in

Robert Downey Jr., Park Chan-wook İmzalı The Sympathizer’da Oynayacak

Robert Downey Jr., Cannes ödüllü Park Chan-wook imzasını taşıyacak HBO dizisi “The Sympathizer”ın oyuncu kadrosuna katıldı.

Robert Downey Jr.
- Reklam -
- Reklam -

Robert Downey Jr., Park Chan-wook imzalı The Sympathizer dizisinde birden fazla rol oynayacak. Oldboy ile tanınan Cannes ödüllü yönetmenin HBO dizisi, Viet Thanh Nguyen’in Pulitzer ödüllü romanından uyarlanacak.

Marvel Sinematik Evreni’nin Iron Man / Tony Stark’ı olarak tanınan, bugüne dek iki kez Oscar adayı da olan Robert Downey Jr. ve Güney Koreli ünlü yönetmen Park Chan-wook, Viet Thanh Nguyen’in Pulitzer Ödüllü romanı The Sympathizer’ın dizi uyarlaması için HBO ve A24 ile birlikte çalışıyor.

2015 yılında yayımlanan ünlü roman, Vietnam Savaşı’nın son günlerinde yarı Fransız, yarı Vietnamlı bir komünist casusun mücadelesini, bunun sonucunda Amerika Birleşik Devletleri’ne sürgün edilmesini konu alan hicivli bir casusluk gerilim macerası olarak biliniyor. Dizinin ön prodüksiyon aşamaları devam ederken, hem başrol hem de büyük ölçüde Vietnamlı olan grubun geri kalanı için oyuncu arayışları sürüyor.

- Reklam -

“Kimliğin ve Amerika’nın heyecan verici bir keşfi, sürükleyici bir casus romanı, güçlü bir aşk ve dostluk hikâyesi” olarak tanımlanan roman, yeni bir savaş kurgusu klasiği olarak selamlanıyor ve Franz Kafka, George Orwell ve John le Carré’nin eserleriyle karşılaştırılıyor.

Deadline’ın haberine göre Robert Downey Jr., Amerikan düzeninin farklı kollarını temsil eden birden fazla destekleyici rol oynayacak. Oyuncu Kaliforniya’dan gelecek vaat eden bir Kongre Üyesi, bir CIA ajanı ve bir Hollywood film yönetmeni gibi birden fazla rolle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oldboy yönetmeni Park Chan-wook diziyi yönetecek ve Don McKellar ile birlikte dizinin baş yapımcısı olarak görev yapacak.

Robert Downey Jr.: “The Sympathizer tam da özlediğim türden bir meydan okuma”

Park Chan-wook
Park Chan-wook

İkili aynı zamanda Robert Downey Jr. ve Team Downey ortakları Susan Downey ve Amanda Burrell, Rhombus Media’dan Niv Fichman ve Kim Ly ile birlikte The Sympathizer’ın yürütücü yapımcılığını yapacak.

Yer alacağı projeyle ilgili Deadline’a konuşan Downey Jr., şunları söyledi:

- Reklam -

“Bay Nguyen’in bu önemli ve ustaca çalışmasını uyarlamak vizyoner bir ekip gerektiyiro. Yönetmen Park Chan-wook’un dümende olduğu bu filmin Susan, ben ve Team Downey için yaratıcı bir yapım macerası olacak. Bu karmaşık destekleyici rolleri oynarken benim için teşvik edici bir süreç olmasını bekliyorum. A24 ve HBO, ortaklar ve ortak ebeveynlerden oluşan mükemmel bir kombinasyon… Tam da benim özlediğim türden bir meydan okuma ve izleyicilerimize olağanüstü bir izleme deneyimi sunacağımıza inanıyorum.”

Şu an için dizinin kaç bölümden oluşacağı veya çıkış tarihi gibi bilgiler bilinmiyor. Ancak Avengers: Endgame’den sonra Robert Downey Jr.’ın yer alacağı ilk yapım olan The Sympathizer, hayranları tarafından merakla bekleniyor. (2020 yılında vizyona giren Dolittle filminin prodüksiyonu Endgame vizyona girmeden önce başlamıştı.)

Robert Downey Jr.’ı böyle bir yapımda görecek olmak sizlere ne hissettiriyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Black Widow Disney Dava

Black Widow’un Sonu Hakkındaki Soru İşaretine Yönetmenden Açıklama

Antonio Banderas Indiana Jones Oyuncu Kadrosu

Antonio Banderas, Giderek Çarpıcı Hâle Gelen Indiana Jones 5 Kadrosunda