in ,

Rick and Morty Dizisindeki Cthulhu Gizemi 4. Sezonda Çözülüyor mu?

Rick and Morty jeneriklerinde ısrarla karşımıza çıkan H.P. Lovecraft’ın kült korku figürü Cthulhu’nun gizemi, 4. sezonda çözülüyor mu?

Rick and Morty
- Reklam -
- Reklam -

Rick and Morty dizisinin popüler kültürdeki yeri her zaman özel oldu. Gerek kült yapımlara yaptıkları göndermeler, gerekse literatüre hakimiyetleri yapımı birçok hayranın gönlünde bambaşka bir yere oturttu. Bu hamlelerden birisi de H.P. Lovecraft’ın gizemli yaratığı Cthulhu’nun, her R&M jeneriğinde yer almasıydı. İşte şimdi bu gizemle ilgili bir haberimiz var.

Rick and Morty’nin Twitter sayfası bugün dikkat çeken 3 paylaşımda bulundu. Dizinin ilk 3 sezonunun jenerikleri sayfa tarafından sırasıyla paylaşıldı.

İlk Tweet’te ise şu cümle yer aldı:
“Sahneler değişir ama Cthulhu aynı kalır.”

- Reklam -

Rick and Morty 1. Sezon Jeneriği

https://twitter.com/RickandMorty/status/1162036124476432384

Rick and Morty 2 . Sezon Jeneriği

Rick and Morty 3 . Sezon Jeneriği

Sizin de görebileceğiniz gibi üç jenerikte de pek çok sahne değişirken kapanış her zaman Cthulhu’nun sevgili Rick ve Morty’yi yutarkenki karesiyle gerçekleşiyor.

Bu zamana kadar bölümlerin içerisinde böyle bir sahneye şahit olmadık. Dikkatli hayranlar ise uzun zamandır bunun üzerine teoriler üretiyordu. Hatta bu sahneyi içeren bölümün çoktan çekildiğini, ancak daha sonradan silindiğini iddia edenler bile var.

- Reklam -

Peki durduk yere gelen bu iddialı paylaşımın sebebi ne olabilir?

Rick and Morty

Rick and Morty 4. Sezonda Cthulhu Yer Alacak mı?

Tahminlerimiz bu sorunun yanıtının olumlu olduğu yönünde. Çünkü dizinin yaratıcıları Justin Roiland ve Dan Harmon’a da en çok sorulan soruların başında bu geliyor. Uzun bir bekleyişin ardından gelecek 4. sezon, böyle kuvvetli bir sorunun yanıtıyla karşılaşacağımız o büyük sezon olabilir.

Cthulhu Nedir?

Kült korku yazarı H.P. Lovecraft tarafından yaratılan ve zamanla bir mitos hâline gelen Yüce Eskiler’den birisi. Karşımıza ilk defa Cthulhu’nun Çağrısı (The Call of Cthulhu) adlı hikâyede çıkıyor. Sonrasında, Lovecraft kitaplarında kendisinden bol bol bahsettiriyor.

Cthulhu

Grotesk ve pullu bedeni, devasa bir ahtapotu andıran vücuduyla Cthulhu gerçek bir ikon.

Dünyanın sonunu getirmek konusundaki çabasıyla Cthulhu’nun R&M dünyasında sembolize ettiği şey oldukça isabetli olabilir. Farklı evrenler arasında gidip gelen dizi, tam olarak Cthulhu’nunki gibi başka dünyalardan gelen yaratıklar ve evrenlerin sonuna doğru sürüklenmesiyle güçlü bir kesişim kümesine sahip.

Rick and Morty 4. Sezonu Ne Zaman Yayınlanacak?

Adult Swim’in fenomen dizisi “Rick and Morty”nin 4. sezonu Kasım 2019 tarihinde yayınlanacak. Dizinin yeni sezonu 10 bölümden oluşacak ve dördüncü sezon dahil olmak üzere bizleri gelecekte en az 70 bölümlük bir macera bekleyecek.

Ne dersiniz? Gizem bu sezon çözülür mü dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* H.P. Lovecraft Mitosu’nun En Köklü Efsanesi: “Pnakotic El Yazmaları”

* Rick and Morty’nin Yeni Sezonları İçin Uzun Aralara Son!

* H.P. Lovecraft Hakkında Bilmiyor Olabileceğiniz 12 Şey

* H.P. Lovecraft’ın Yaratıklarına Kısa Bir Bakış

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars Resistance sezon 2

Star Wars Resistance 2. Sezon İçin İlk Fragman Yayınlandı

Avengers: Endgame Tony Stark

Avengers: Endgame Filminde Yakalanan Detay, Tony Stark’a Neyin İlham Verdiğini Gösteriyor