in

Raised by Wolves 2. Sezon Onayı Aldı

Raised by Wolves 2. sezon onayını kaptı! HBO Max ekranlarında yayına devam eden bilimkurgu dizisi, yeni bölümleri garantiledi.

Raised by Wolves 2. Sezon Onayı
- Reklam -
- Reklam -

HBO Max ekranlarında 1. sezon bölümleri ile izleyicinin karşısına çıkan bilimkurgu dizisi Raised by Wolves 2. sezon onayını aldı. İlk bölümü 3 Eylül 2020 tarihinde yayınlanan, Ridley Scott imzası ile izleyiciyi çok önceden heyecanlandıran yapım yeni sezonu böylece garantilemiş oldu.

Raised by Wolves. Pek hayırla anamadığımız 2020’de, ilk sezonu bitmeden evvel gönlümüzde taht kurabilmiş bilimkurgu/drama dizisi oldu.

Bazıları buna pek şaşırtmadı. Çünkü… Bilimkurgu sinemasına Alien ve Blade Runner gibi iki değerli klasiği kazandıran usta yönetmen Ridley Scott sinemasal anlatıcılığını sundu. Prisoners’ın senaristiliğini, 2014 yayınlanan drama dizisi The Red Road’ın yaratıcısı payesiyle takdir toplayan Aeron Guzikowski de hikâye ve senaryo becerisini konuşturdu.

- Reklam -

Sonuç; izlerken yormayan, düşündürmekten de geri durmayan bir seyirlik oldu.

Raised by Wolves 2. Sezon Onayı

Dizi, tanrı Sol’a iman eden Mithracılar ile Ateistler arasındaki savaşın Dünya’yı yaşanmaz hale getirdiği alternatif gelecekte geçiyor. Hikâye, bu iki tarafın insan soyunu sürdürebilmek için Kepler-22b’ye koloniler göndermesini ve gezegende yaşanan yeni çatışmaları konu ediniyor.

Altın Çağ bilimkurgularından fırlamış bu hikâyeyse işlenişiyle dikkat çekti. Hayatta kalmak, soyun devamı, ebeveynlik, çocuk yetiştirmek, aile, ikili ilişkilerdeki denge/dengesizlik, birey olabilmek vb. temalar itikatlerimizin kökenine, eylemlerimize etkisine ve bunların sonuçları üzerine parmak basan birer araca dönüştürülmüş.

Dizi oyunculuklar konusunda da bir hayli doyurucu. Hikâye gereği Amanda Collin (Mother) bir hayli öne çıkıyor, Travis Fimmel (Marcus) da peşinden geliyor olsa da Abubakar Salim (Father) Winta McGrath (Campion), Jenna Upton (Danjal), Felix Jamieson (Paul) ve diğer oyuncular da rollerinin hakkını veriyor.

Raised by Wolves 2. Sezon Bölümlerinde Macera Kaldığı Yerden Devam Edecek

Sevenlerinin beklediği haberse sezon finaline üç bölüm kala geldi; Raised by Wolves 2. sezonuyla yine bizlerle olacak.

- Reklam -

Ridley Scott’ın Aaron Guzikowski’yle çalışmaktan bir hayli memnun ve devam sezonunda daha ne kadar ileriye gidebilecekleri hakkında bir hayli heyecanlı. Bunun haricinde herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Diziyi çoktan bağrına basanlarsa hikâyenin Mother’ı gibi gelecek 3 bölüme dikkat kesilmiş durumda. Çünkü yeni sezon demek aynı zamanda hikâyedeki bazı gizemlerin esrarını sürdüreceği anlamına geliyor. Elbette dikkatli izleyiciler teoride kalsa da aslında neler döndüğünü az çok tahmin edebiliyordur. Dizinin 1. sezonu toplamda 10 bölümden oluşuyor.

Raised by Wolves 2. Sezon

Ama zaten inanç üretmekten kendini alıkoyamayan insana dair anekdotlar dizinin asıl cazibesini oluşturuyor.

“Kurdun yavrusu da kurt olur,” derler. Dizideki esas soruysa o yavruyu hangi kurdun yetiştireceği. Cevabını bildiğimiz ama itiraf edemediğimiz sorular için gelecek bölümleri ve sezonları bekliyor olacağız.

Peki siz diziyi nasıl buldunuz? 2. sezon onayı sizleri de heyecanlandırdı mı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* South Park 24. Sezon Koronavirüs Özel Bölümü ile Başlıyor

Kaynak: Deadline

Cemalettin Sipahioğlu

1986 İstanbul doğumlu. Bilimkurgu, korku ve fantastiği uzun süre televizyondan takip edebilmiştir. Ailesinden habersiz aldığı ucuz VCD oynatıcıyı saklayıp, onlar yokken kullanarak, bu konularda film açıklarını kapatmaya çalışmıştır. Edebiyata sonradan bulaşması; bilgisizliği; bilgisizlik de, "Raftaydı ve ben onu alıp okumadım zamanında." pişmanlıkları getirmiştir. Lem ile Küvette Bulunan Günce'yle tanışması; okumaya yeni başlayan biri için hem talih, hem de talihsizlik olmuştur. Film, kitap, animasyon, çizgi roman olsun; kendi sınırlı bilgisiyle, eserleri iç dinamikleri içinde değerlendirmeye çalışır.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Ben ilk beş bölümü bayağı beğendim. Birinci Sezonun sonu ikinci sezonu izletip izletmeyeceğini gösterecek. Ama umutluyum diziden.

  2. Avatar for Anita Anita dedi ki:

    İşte bu güzel haber :slightly_smiling_face:

  3. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    5 sezon rahat devam eder. Güzel dizi. Tavsiye ederim.

  4. Avatar for shmebulock shmebulock dedi ki:

    İlk iki bölüm çok hoşuma gitti. Ridley Scott etkisi süper. İlk bölümün başlangıcı yani android’lerin gezegene inmesi neredeyse 2012’ de gösterime giren Prometheus ile aynı.

    Fakat sonradan senaryo dağıldı gibi. Uzay da gemi basıp yok edecek kadar güçlü bir android, çocuklara yedirdiği yiyeceğin zararlı olup olmadığını anlamıyor, kontrol etmiyor. Üstelik insan ırkının yeni neslini oluşturmakla görevli.

    Bakalım sonraki bölümler ne getirecek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eski Mısır Gündelik Yaşam

Eski Mısır Uygarlığında Gündelik Yaşam Nasıldı?

star trek chris pine

Yeni Star Trek Filmi, Kirk ve Picard’sız Devam Edecek