in

Russell T Davies, Doctor Who Dizisinin Başına Yeniden Geçiyor

Russell T Davies, Doctor Who dizisindeki başyazarlık görevine 11 yıllık aradan sonra geri döndü. Yeni bölümler 2023’te yayınlanacak.

Russell T Davies, Doctor Who Dizisine Geri Döndü
- Reklam -
- Reklam -

Senarist, yapımcı ve yönetmen Russell T Davies, Doctor Who dizisindeki başyazarlık görevine geri döndü. Ünlü yazar 2005’te diziyi dirilten ekibin başındaydı ve 2010’daki End of Time: Part II’ye kadar görevi sürdürdü. Şimdi Chris Chibnall’ın vedasının ardından yeniden Davies’in diziyi devralacağı duyuruldu.

Diziye Zaman Savaşı ve yok edilmiş Gallifrey’i, iki ırkı yok etmenin vicdani yükünü taşıyan Doktor’u getiren Davies, pek çoklarına göre Doctor Who’nun en görkemli zamanlarına imza atmıştı. Önce Christopher Eccleston sonrasında da David Tennant’la geçen dört sezon boyunca dizinin ünü Britanya’yı aşmış, uluslararası bilimkurgu hayranlarının favorisi olmuştu.

Davies ayrıldıktan sonra göreve Steven Moffat getirilmişti. Davies döneminde yazdığı bölümlerle seyircilerin favorisi olan Moffat, Matt Smith ve Peter Capaldi’yle birlikte çalıştığı 6 sezonda inişli çıkışlı dönemler gördü.

- Reklam -

2018’de Chris Chibnall ve Jodie Whittaker ikilisinin dizinin yeni yüzü olacağı duyurulduğunda hayranların tepkisi karışıktı. Kimisi Doktor ilk kez bir kadın olacağı için heyecanlıyken kimisi hâlihazırda iyi gitmeyen dizinin deneysel yaklaşımlarla batacağını düşündü. Whittaker ve Chibnall’ın imzası olan iki sezon genel olarak başarılı bir Doktor fakat vasat hikâyeler ve kötü yan karakterlerle hatırlanıyor.

Doctor Who 60. Yıl Russel T Davies ile Gelecek

Russell T Davies Doctor Who

Hayranlar yeni Davies sezonları için şimdiden nefeslerini tutsa da Chibnall ve Whittaker ikilisi bir sezon daha diziyi sürdürecek. 2021 sonlarında yayınlanması beklenen 13. sezon pandemi kısıtlamaları yüzünden 6 bölümden oluşacak ve 2022’de yayınlanacak 3 özel bölümle Whittaker’in Doktor’una veda edeceğiz.

Dizinin 60. yıldönümü olan 2023’te ise Russell T Davies imzalı bölümler başlayacak. Davies’in ilk göreviyse 14. Doktor olarak izleyeceğimiz isme karar vermek. Yeni başyazardan gelen ilk açıklamalar bu tartışmayı açmak için henüz çok erken oluğunu belirtiyor:

- Reklam -

“Favori dizime geri dönmek için heyecanlı olduğumu söylemek yetersiz kalır fakat şimdiden ne yapacağımı tartışmak uzay zaman dengesini bozar.

Önümde hâlâ arkadaşım ve kahramanım Chris Chibnall’ın yazdığı, Jodie Whittaker’in harika Doktor’unun keyfini çıkartacağım bir sezon var.”

Russell T Davies ikinci döneminde Doctor Who’yu ihtişamlı günlerine döndürebilir mi? Whittaker’in final bölümlerinden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Albert Einstein: Genel Görelilik Teorisi El Yazmaları

Albert Einstein’ın Genel Görelilik Teorisi El Yazmaları Satışa Çıkıyor

karahantepe kaziları yeni keşifler

Karahantepe: Göbeklitepe ile Yaşıt Yeni Yapılar Keşfedildi