in , ,

Astro Boy Dünyasında Geçen Ödüllü Manga Serisi “Pluto” Anime Dizisi Oluyor: İlk Tanıtım Yayınlandı

Pluto anime dizisi geliyor. Netflix, Astro Boy evreninde geçen Netflix, Naoki Urasawa ve Takashi Nagasaki imzalı ödüllü manga serisini uyarlıyor.

Pluto: Yeni Astro Boy Anime Dizisi Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Astro Boy dünyasında geçen Pluto animesi duyuruldu. Netflix, Naoki Urasawa ve Takashi Nagasaki imzalı popüler manga serisinden ilk görüntüleri paylaştı.

Pluto, Osamu Tezuka’nın 1964 tarihli Astro Boy ‘The Greatest Robot on Earth’ öyküsünden esinlenen Naoki Urasawa (20th Century Boys, Yawara!, Master Keaton) ve uzun süredir birlikte çalıştığı Takashi Nagasaki tarafından yaratıldı.

Manga, insanların ve son derece gelişmiş işlevlere sahip robotların tam bir uyum içinde yaşadığı neo-fütürist bir dünyada geçiyor. Dünyadaki En Büyük Robot’u uyarlayan seri, Europol için Alman robot müfettişi olan Gesicht’in oynadığı gerilimli bir cinayet gizemi olarak maceraya yeni bir bakış açısı kazandırıyor.

- Reklam -

Pluto: Yeni Astro Boy Anime Dizisi Geliyor

Hikâye, Almanca “yüz” anlamına gelen Gesicht’i orijinal manga serisindeki zirkonyum dış yüzey yerine insansı bir dedektif olarak tasvir ediyor. Gesicht, katilin kurbanların kafalarına nesneler sokarak derme çatma boynuzlar oluşturduğu bir dizi robot ve insan ölümlerini çözmeye çalışır. Bununla birlikte bir robotun bir insanı öldürmesinden bu yana neredeyse on yıl geçmesine rağmen, kanıtlar bir robotun suçlu olduğuna işaret eder ve işler daha karmaşık hâle gelir.

Dünya çapında büyük ilgi gören manga, Tezuka Osamu Kültür Ödülü dâhil birçok ödüle layık görüldü. 2015’te tiyatro sahnesine taşınan PLUTO, gördüğü yoğun ilgi üzerine 2018’de Japonya ve Avrupa turnelerine çıktı.

Yeni Astro Boy Animesi Pluto Hakkında Yapımcıları Konuştu

Yazar Naoki Urasawa yeni uyarlama ile ilgili şunları söyledi:

“PLUTO’nun anime uyarlamasını hayata geçirmek gibi zorlu bir göreve soyunan herkesin cesaretini takdir ediyorum. İnsanların kalplerinde yer edecek bu yeni dizinin yapımı beni heyecanlandırıyor. Artık Osamu Tezuka’nın mesajının tüm dünyaya ulaşması konusunda hiç olmadığı kadar umutluyum.”

Pluto: Yeni Astro Boy Anime Dizisi Geliyor

Eş yazar Takashi Nagasaki ise şu açıklamalarda bulundu:

- Reklam -

“PLUTO, Tezuka’nın felsefesini benimseyerek sadece savaş karşıtı bir mesaj vermekle kalmıyor. Aynı zamanda, her iki tarafın çektiği acıları bize hatırlatarak tek çıkar yolun barış olduğunu da vurguluyor.”

Merhum Osamu Tezuka’nın oğlu ve projenin süpervizörü Macoto Tezka ise şunları söyledi:

“PLUTO’nun animasyon uyarlaması aslına son derece sadık bir iş. Urasawa’nın en son projesi olmasının yanı sıra yepyeni bir Tezuka animesi. Bu yeni nesil animenin nasıl hayata geçirileceğini görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

Dört dakikalık bir fragman, animasyon görsellerini gizemli bir müzikle sunuyor, ancak herhangi bir konuşma sesi yok. Tanıtım videosuna hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Pluto Animesi Tanıtım Fragmanı – Yeni Astro Boy Uyarlaması | İZLE

YouTube video

(Görüntüleri YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Tezuka Productions ve Netflix ortaklığıyla animeye uyarlanan ve M2 Studio’nun hazırladığı projede Gesicht karakterini Shinshu Fuji, Atom karakterini Yoko Hikasa ve Uran karakterini ise Minori Suzuki seslendirecek. Anime dizisi 2023 yılı içerisinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Pluto’nun ilk görüntülerini sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gözler Kanatlar Çiçekler Kuyruklar - Deniz Gezgin

Deniz Gezgin’in Yeni Romanı “Gözler Kanatlar Çiçekler Kuyruklar” Okurla Buluşuyor

Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyunları

Gelecek 2 Yılda “Yüzüklerin Efendisi” Temalı 5 Yeni Oyun Yayınlanacak