in ,

Pir-i Lezzet Dizi Oluyor: Saygın Ersin’in Osmanlı Döneminde Geçen Büyülü Romanı Ekranlara Geliyor

Pir-i Lezzet dizi olmaya hazırlanıyor. Saygın Ersin’in Osmanlı döneminde geçen büyülü ve iştah açıcı romanı ekranlara geliyor!

Pir-i Lezzet Dizi - Saygın Ersin
- Reklam -
- Reklam -

Saygın Ersin, Türkiye’de fantastik edebiyatı yakından takip eden birçok okurun yakından tanıdığı bir isim. Yazarın April Yayıncılık’tan çıkan Pir-i Lezzet romanı, dizi olacak!

Yedi Kartal Efsanesi adını taşıyan ve henüz ilk iki romanı yayımlanan fantastik roman serisi ile tanınan yazarın, aynı zamanda Emekli Polisler Lokali adlı kısa polisiye öyküleri barındıran bir kitabı ve Orkun Uçar ile beraber kaleme aldıkları Derin İmparatorluk isimli bir başka romanı daha var.

Gökkanat adlı çizgi romanın senaryo yazarlığını yapan ersin, TRT’de yayınlanan Ayrılık adlı dizinin de yazar ekibinde bulundu. Eksik Sayfalar adlı sinema filminin ise senaristlerinden birisiydi.

- Reklam -

Yazarın hem Türkiye’de hem de dünyada adını duyurduğu ilk eser ise 2016 yılında basılan Pir-i Lezzet oldu. Toplamda 14 dile çevrilen kitap, ülkemizde de baskı üzerine baskı yaptı. Osmanlı döneminde geçen roman, bir aşçının yemeklerin büyülü dünyasında gastronomi, aşk ve intikam üçgeni içerisinde gelişen bir macerayı konu alıyor.

Kendine has bir okur kitlesi edinen Saygın Ersin, şimdi rotayı yeniden dizi dünyasına kırıyor.

Pir-i Lezzet Dizisi Hangi Mecrada Yayınlanacak?

Vogue’dan Melida Tüzünoğlu’nun haberine göre, Saygın Ersin imzalı Pir-i Lezzet dizi formatında izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Pir-i Lezzet - Saygın Ersin

- Reklam -

GAIN ve TIMS Productions ortaklığında ekrana taşınacak dizinin, yepyeni bir dijital yayın servisi olan Gain üzerinden izleyicilerle buluşacak. Özellikle son yıllarda dünyada Netflix, Amazon Prime, HBO Max; Türkiye’de Blutv ve puhutv gibi platformların yaygınlaşması; dizi ve filmlerin daha geniş bir pazara sunulmasına yardımcı oluyor. Pir-i Lezzet de şansını yeni ve görece farklı bir mecrada deneyecek.

Saygın Ersin, Şevket Altuğ’u Pir’i Lezzet İçin İstiyor

“Özellikle fikir geliştirirken ve yazarken, kaç dile çevrilecek, dizi olacak mı, senaryoya uygun mu, gibi soruları kendimden uzak tutmaya çalışırım. Ama dizinin kastı için yeni fikirler üretmeye başladım. Geçenlerde, internette dolanırken Şevket Altuğ’a denk geldim ve keşke dedim içimden…”

Yazar, şimdilik Pir-i Lezzet’e bir devam romanı yazmayı beklemiyor. Saygın Ersin’in Yedi Kartal Efsanesi serisinde üçüncü ve dördüncü kitaplar ise önümüzdeki aylarda yayımlanacak.

Peki siz Pir-i Lezzet’in ekrana gelecek olmasına heyecanlı mısınız? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Yedi Kartal Efsanesi – Saygın Ersin | Masanın Öte Ucu

Kaynak: Vogue

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lucifer 5. Sezon İzlenme

Lucifer 5. Sezon ile İzlenmelerde Yine Zirvede

Stranger Things 4. Sezon: HopperStranger Things 4. Sezon: Hopper

Stranger Things 4. Sezon: Hopper’ın Dönüşü, Gandalf’ın Dönüşü Gibi Olacak