in

Rakamlarla Game of Thrones Dizisi

Game of Thrones final sezonuyla nihayet karşımıza çıkmaya başladı. Öyleyse gelin, ilk 7 sezonun istatistiklerine birlikte göz atalım!

game of thrones yeni afis
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan Game of Thrones için büyük final sezonu bugün itibarıyla başladı. Yaklaşık iki yıllık ara nihayet sona erdi.

AA’nın hazırladığı verilere göre, Game of Thrones’un ilk 7 sezonundaki istatistiklere birlikte göz atalım. Ekranlarda en çok hangi karakteri gördük? Kim, hangi repliğiyle öne çıktı? Bölüm uzunlukları ne kadardı? Peki ya şu ölümler…

Hangi Bölüm, Kaç Dakika?

Dizinin en uzun bölümlerine final sezonunda erişeceğimizi görmek, bizleri mutlu etti. Elbette bölüm sayısı önceki sezonlara göre daha az.

- Reklam -

GoT istatistik

Hangi Karakter, Ne Kadar Süre Gözüktü?

Dizide bu zamana kadar en çok rol alan karakter 9 saat 9 dakika ile Tyrion Lannister oldu. Bakalım yeni sezonda bu kişi kim olacak? Tyrion’ı Jon Snow, Daenerys Targeryan ve Cersei Lannister takip etti.

GoT istatistik1

- Reklam -

Ölüm Nedenleri

Göğüsten bıçaklama yöntemi, Game of Thrones’taki en sık kullanılan öldürme şekli gibi görünüyor. Bıçaklamaları ise yanma takip ediyor ki burada ejderha ateşinin devreye girdiğini hatırlatmak gerekir…

GoT istatistik2

Sayılara bir de video ile bakmak isteyenler için:

YouTube video

Demir Taht’a kimin oturacağı bir algoritma tarafından tahmin edilmişti. Sizin tahmininiz ne  yönde? Peki bu rakamlara ne diyorsunuz? Dizinin yeni sezonunu izlemeye başladınız mı?


Game of Thrones Final Sezonundan Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken 21 Bölüm

Game of Thrones’tan 6 Mitolojik ve Tarihi Esinlenme

Game of Thrones’u Tahtından Etmesi Olası 8 Fantastik Dizi Uyarlaması

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

disney plus platformu

Disney+’ta Karşımıza Çıkması Kesinleşen Dizi ve Filmler

Chilling Adventures of Sabrina 2. sezon inceleme

Chilling Adventures of Sabrina 2. Sezon: Baba-Kız ve Tanrı-Kul Ekseninde Feminizmi İncelemek