetinde bu zorlu görüşmeler geçen hafta sonlanmış ve yazar, elinde Disney+ rozeti tutan bir fotoğraf paylaşmıştı.

Percy Jackson serisinin yeni bir uyarlaması için Disney+ yetkilileriyle masaya oturan Riordan, sürece dair son mesajında evine geri döndüğünü ve sırada Disney’den gelecek yanıtı beklemek olduğunu paylaştı.

Disney+ ile yapılan görüşmeden olası bir dizi uyarlaması sonucunun gelmesi bekleniyor. Ancak bu uyarlamanın animasyon formatında mı yoksa live-action mu olacağı sorusu henüz yanıt bulmuş değil.

Bu heyecan uyandıran sürecin sona ermesini merakla bekliyoruz.

Antik Yunan tanrılarını günümüze getiriş şekli ve sürükleyici macera anlayışıyla oldukça sevilen ve yıllardır New York Times listelerinde yer alan seri; bir kez daha uyarlanacak mı hep birlikte göreceğiz.

GÜNCELLEME: PERCY JACKSON DİZİSİ KESİNLEŞTİ. TIKLA!

Bu sırada Rick Riordan’ın ülkemizde yayımlanan kitaplarına dair okuma rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

Siz serinin film uyarlamalarını nasıl buluyordunuz? Yeni bir dizi kararı sizi memnun eder mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Genç Galadriel Rolü Açıklandı

Kaynak: Hypable

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for patriksubhuti patriksubhuti dedi ki:

    Vay be küçüklüğümde hep bu serinin dizi olma hayalini kurmuştum şimdi bunu görünce çok sevindim.

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Olmayan okuma planımı değiştirmem gerekebilir. :sweat_smile: Seneye bir ara kalan kitapları alıp okusam iyi olabilir.

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Devam filmi beklerken büyük bir süpriz oldu bu haber :smiley:

  4. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Kitaplar gerçekten çok eğlenceli, on yıl sonra bile tadı hâlâ damağımda. İronik olarak, Percy Jackson serisiyle ilk olarak Şimşek Hırsızı’nın filmini izleyerek tanışmıştım, kitapları okuyunca filmi sevmemiştim gerçi. :joy: :joy: :joy: İşin aslı çıkan iki film de serinin ruhunu gerektiği şekilde yakalayamıyor, oyuncular çocuk değil bir kere! :stuck_out_tongue: Neyse, umarım gelecek dizi seriyi gerçekten doğru şekilde yansıtacak cinsten olur, Disney’e üye olurum bak o zaman. :smiley:
    @agape, Seneye falan değil, bence elinde her ne varsa direkt bırakıp Percy’e başla. Pişman olmayacaksın, vallaha bak.

  5. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Olmaz eksik olduğu için okuyamam. Seneye başlayacağım zaten bu senenin geri kalan günlerinde evde değilim. Her türlü seneye başlamam gerekecek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

WandaVision Marvel

WandaVision Dizisine Ait İlk Set Görüntüleri Paylaşıldı

Netflix Türkiye

Netflix Türkiye: “RTÜK’ten Sansür Talebi Gelmedi”