in , ,

Tiyatro ve Sinemanın Usta Oyuncularından Rasim Öztekin Yaşamını Yitirdi

Rasim Öztekin hayatını kaybetti. Tiyatro ve sinemanın usta oyuncusu, geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede 62 yaşında aramızdan ayrıldı.

Rasim Öztekin ölüm
- Reklam -
- Reklam -

Rasim Öztekin aramızdan ayrıldı. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu iki gün önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Tiyatro ve sinemanın en sevilen oyuncularından biri olan Rasim Öztekin, dün öğle saatlerinde kötüleşti. Fenalaşan Öztekin’in kalp krizi sonucu kalbinin durduğu belirlendi. Beykoz Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahaleler sonrasında hayata döndürülen sanatçı, daha sonra Doktor Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak kritik olan durumu düzelmeyen oyuncunun ne yazık ki ölüm haberi geldi.

1959 yılında İstanbul’da doğan Rasim Öztekin, İstanbul Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. İlk defa 1977 yılında Kadıköy Halk Eğitim, İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Nöbetçi Tiyatro’da amatör çalışmalar ile sahne deneyimi elde etti. Profesyonel oyunculuğa ise 1980 yılında Ferhan Şensoy’un Ortaoyuncular topluluğunda başladı.

- Reklam -

1980 ve 1992 yılları arasında Şahları da Vururlar, Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı, İçinden Tramvay Geçen Şarkı, İstanbul’u Satıyorum gibi oyunlar olmak üzere Orta Oyuncular Tiyatrosu’nun tüm oyunlarında rol aldı.

Rasim Öztekin yaşamını yitirdi

Rasim Öztekin Sanatla Dolu Bir Kariyerin Ardından Bizlere Veda Etti

1992 yılından sonra televizyonlar için de işler yapmaya başlayan Öztekin, onlarca farklı yapımda rol aldı. Tiyatro ve sinema oyunculuğunun yanı sıra, TRT için program metin yazarlığı, Akşam ve Sabah gibi gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.

2005 yılında yine Gani Müjde’nin kaleme aldığı ve Mehmet Ergen’in sahnelediği “Yıldızların Altında” müzikalinde, Beyazıt Öztürk ve Candan Erçetin ile başrolü paylaştı.

- Reklam -

Ünlü sanatçı, 2009 yılında Boşgezen ve Kalfası adlı oyununu oynarken hastalandı ve kalbine pil takıldı.

Bir kız babası olan Rasim Öztekin’in son dönemde oynadığı yapımlar da dahil olmak üzere yüzlerce işi bulunuyor. Sanatçının ölümünü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden “tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı” sözleriyle duyurdu.

Rasim Öztekin son olarak geçen eylül ayında Ferhan Şensoy’dan kendine geçen kavuğu Şevket Çoruh’a devretmişti.

Peki ya sizler Rasim Öztekin’i en çok hangi yapımıyla tanıyorsunuz? Kendisine dair olan anılarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fortknoxt fortknoxt dedi ki:

    Allah rahmet eylesin. Çok sevdiğim bir sanatçıydı. :sob: :sob:

  2. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    Türk sinemasını o kadar az takip etmeme rağmen izlediğim kaliteli filmlerin çoğunda bulunmuştur. Gerçekten büyük oyuncuydu. Son 1-2 gündür ülkece iyi haber duymaya muhtaç kaldık. İyi şeylerin zamanla oluşması ve kötü şeylerin ardı ardına gelmesi ne kadar da yıldırıcı bir durum.

  3. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Çok üzüldüm ben de. Çok değerli bir komedyenimizdi. Hey gidi Bob Marley Faruk hey. :cry:

  4. Avatar for fatihcetin fatihcetin dedi ki:

    Daha öğlen saatlerinde Pardon filminin kısa kesitlerini izleyip gülüyordum. Akşam bu haberi almak kötü oldu. Allah rahmet eylesin. Tiyatro camiası bir ustayı daha kaybetti.

  5. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

Hazar Sözlüğü - Kadir Daniş | Çevirmenin Çemberi

Hazar Sözlüğü – Kadir Daniş | Çevirmenin Çemberi

Dünya'da Oksijen

Dünya’nın Sonu “Beklenenden” Erken Gelebilir: Oksijenin 1 Milyar Yıllık Ömrü Kaldı