in

Percy Jackson Dizisinde Zeus ve Poseidon’u Oynayacak İsimler Belli Oldu

Percy Jackson dizisi Zeus ve Poseidon karakterleri için seçilen oyuncuları duyurdu. Disney+ uyarlamasında ekip tamamlanıyor.

Percy Jackson Dizi Zeus ve Poseidon
- Reklam -
- Reklam -

Percy Jackson dizi uyarlamasında Zeus ve Poseidon karakterlerini canlandıracak oyuncular belli oldu. Rick Riordan uyarlaması Disney+ yapımında Gök ve Deniz tanrıları da netleşmiş oldu.

Amerikalı yazar Rick Riordan imzalı dünyaca ünlü fantastik roman serisi Percy Jackson and the Olympians, Disney+ tarafından ekrana taşınmaya hazırlanıyor. Çekim sürecinde sona yaklaştığı duyurulan yapıma kaynaklık eden kitaplar, ülkemizde ve dünyada milyonlarca okura ulaşmayı başarmıştı.

Variety’nin aktardığı son detaylara göre Disney+ dizisi Percy Jackson and the Olympians’ta iki kritik rol daha belli oldu. Göklerin tanrısı Zeus rolünde Lance Reddick ve denizler tanrısı Poseidon rolünde Toby Stephens’ın rol alacağı açıklandı.

- Reklam -

Dizinin başrolü Percy Jackson Walker Scobell, Grover rolü Aryan Simhadri ve Annabeth rolü Leah Sava Jeffries tarafından canlandırılıyor.

Percy Jackson Dizisi Zeus ve Poseidon’unu Buldu

Kitapta Poseidon, Percy Jackson’ın babası olarak biliniyor. Olimpos’un lideri Zeus ise ilk kitapta çalınan şimşeğin geri getirilmemesi durumunda savaş açacağına söz veren bir role sahip.

Percy Jackson Dizi Zeus Lance Reddick
Lance Reddick / Zeus

Dizide Zeus rolünü canlandıracak Lance Reddick, daha önce The Wire ve John Wick başta olmak üzere Resident Evil, Bosch, One Night in Miami, Angel Has Fallen ve Godzilla vs. Kong gibi yapımlarla tanınıyor.

Poseidon rolünde izleyicilerle buluşacak Toby Stephens ise Alex Rider, Lost in Space ve Black Sails gibi dizilerde rol aldı. Aktör aynı zamanda Hunter Killer, 13 Hours ve Die Another Day filmleriyle tanınıyor.

Percy Jackson Dizi Poseidon Toby Stephens
Poseidon / Toby Stephens

Hikâye, güçlerini yeni keşfeden yarı tanrı Percy Jackson’ın kendisi gibi olan melezlerin katıldığı melez kampında yaşadığı maceraları takip ediyor. Tıpkı mitolojik anlatılarda olduğu gibi Percy ve arkadaşları da tanrı ve tanrıçaların onlara verdikleri görevlere çıkıyor. Serinin ilk kitabı Şimşek Hırsızı’nda, Percy; şimşeği bulmak ve Olimpos’ta düzeni yeniden sağlamak için maceraya atılıyor.

- Reklam -

Dizi uyarlamasında yaratıcı koltuğunda Jonathan E. Steinberg (Black Sails) ve Dan Shotz (Jericho) ikilisi bulunuyor.

Percy’nin annesi Sally rolünde Virginia Kull, Dionysus rolünde Jason Mantzoukas, Chiron rolünde Glynn Turman, Alecto rolünde Megan Mullally, Sally’nin eşi Gabe Ugliano rolünde Timm Sharp, Medusa rolünde Jessica Parker Kennedy ve Ares rolünde ise Adam Copeland yer alıyor.

Dizinin çıkış tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak yapımdan yayınlanan ilk tanıtıma hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Zeus ve Poseidon tercihlerini siz nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı ve bizleri Google Haberler üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aqua Teen Hunger Force 12 Sezon Onay

Adult Swim Animasyonu “Aqua Teen Hunger Force” 12. Sezon ile Geri Dönüyor

Succession 4 Sezon Çıkış Tarihi ve Fragman

Succession 4. Sezon ile Geri Dönüyor: HBO Yapımından İlk Fragman Yayınlandı