in

Ridley Scott Yapımcısı Olduğu Yeni Alien Dizisi Hakkında Konuştu: “Asla Orijinali Gibi Olmayacak”

Ridley Scott yapımcılığını üstlendiği yeni Alien dizisi hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü yönetmen, FX yapımının asla 1979’daki filmle yarışamayacağını savunuyor.

Ridley Scott yeni alien dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Ridley Scott yeni Alien dizisi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ünlü yönetmen, yapımcı ekibinde olduğu proje hakkında sert konuşmaktan çekinmedi.

Sinema sektörüne adını altın harflerle yazdırmış yönetmenlerden birisi de Ridley Scott. Blade Runner, Gladiator, Alien gibi geçmiş başarılarının yanı sıra; son zamanlarda oldukça merak edilen The Last Duel ve Lady Gaga’nın kadrosunda bulunduğu House of Gucci gibi yapımlarla da adından söz ettirmeyi başarıyor. Fakat tüm bu yapımların yanında Ridley Scott’ın ismi özellikle Alien ile hatırlanıyor. Ünlü yönetmen 2012 yılında Prometheus ile birlikte Alien evrenini tekrar hayata geçirmişti. 2017 yılında izleyici ile buluşan Alien: Covenant ise gişede beklenen geliri elde edememişti.

Disney Stüdyoları yeni Alien dizisinin yolda olduğunu 2020 yılının aralık ayında duyurdu. Sonrasında Stüdyo, Fargo ve Legion gibi dizilerden tanıdığımız Noah Hawley’nin Ridley Scott ile birlikte dizi üzerinde çalışacağını açıkladı. Ridley Scott The Independent’e verdiği röportajda FX kanalında yayınlanacak diziye dair ilk fikirlerini söyledi:

- Reklam -

“İlk film kadar iyi olmayacak, bunu kesinlikle söyleyebilirim.”

Ridley Scott Yeni Alien Filmlerine Dair Stüdyoyla Yaşadığı Tuhaf Durumu da Aktardı

Scott’ın Alien macerası 1979 tarihinde sinemalara gelen ilk filmle başlamıştı. Daha sonrasında seri üç devam filmi ve 2 farklı spin-off ile yeniden beyaz perdede kendisini gösterdi. Ünlü yönetmen Prometheus ve Alien: Covenant filmlerinin gişedeki durumu hakkında şunları söyledi:

“Prometheus filminde Yaratık’ı ekranda göstermedim ve stüdyo bana, ‘Gördün mü, bu o kadar iyi bir fikir değildi,’ dedi, Yani gerçekten mi? Sonraki filmde ise Yaratık’ı geri getirmemi istediler.”

Ridley Scott yeni alien dizisi

Alien’ın devamı niteliğindeki Prometheus gişede 400 milyon dolarlık bir gelir elde etmişti. İkinci devam filmi Alien: Covenant ise sadece 240 milyon dolarlık bir hasılatta kaldı. Bunun üzerine ünlü yönetmen şunları kaydetti:

“Ekranlara taşıdığınız muhteşem bir yaratığınız varsa, bu yaratık zamanla eskimeye başlar ve o noktada artık tekrar tekrar düşünmeniz gerekir.”

- Reklam -

Alien Dizisi Yeryüzünde Geçecek

Alien dizisi diğer filmlerden farklı olarak dünya üzerinde geçerek seride ayrı bir yere konumlanacak. Noah Hawley dizi ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuşuyor:

“Yaratık hikâyeleri hep bir yerlere sıkışıp kalmış durumda. Bazen bir zindana, bazen bir gemiye… Hikâyeyi biraz daha açıp, ‘Ya Yaratık buradan kaçarsa?’ duygusunu izleyiciye daha hızlı bir şekilde aktarmanın ilginç olabileceğini düşünüyorum.”

Ridley Scott Yeni Projelerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

Ridley Scott Alien dizisinin yanı sıra bir başla Alien filmi üzerinde daha çalıştığını duyurmuştu. Filmin ana temasının ilk filmdeki yaratıkların yumurtalarıyla dolu bir gemide geçebileceğini açıklamıştı.

83 yaşındaki ünlü yönetmen Napoleon Bonaparte’ın hikâyesini anlatan ve Joaquin Phoneix’in başrolünde bulunacağı Kitbag filminin hazırlıklarına devam ediyor. Ayrıca 2022 yılının sonunda Gladiator filminin devamı niteliğinde olacak filmin çekimlerine de başlayacağı söyleniyor.

Siz Alien dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: IGN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Rockatansky Rockatansky dedi ki:

    benim gözümde terminator serisinden bir farkı yok açıkcası. terminatorün rezalet devam filmleriyle bir tutmuyorum alien sequellerini ama bence içi tüketilip bitti. son iki filmden sonra da kimsenin bir diziye ve bir devam filmine daha heyecan duyucağını sanmam.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kral Kaybederse Dizisi Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ

Kral Kaybederse Dizisi Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’u Yeniden Bir Araya Getirebilir

Mustafa Kemal Atatürk Filmi başrol aras bulut iynemli

Mustafa Kemal Atatürk Filmi Geliyor: Sır Gibi Saklanan Projede Başrol Açıklandı