in

Quentin Tarantino’nun Merakla Beklenen Yeni Projesi Netleşti: 8 Bölümlük Mini Dizi Geliyor

Quentin Tarantino dizi projesi ile geri dönüyor. Son olarak 2019’da “Once Upon a Time in Hollywood” filmini gerçekleştiren yönetmenin sıradaki projesi belli oldu.

Quentin Tarantino Dizi Yeni Proje
- Reklam -
- Reklam -

Quentin Tarantino dizi projesi için kolları sıvadı. Sıklıkla emeklilik planları ile gündeme gelen Amerikalı yönetmen, şimdi bir TV yapımıyla izleyicilerin karşısına çıkacak.

Son olarak 2019 senesinde başrollerinde Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie gibi yıldızların bulunduğu Once Upon a Time in Hollywood filmiyle sinemaseverlerle buluşmuştu. Tarantino, bu yapımıyla 2 dalda Oscar kazanmıştı.

Usta yönetmen bugüne dek aralarında Pulp Fiction, Kill Bill ve Reservoir Dogs gibi kült sinema filmlerinin de olduğu toplam 9 filme imza atmış ve 10. filmi ile sinema yönetmenliğine veda edeceğini açıklamıştı. O tarihten beri Tarantino’nun emeklilik filmi sürekli gündeme gelmişti. Yeni projesi belli olan 59 yaşındaki yönetmen, bir film değil bir dizi ile yoluna devam etme kararı aldı.

- Reklam -

Quentin Tarantino Dizisi

Şu sıralar Cinema Speculation adlı kitabının tanıtım faaliyetleriyle adından söz ettiren Tarantino’nun yakın zamanda bir televizyon projesinde görev alacağı açıklandı. Ünlü yönetmen New York’ta bir söyleşiye katılarak merak edilenleri yanıtladı.

Yeni Quentin Tarantino Dizisi Hakkında Detaylar Belirsiz

Tarantino imzalı dizinin konusu hakkında herhangi bir açıklama yapılmasa da, çekimleri 2023 yılında gerçekleştirilecek yapımın toplamda 8 bölüm süreceği açıklandı.

Usta yönetmen ayrıca kendisine bir seçme şansı verilse, Marvel‘ın Sgt. Fury and His Howling Commandos (Çavuş Fury ve Uluyan Komandoları) eserini uyarlamak istediğini anlattı. Bu eser daha önce Bu çizgi romandaki karakterler 2011 tarihli Captain America: The First Avenger filminde hayat bulmuş ve Fury karakteri Samuel L. Jackson tarafından canlandırılmıştı.

Tarantino daha önce televizyonda çeşitli projelerde görev almıştı. 2005’te CBS’te yayınlanan CSI: Crime Scene Investigation’ın 5. sezon finali olan iki bölümlük Grave Danger’ı yöneten Tarantino, Emmy adaylığı da almıştı.

Bu yılın başında ise FX’in Justified dizisinde birkaç bölümün başına geçeceği konuşulmuş ancak o iş bir şekilde sonuçsuz kalmıştı.

- Reklam -

Quentin Tarantino Dizi Yeni Projesi

Quentin Tarantino, asla uygulamaya dökemediği fikirleriyle tanınıyor. Ünlü yönetmen bir 18+ Star Trek filmi yapmakla ilgilenmiş, Brad Pitt’in canlandırdığı Cliff Booth dizisi geliştirmeyi teklif etmiş, Grindhouse’un devamı için bir spin-off önermiş, Adam Driver’lı bir Rambo filmi hayal etmişti.

Ayrıca Zorro ve Django’yu buluşturmak istemiş ve Kill Bill: Part 3’ü tasarlamıştı. Dolayısıyla, yapımın resmi olarak çekimlere başlayacağı tarihe dek dizi projesi de farklı boyutlarda yeniden değerlendirilebilir.

Tarantino yönetmenliğin yanı sıra kariyerinin son döneminde edebiyat yazarlığı üzerine de eğilmiş; Once Upon a Time in Hollywood’un roman uyarlamasını ve II. Dünya Savaşı gazisinin hikâyesini kaleme almıştı.

Siz Quentin Tarantino’nun çekeceği dizi hakkında nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ktekil ktekil dedi ki:

    “Sıklıkla emeklilik planları ile gündeme gelen…” demişsiniz. Hakikaten de ben bildim bileli Tarantino emekli olacak diye haberler çıkar! Bu bir pazarlama taktiği midir, işin aslı nedir, anlamış değilim. Bir türlü emekli edemedik ve edemediler Tarantino’yu!

    Şimdi tabii adam çok ünlü olunca, hakkındaki bu tür haberler ilgi çekiyor, “son projesi olacak”, “ha bıraktı bırakacak” filan diye servis edince insanlar heyecanlanıyor, kulak kabartıyor… Bu da bir gerçek.

    Dizi projesine gelince… Şahsen “Tarantino düğün videosu çekse izlenir” diyenlerdenim… Bu adam bir markadır, ne çekse paşa paşa oturup izleyeceğiz yani. Beğeniriz ya da beğenmeyiz, orası ayrı ama Tarantino yeni bir şey çekerse oturulur ve izlenir, bu işin raconu budur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Elemental Fragmanı Pixar

Pixar’ın Bir Ateş Elementi ve Su Elementinin Aşkını Anlattığı Yeni Filmi “Elemental”dan İlk Fragman

Silk: Spider Society dizisi

Sony, Örümcek Evreni’ni “Silk: Spider Society” Dizisi ile Genişletiyor