in ,

Ragnarok: Netflix Norveç’in Mitoloji Dizisinden Uzun Fragman

Netflix’in yeni mitoloji/fantezi dizisi Ragnarok için uzun soluklu fragman yayınlandı. Norveç yapımı seri Adam Price tarafından yönetiliyor.

Ragnarok
- Reklam -
- Reklam -

Tanrıların alacakaranlığı düşündüğünüzden daha yakın. Netflix Norveç‘in mitoloji ve fantaziyi günümüz şartlarında konuk ettiği yeni dizisi Ragnarok için uzun fragman yayınlandı.

Netflix‘in 2020 yılı kataloğunun ilgi çekici yapımlarından birisi olan ve Nors mitolojisine yeni bir bakış kazandırmayı hedefleyen Ragnarok dizisi için çıkış tarihi hızla yaklaşıyor. Geçen aralık ayının sonunda diziden kısa bir fragman yayınlanmış ve izleyicilerin ağzına adeta bir parmak bal çalınmıştı. Kanal şimdi de uzun fragmanıyla yapıma dair daha fazla bilgi edinmemizi sağlıyor.

ragnarok netflix yeni

- Reklam -

190 farklı ülkede yayın yapan Netflix, kimi ülkelerde kendi orijinal yapımlarına imza atmaya devam ediyor. Türkiye’de Hakan: Muhafız (The Protector) ve Atiye (The Gift) bunun örneklerindenken yurt dışında da pek çeşitli yapımlar hayranlarla buluşturuluyor. Şirket, özellikle İskandinav ülkelerinde The Rain ve Quicksand gibi yapımlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Bu nedenle Ragnarok kanalın merakla beklenen işlerinden birisi olarak gösteriliyor.

Netflix’in Yeni Mitoloji Yapımı Ragnarok Dizisinin Konusu

Abonelerinin önemli bir kısmının gençlerden oluştuğu Netflix, bu nedenle gençlere hitap eden yapımlara ayrı bir önem veriyor. Ragnarok da bu noktada bir süper kahraman öyküsüyle bir büyüme hikâyesini aynı potada eriten bir macera.

Elbette yapım, mitolojik alt yapısı nedeniyle süper kahraman anlayışı biraz daha farklı. Doğaüstü olaylar, İskandinav tanrıları derken işler iyice çığırından çıkıyor. İklimsel bir kıyametin eşiğinde olacak bir yakın geleceğin tasvir edildiği yapımda, Edda adındaki kurgusal bir Norveç kasabası hikâyenin odağında.

Ragnarok

Kıyamet hızla yaklaşırken kasabadaki gençlerin doğaüstü güçleri ortaya çıkıyor ve bununla birlikte gençler, kuzey mitolojilerinde sıkça anılan Ragnarök adlı kıyameti durdurmak için harekete geçiyor.

- Reklam -

Ragnarok Çıkış Tarihi ve Türkçe Altyazılı Fragman

Birinci sezonunun altı bölümden oluşması beklenen dizinin yaratıcı koltuğunda Adam Price oturuyor. Price, Norveç’in dikkat çeken yönetmenlerinden birisi. Kendisini Herrens veje, Borgen ve Gidseltagningen gibi yerel yapımlarda göstermeyi başarmış bir isim.

Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan bazı isimler şu şekilde: David Stakston, Jonas Strand Gravli, Theresa Frostad Eggesbø, Herman Tømmeraas, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Bjørn Sundquist ve Gísli Örn Garðarsson.

Ragnarok dizisi 31 Ocak 2020 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

2 dakikalık yeni Ragnarok fragmanını hemen aşağıdan izlemeniz mümkün.

YouTube video

İskandinav mitolojisine göre Ragnarök, her yerde savaşın ve ölümün olacağı bir kıyamet biçimi. Güneş ve ay Sköll adı verilen dev bir kurt tarafından yutulur. Ejderhalar gelir. Jormungand ve Fenrir serbest kalır. İskandinav tanrılarının birçoğu ölür. Kimi tanrılar kurtulurken bazıları da yeniden doğar.

Mitoloji odaklı yeni bir dizinin gelmesini nasıl karşılıyorsunuz? Yapımı izleme listenize eklediniz mi? Diziye dair beklentilerinizi her zaman olduğu gibi Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


Çözerken Kuzey’in Sert Rüzgârlarını Hissedeceğiniz Bir İskandinav Mitolojisi Testi

İskandinav Mitolojisi: Neil Gaiman ile Her Şeyin Sonuna Gümbür Gümbür Bir Yolculuk

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

parasite 2019

Parasite, HBO Dizisi Olma Yolunda

Kanatlanmış Kadınlar - Senem Timuroğlu

Kanatlanmış Kadınlar: Osmanlı ve Avrupalı Kadın Yazarların Dostluğu Araştırıldı