in ,

Pokemon’da Bir İlk: Ash Ketchum, 25 Yılın Ardından Dünya Şampiyonu Oldu

Pokemon animesi tarihi anlara şahitlik etti. Çizgi dizinin ünlü karakteri Ash Ketchum, 25 yıllık bir maratonun ardından ilk defa Dünya Şampiyonu oldu.

Pokemon Ash Ketchum Dünya Şampiyonu
- Reklam -
- Reklam -

Pokemon animesinin ikonik karakteri Ash Ketchum, sonunda çok arzuladığı dünya şampiyonluğuna erişmeyi başardı.

Oyun ve anime dünyasının en önemli markaları arasında yer alan Pokemon serisi, yayınlanan yeni bölümüyle Ash Ketchum’ın resmi olarak dünya şampiyonu olduğu anlara ev sahipliği yaptı.

1997 yılından beri yayında olan ünlü anime serisi, bugüne dek 1200’den fazla bölümde Ash Ketchum’ın Pokemon antrenörü olma serüvenini konu aldı.

- Reklam -

Geçen onca yılda Ash pek çok yarışmadan ödülle dönse de şampiyona finalleri konusunda çok da parlak bir kariyere sahip değildi. Orange Islands League ve Battle Frontier yarışmalarını kazansa da söz konusu daha büyük turnuvalar olduğunda Ash’in bileği çoğunlukla bükülüyordu. Son olarak animenin Sun & Moon adlı 22. sezonunda önemli bir şampiyona kazanmayı başarmıştı.

Aradan geçen 3 yılın ardından, Ash Ketchum artık bir Dünya Şampiyonu.

Ash Ketchum 25 Yıllık Hayalini Gerçekleştirerek Pokemon Dünya Şampiyonu Oldu

Yapımcı şirket tarafından bu sabah açıklanan habere göre, bugün Japonya’da yayınlanan Pokémon Ultimate Journeys’in son bölümü olan The Finals IV: Partner’da Pallet Town’dan genç bir çocuğun dünya şampiyonu olduğu açıklandı.

Ash; Dragonite, Gengar, Lucario, Sirfetch’d, Dracovish ve Pikachu’dan oluşan ekibiyle World Coronation’ın Masters Eight yarışmasından zaferle ayrıldı.

Pokemon Ash Ketchum Dünya Şampiyonu

Anime içerisinde bu ödül, kendi evreninin en büyük eğitmen ödülü olarak anılıyor. Ash, böylelikle 1997 yılında başladığı yolculuktaki ana hedeflerinden birisini daha gerçekleştirmiş oldu.

Pokemon Animesi Sona mı Erecek?

Ash’in büyük ödülü kazanmasıyla birlikte animenin geleceğinin nasıl şekilleneceği de merak konusu.

- Reklam -

Pokemon Ultimate Journeys: The Series’in 45. ve son bölümü Pokémon! I’m Glad I Got to Meet You! (Tanıştığıma Memnun Oldum) başlığını taşıyor. Bu isim, animenin ilk bölümü olan Pokémon – I Choose You! için bir gönderme olabilir. Buradan yola çıkan birçok hayran, Ash/Satoshi’nin ana kahraman olarak sürdürdüğü dönemin sona erdiğini öne sürmüştü. Yapımcı şirket ise konuya dair henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Pokemon Ash Ketchum Şampiyon

Şirketin uluslararası pazarlama başkan yardımcısı Taito Okiura, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Ash Ketchum’ın 25 sezon boyunca dünyanın en iyi eğitmeni olma hedefine ulaşmak için ortaya koyduğu kararlılık ve azim, eğitmen olmanın ne anlama geldiğini en iyi şekilde temsil ediyor. Ultimate Journeys: The Series’in yeni sezonu ve bu macerayı tanımlayan bölüm önümüzdeki yıl tüm dünyada yayınlanırken hayranlarla bu anı kutlamak için sabırsızlanıyoruz. Bu, hayranların kaçırmak istemeyeceği bir sezon!”

Animenin bölümleri Japonya’da tamamlansa da ABD ve dünya genelinde yayına devam ediyor.

Sizler bu popüler anime dizisini takip ediyor musunuz? Ash’in şampiyonluğu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Onca yılın ve bu süredeki sayısız serüvenin sonunda, anime severlerin merak ettiği ‘Ash ne vakit şampiyon olacak’ düşüncesinin karşılık bulmasına sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim :confused: Ergenlik ve gençlik dönemimde tv kanallarında severek ve beğenerek izlediğim, sonraki yıllarda da vakit buldukça ara sıra bölümlerini takip edebildiğim bu anime çizgi dizisi biterse sanki bir şeylerin eksikliğini hissedebilirim diye kaygılandım :slightly_frowning_face:

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    O evrende Indigo League finalinden itibaren kac yil gecmis oldu, onu merak ediyorum sadece.

  3. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Ash ilk maça çıktığında ben 5 yaşındaydım o zaman. Vay be ne çabuk geçmiş zaman. İstisnasız kaçırmadan her bölümünü izlerdim. Bazen özlüyorum çocukluğumu.

  4. Avatar for Chikyujin Chikyujin dedi ki:

    Büyük ihtimal sadece 2 yıl, serideki bir karakter evlenip doğum yapmış ve çocuğu biraz büyümüş bundan dolayı 2 yıl gibi görünüyor.

  5. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Yalnız kupanın tasarımını hiç beğenmeyen bir ben miyim ?Özellikle alt kısımda yani kayan yıldız ,şimşek falan çizilmiş alakasız alakasız karışık bir şekilde.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Avni Heykeli Karikatür Evi Saldırı

Kadıköy Karikatür Evi’nde Vandalizm: Avni Heykeli Düşürüldü, Sıdıka Çizimi Karalandı

Güzel ve Lanetli - F. Scott Fitzgerald

Amerikan Edebiyatının Usta Yazarı F. Scott Fitzgerald’ın “Güzel ve Lanetli” Romanı İlk Defa Türkçede