in ,

Raised by Wolves Fragmanı: Ridley Scott’tan Bilimkurgu Dizisi

Raised by Wolves fragmanı yayınlandı! Usta yönetmen Ridley Scott, yeni bir bilimkurgu dizisi ile HBO Max ekranlarına geliyor.

Raised by Wolves Ridley Scott Hbo Max
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu sinemasının usta ismi Ridley Scott’ın ellerinden Raised by Wolves dizisi geliyor. Uzun zamandır beklenen, hakkındaki ilk haberleri 2018’de aldığımız yapımdan ilk fragman ve afiş geldi. HBO Max ekranlarına gelecek dizinin yayın tarihi de açıklandı.

Blade Runner, Alien, Thelma & Louise ve Gladiator gibi kült filmlerin, Prometheus, The Martian ve Covenant gibi güncel bilimkurgu yapımlarının öne çıkan yönetmeni Ridley Scott bu defa kendisini televizyon ekranlarında göstermeye hazırlanıyor.

Scott yapımcısı olduğu Raised by Wolves dizisinin ilk iki bölümünün yönetmenliğini de üstleniyor. Dizinin yaratıcı koltuğunda ise Denis Villeneuve’ün Prisoners adlı yapımının da senaristliğini üstlenmiş olan Aaron Guzikowski yer alıyor.

- Reklam -

Raised by Wolves Ridley Scott Hbo Max

Dizi, 2018’de TNT ekranları için hazırlanmaya başlamış ancak Warner Media’nın yeni dijital platformu HBO Max’in ortaya çıkması ile kendisine yeni bir ev bulmuştu.

Raised by Wolves Klasik Hikâyeyi Bilimkurgu Türüne Taşıyor

Kurtlar (ya da benzeri vahşi hayvanlar) tarafından büyütülen çocuklar gerek Türk mitolojisinde gerek diğer medeniyetlerin anlatılarında (Jungle Book) sıkça yer alan bir konu. Raised by Wolves dizisi ise bu temayı bilimkurgu türüne taşıyor.

İnsan ırkının yeni yeni adım attığı bir gezegende çocukları yetiştirme görevini üstlenen iki android’i konu alan dizide; büyüyen koloniler din kavgaları yüzünden bölünmenin eşiğine gelecek, android’ler tarafından inancın kontrolü de giderek zorlaşacak.

Öykünün odağında olan bu iki android, Amanda Collin (Undtagelsen, En frygtelig kvinde) ve Abubakar Salim (Informer, Jamestown) ikilisi tarafından canlandırılacak. Oyuncu kadrosunda ayrıca Vikings ve Warcraft yapımları ile tanınan Travis Fimmel da yer alıyor.

- Reklam -

Dizinin oyuncu kadrosunda bulunan diğer isimler ise şu şekilde: Winta McGrath, Niamh Algar, Matias Varela, Felix Jamieson, Ethan Hazzard, Jordan Loughran, Aasiya Shah ve Ivy Wong.

Raised by Wolves Ridley Scott Hbo Max

Dizide Ridley Scott dışında yönetmenlik görevi üstlenecek isimler ise şu şekilde: Luke Scott, Alex Gabassi, Sergio Mimica-Gezzan ve James Hawes. Dizinin 1. sezonu toplamda 10 bölümden oluşacak.

Raised by Wolves dizisi 3 Eylül 2020 tarihinde HBO Max ekranlarında yayınlanmaya başlayacak. HBO Max yurt dışında 27 Mayıs tarihinde yayına girdi. Platform, henüz Türkiye’de kullanıma açılmış değil.

Raised by Wolves Fragmanı | İZLE

YouTube video

Peki siz yeni bir bilimkurgu dizisinin yolda olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yapım ilginizi çekti mi? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Dune Yönetmeni Filmi Yetiştirmek İçin Zamanla Yarışıyor

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlginç bir güzelliği var. En azından fragmanda öyle görünüyor. :slight_smile:

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Hikâye fragmanı yayınlandı. Bazı noktalar üzerindeki sis perdesi hafifçe aralandı:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Beyond Good and Evil Film

Beyond Good and Evil Film Oluyor: Ubisoft’un Popüler Oyununa Netflix Uyarlaması

Captain Marvel 2 yönetmen

Captain Marvel 2 Yönetmenini Buldu