in

Reservation Dogs’un Yayın Tarihi Açıklandı: Taika Waititi Dizisi Geliyor

Reservation Dogs yayın tarihi belli oldu. Taika Waititi imzası ile FX ekranlarına gelecek dizi, Amerikan yerlisi 4 arkadaşın maceralarını konu alıyor.

Reservation Dogs 2. sezon taika waititi
- Reklam -
- Reklam -

Taika Waititi imzasını taşıyan Reservation Dogs dizisinde yayın tarihi belli oldu. FX kanalında yayınlanacak yapım ABD’nin Oklahoma eyaletinde yaşayan dört Amerikan yerlisi gencin hikâyesini konu ediniyor.

Son dönemlerde sık sık karşımıza çıkan Taika Waititi, yeni film ve diziler ile izleyicilerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Ünlü yönetmenin projeleri peşi sıra ekrana gelirken şimdi ise sırada FX yapımı yeni dizisi var.

Kısa filmler ile sinemaya başlayan Waititi, Eagle vs Shark, Boy ve Super City filmlerde yönetmenlik koltuğuna oturdu. 2014 yılında, dünya çapında ses getirecek kurmaca belgesel What We Do in the Shadows’u çekti. Ardından Marvel Stüdyoları’nın dikkatini çeken Waititi, Thor: Ragnarok’un başına geçti.

- Reklam -

Son filmi Jojo Rabbit ile En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Film, En İyi Film Kurgusu, En İyi Yapım Tasarımı, En İyi Kostüm Tasarımı ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ına kucaklayan Waititi, yeni projelerle karşımıza gelmeyi sürdürüyor. Usta isim son olarak Thor: Love and Thunder filminin çekimlerini tamamladı.

FX Dizisi Reservation Dogs Bu Yaz İzleyici ile Buluşuyor

Taika Waititi Reservation Dogs

Oklahoma’da ufak tefek suçlar işleyen dört Amerikan yerlisinin hikâyesini anlatacak Reservation Dogs dizisi 9 Ağustos 2021 tarihinde FX kanalında yayınlanmaya başlayacak.

Yapımın senaryosunda Waititi’ye Sterlin Harjo (Four Sheets to the Wind, Barking Water, Mekko) eşlik ediyor. Belgesel türündeki işleriyle tanınan Sterlin Harjo, kariyerinde Oklahoma’da yaşayan Amerikan yerlileri hakkında pek çok çalışmaya yer vermişti. Harjo’nun alandaki deneyimi, yeni Waititi dizisinin de kaynağını oluşturacak.

- Reklam -

Komedi ve suç türlerini bir araya getirecek olan dizinin ilk sezonu toplamda 8 bölüm sürecek. Bölüm süreleri ise 30 dakikalık bir uzunluğa sahip olacak.

Yapımın oyuncu kadrosunda ise D’Pharaoh Woon-A-Tai, Devery Jacobs, Paulina Alexis, Lane Factor, Macon Blair, Unegvugugu Amoadewehi, Funny Bone, Mary C. Bruce, Matty Cardarople, Lil Cory, Kirk Fox, Dallas Goldtooth, Elva Guerra, Todd Jenkins, David Maldonado, Zahn McClarnon, Lil Mike ve Saxon Keanu Neal yer alıyor.

Taika Waititi yapımları hakkındaki görüşlerinizi ve Reservation Dogs dizisinden beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gwynbleidd Gwynbleidd dedi ki:

    Yalnız en iyi uyarlama senaryo Oscar’ını aldı. Diğerlerini kucaklamadı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

American Horror Stories yayın tarihi

American Horror Stories’in Yayın Tarihi Açıklandı

chloé zhao eternals

Oscar Ödüllü Chloé Zhao, Bir Marvel Filmi Çekmekten Neden Heyecan Duyduğunu Açıkladı