in

Prison Break Yaratıcısı, Jack Ryan Dizisinde

Amazon’un popüler yapımlarından Jack Ryan dizisinin 3. sezonu yürütücüsünü buldu. Yeni sezon Prison Break’in yaratıcısı Paul Scheuring’a emanet.

Prison Break
- Reklam -
- Reklam -

Jack Ryan projesi, ünlü yazar Tom Clancy’nin yarattığı karakterlerden esinlenilerek başlamıştı. Dizinin kadrosunda ise John Krasinski, Abbie Cornish ve Wendell Pierce gibi ünlü isimler yer alıyordu. Noomi Rapace’in dahil olduğu ikinci sezon, dizinin final sezonu olarak planlansa da Amazon üçüncü bir sezon çekeceğini açıkladı. Bundan sonra ise gözler Prison Break dizisinin yaratıcısına çevrildi.

The Wrap’in yazdığına göre dizinin yaratıcısı Carlton Cuse, Netflix ile çalışacağı Locke and Key için Jack Ryan’dan ayrıldı. Bunun üzerine kanal, ünlü yazar ve yapımcı Paul Scheuring dizinin üçüncü sezonunun sorumluluğunu üstlenmesi için anlaştı.

Serinin ilk sezonu CIA’de çalışan Jack Ryan’ın finans sektöründe bir terör yayarak büyüyen kötü adamın peşinden koşmasını anlatıyordu. Yakınlarda yayınlanacak olan ikinci sezon ise Ryan’ın kendini Venezuela’da ülkeler arası bir nükleer silah ticareti içinde bulmasını işliyor. İkinci sezon her ne kadar Tom Clancy’nin en önemli Jack Ryan hikâyesini anlatsa da selefine sadık kalması yönüyle hayranlarını sevindirecek gibi duruyor.

- Reklam -

Prison Break Sonrası Scheuring’in Performansı Merak Ediliyor

12 yıllık bir aradan sonra 2017’de geri dönen Prison Break’in de yaratıcısı olan Scheuring’in bu kararı alması hayranları şaşırttı. Yeni sezonu pek beğenilmeyen Prison Break’in altıncı sezonu için daha fazla çalışılacağı düşünülürken dizinin senaristi ve yaratıcısı olan ismin kararı tartışmalara yol açtı.

Fox yöneticileri başta Scheuring’in rekorlar kıran Prison Break projesini büyük bir kumar olarak nitelendirip reddetmişti. Lost ve 24, 2000’lerin başında kendi platformlarında büyük ses getiren yapımlara dönüştüklerinde Fox projeyi tekrar değerlendirdi. Böylelikle televizyon camiasının en çok yankı uyandıran yapımlarından biri ortaya çıkmış oldu.

- Reklam -

Prison Break ve Jack Ryan birbirlerinden oldukça farklı iki dizi. Büyük başarısının ardından tamamen farklı bir hikâyeyi anlatmak Scheuring ve yeni dizisi için nasıl olacak merakla bekleniyor.

Jack Ryan’ın ikinci sezonu 1 Kasım 2019 tarihinde, Amazon Prime Video’daki yerini alacak. Prison Break’in 6. sezonu için ise henüz bir tarih verilmiş değil.

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zombieland

Zombieland Yazarından Ryan Reynolds İtirafı Geldi

NASA

NASA, Alçak Yörünge’nin Ticarileşmesini Teşvik Edecek