in ,

Ragnarok: Netflix’in Norveç Dizisinden Fragman Geldi

İskandinav mitolojisini günümüze getiren Netflix’in Norveç yapımı kıyamet dizisi Ragnarok için yeni fragman yayınlandı.

Ragnarok netflix
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in 2020 dizilerinden birisi olan Norveç yapımı Ragnarok tanıtım fragmanıyla hayranların karşısına çıktı. Yeni yılın ilk ayında izleyicilerle buluşacak dizi, bir süper kahraman anlatısını büyüme hikâyesiyle birleştirmesi yönünden dikkat çekiyor.

Netflix, çeşitli ülkelerde orijinal yapımlara imza atmayı sürdürüyor. Almanya’da Dark, İspanya’da La Casa De Papel, Türkiye’de Atiye ve Hakan: Muhafız derken kanal şimdi de Norveç yapımı bir işle karşımıza çıkıyor.

The Rain ve Quicksand gibi popüler dizilerle ilgiyi yakalayan Netflix, İskandinavya portfolyosunu geliştirme niyetinde. Şimdiyse sırada Ragnarok var.

- Reklam -

Yakın bir geleceği anlatan dizide kahramanlarımız iklimsel bir felaketin eşiğinde yaşam mücadelesi veriyor. Edda (Kuzey şiir geleneği anlamına geliyor) adını taşıyan, kurmaca bir Norveç kasabasında geçen olaylar oldukça ilgi çekici. Bir grup gencin fantastik güçlere sahip olduklarını keşfetmeleri ve Kuzey mitolojilerinin meşhur kıyameti Ragnarök’ü durdurma çabaları, dizinin ana konuları arasında olacak.

Ragnarok netflix

Nors Mitolojisini Anlatan Fantastik Dizi Ragnarok Ocak 2020’de Yayınlanacak

İlk sezonunun 6 bölümden oluşması planlanan Ragnarok dizisinin yaratıcısı ise Adam Price. Kendisini Herrens veje, Borgen ve Gidseltagningen gibi yerel ancak yüksek puanlara sahip yapımlarla tanıyoruz.

Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan bazı isimler şu şekilde: David Stakston, Jonas Strand Gravli, Theresa Frostad Eggesbø, Herman Tømmeraas, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Bjørn Sundquist ve Gísli Örn Garðarsson.

- Reklam -

Ragnarok – Netflix Fragman

YouTube video

İskandinav mitolojisine göre Ragnarök, her yerde savaşın ve ölümün olacağı bir kıyamet biçimi. Güneş ve ay Sköll adı verilen dev bir kurt tarafından yutulur. Ejderhalar gelir. Jormungand ve Fenrir serbest kalır. İskandinav tanrılarının birçoğu ölür. Kimi tanrılar kurtulurken bazıları da yeniden doğar.

Ragnarok dizisi 31 Ocak 2020 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Mitoloji odaklı yeni bir dizi hakkında sizin görüşleriniz neler? Netflix’in çeşitli ülkelerdeki orijinal yapımlarının sayısını artırmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Ragnarok’u izlemeyi planlıyor musunuz?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Viking Mitolojisi: Kuzey’in Kadim El Kitabı

* Çözerken Kuzey’in Sert Rüzgârlarını Hissedeceğiniz Bir İskandinav Mitolojisi Testi

* İskandinav Mitolojisi: Neil Gaiman ile Her Şeyin Sonuna Gümbür Gümbür Bir Yolculuk

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Ne zaman bıkacaklar acaba İskandinav mitolojisinden? Vikingler bile bu kadar kaymağını yemedi!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Matrix 4 Filminde Yahya Abdul-Mateen, Genç Morpheus'u Canlandıracak

The Matrix 4 Filminde Yahya Abdul-Mateen, Genç Morpheus’u Canlandıracak

Yazarının Kaleminden: Dördüncü Dünya

Yazarının Kaleminden: Dördüncü Dünya