in ,

Rashomon Dizi Oluyor: Akira Kurosawa’nın Kült Filmi HBO Max’e Uyarlanıyor

Rashomon dizi oluyor! Akira Kurosawa’nın kült filmi HBO Max ekranlarına taşınıyor. Yapım, filmin özünü koruyarak günümüze uyarlanacak.

Rashomon Dizi Akira Kurosawa Hbo Max
- Reklam -
- Reklam -

Akira Kurosawa’nın 1950 tarihli klasik filmi “Rashomon“dan ilham alan bir dizi HBO Max tarafından duyuruldu. Billy Ray (Captain Philips) ve Virgil Williams (Mudbound) tarafından senaryosu hazırlanan dizinin yapımcılık görevleri Amblin Television tarafından üstlendi.

Steven Spielberg’e ait olan Amblin Television filmin haklarını satın aldığını iki sene önce duyurmuştu. Bu iki sene konsepti geliştirmek ve Kurosawa Ailesi’nin iznini almakla geçmiş. Dizide yapımcılık görevi alan Leigh Ann Burton aileyi bizzat ikna eden isimmiş.

Akira Kurosawa’nın oğlu Hisao Kurosawa diziden memnun:
“Amblin Parnters ve HBO Max’la birlikte Rashomon’u bugünün izleyicileri için hazırlamaktan çok mutluyum. Babamın vizyonunun bu eserle birlikte yeni bir jenerasyona sunulmasını görmek için sabırsızlanıyorum.”

- Reklam -

Rashomon Dizisi Filmin Konusunu 21. Yüzyıla Taşıyacak

Dizi, filmin net bir uyarlaması olmayacak. Filmde izlediğimiz tecavüz ve cinayetin farklı karakterlerin bakış açısında nasıl yaşandığı gizemi diziye de aktarılacak. Böylece gerçek ve subjektif bakış açıları konuları günümüz dünyasında sorgulanacak. Her bölüm bir karakterin gerçeğini işleyecek ve cinayeti hepsinin gözlerinden görerek gerçek gerçeğe ulaşacağız.

Rashomon Dizi Akira Kurosawa Hbo Max

Amblin Partners’ın eş başkanları Darryl Frank ve Justin Favley’in açıklamaları da şöyle:

“Gerçek günümüzün internet haberciliği ve sosyal medyanın “söyle ve gerçek olsun” kültürü yüzünden son derece parçalanmaya başladı. Akira Kurosawa’nın şaheseri sadece bir cinayet gizemi değildi; hikâye anlatıcılığında bir devrimdi. Sinemanın erken yıllarında subjektif bakış açıları ve hatalı anlatıcı konularını keşfederek çok büyük bir etki yarattı. Filmin yayınlanmasının üzerinden geçen 70 seneden sonra Rashomon’un sektördeki yeri tartışılamaz ve işlediği konular her zamankinden daha güncel. Dizimiz filmi onore ederken asırlık objektif gerçek ve subjektif algı sorunlarını günümüz dünyasına uyarlayacak.”

Dizide uygulayıcı yapımcılık görevi üstlenen bir diğer isim Mark Canton (Power) bu dizinin bir fırsat olduğu düşüncesinde:

- Reklam -

“Yıldızları hizaya getirmek çok uğraştırsa da kendimi Rashomon’a yeni bir bakış getireceğimiz için çok şanslı hissediyorum. Kurosawa Ailesi’nin tam desteği ve Amblin Television’daki büyük yeteneklerle Akira’yı yeni izleyicilerle tanıştırmak büyük bir şans.”

Rashomon Dizi Akira Kurosawa Hbo Max

Dizinin ismi, kadrosu veya yayın tarihi henüz belli değil.

Rashomon dizi uyarlanması sizce de iyi bir haber mi? Kurosawa’nın işleri modern izleyicide karşılık bulabilir mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bekliyoruz.


* Wes Anderson’ın “The Grand Budapest Hotel”ına Kubrick’in “The Shining”i Konuk Olursa

Kaynak: Deadline

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kırmızı Oda 4. Bölüm Dizi İzle

Kırmızı Oda 4. Bölüm Meslek Etiği Tartışmaları ile Gündemde

Enola Holmes 2

Enola Holmes 2 Filmi Yolda Olabilir