in ,

Peter Jackson: “Amazon, The Rings of Power için Benimle Görüşüp Bana Geri Dönmedi”

Peter Jackson, The Rings of Power dizisi için Amazon’la görüşme gerçekleştirdiklerini ancak yapımcıların ona bir daha dönmediklerini açıkladı.

peter jackson the rings of the power amazon
- Reklam -
- Reklam -

Peter Jackson, The Rings of Power dizisi için Amazon’la yaşadığı süreci aktardı. Yüzüklerin Efendisi’nin yönetmeni, bir kez daha Orta Dünya’ya adım atmanın eşiğinden dönmüş olabilir.

The Rings of Power dizisi izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor. J.R.R. Tolkien’in epik fantazi serisinin yeni uyarlamasının, Peter Jackson’ın Oscar ödüllü üç filmlik serisine göre nasıl bir performans göstereceği ise merakla bekleniyor. Öte yandan The Hollywood Reporter’ın haberine göre Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serilerinin yönetmeni Jackson’a, Amazon’un zamanında bir teklif götürdüğü söyleniyor.

Aslında dizi haberlerinin çıktığı ilk günden beri, Amazon ve Jackson flörtleşmesi gözlerden kaçmamıştı. Hatta 2018’de, Jackson’ın diziye danışman olarak katıldığı öne sürülmüştü. Ancak Oscar ödüllü yönetmen, verdiği son röportajda Amazon’un kendisine senaryoyu göndereceklerini söylediğini ancak bahsedilen senaryonun hiçbir zaman kendisine ulaştırılmadığını açıkladı.

- Reklam -

Peter Jackson, Amazon ile Yaptığı Görüşmeye Değindi

Jackson dizinin ilk dönemlerinde yapımcı Fran Walsh’ın yanına geldiğini ve projede yer almak isteyip istemediğini sorduğunu kaydetti:

“Bana gelip projeye dahil olup olmayacağımı sordular ve ben de, ‘Senaryoyu görmeden bir şey diyemem,’ dedim. Sonra onlar da, ‘Senaryolar elimize geçer geçmez sana ileteceğiz,’ dediler. Senaryolar hiç elime ulaşmadı ve onlardan duyduğum son şey buydu. Sorun yok, kesinlikle sıkıntı değil.”

peter jackson the rings of the power amazon prime

Diğer taraftan ünlü yönetmen kendi işinin The Rings of Power yapımıyla kıyaslanmak istemediğine dair açıklamalarda da bulundu:

“Ben kötü niyetli birisi değilim, film yapımcılığı zaten yeterince zor bir iş. Eğer birisi iyi bir film ya da dizi yaparsa bu kutlanması gereken bir şeydir. Ben diziyi tamamen tarafsız bir bakış açısıyla izleyeceğim.”

Amazon: “The Rings of Power Filmlerden Farklı Olmak Zorundaydı”

Peter Jackson’ın bu sözlerinin ardından Amazon Studios konuya dair bir açıklama yayınladı:

- Reklam -

“Dizinin haklarıyla birlikte, serinin kesinlikle filmlerden farklı ve ayrı olması zorunluluğu var. Peter Jackson ve The Lord of the Rings filmlerine büyük bir saygımız var ve kendisinin The Rings of Power dizisini merakla beklemesinden dolayı oldukça heyecanlıyız.”

Amazon’un açıklamasıyla birlikte birçok hayran Yüzüklerin Efendisi filmlerinin yönetmenine neden senaryoların iletilmediği konusunda fikir birliği oluşturdu. Warner Bros.’un filmlerin haklarını elinde bulundurması nedeniyle Amazon’un olası bir hak ihlali ile karşılaşmamak için Jackson’ı ekibe dahil etmedikleri söylentiler arasında.

Buna ek olarak dizinin yapımcıları J.D. Payne ve Patrick McKay daha önce yaptıkları açıklamada dizinin kesinlikle filmlerin izinden gitmeyeceğini açıklamıştı.

Tolkien’in yazdığı Yüzüklerin Efendisi evreninin İkinci Çağı’nı konu alacak yapım, Amazon Prime platformunda yayınlanacak. Toplam 5 sezon olarak tasarlanan dizinin 2. sezon çalışmaları ise uzun süre önce başlamış durumda.

8 bölümden oluşacak dizinin heyecanla beklenen ilk sezonu 2 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime Video kütüphanesindeki yerini alacak.

Siz Amazon’un Peter Jackson’a teklif götürmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Körler Kıssası - Gert Hofmann

Pieter Bruegel’in Ünlü Tablosundan İlham Alan “Körler Kıssası” Romanı Türkçede

Kevin Spacey tazminat cinsel taciz

Kevin Spacey, Zarara Uğrattığı House of Cards Yapımcılarına 31 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek