in

Chernobyl Dizisini Eleştiren Rusya Kendi Dizisini Yapıyor

HBO’nun son dönemdeki başarılı yapımlarından Chernobyl dizisi hakkında Rusya’dan birçok eleştiriyle birlikte kendi dizilerini çekecekleri açıklaması geldi.

Chernobyl
- Reklam -
- Reklam -

HBO’nun yakın zamanda sonlanmış olan mini dizisi Chernobyl, yılın en başarılı işlerinden biri. Hatta öyle ki kısa zamanda IMDb tarihinin en yüksek puanlı dizisi oldu. Özellikle Game of Thrones sonrası yaşanan hayal kırıklıkları da daha kaliteli bir yapım olan bu diziye gözleri iyice çevirmiş durumda.

Fakat tüm dünyada dizi beğeniyle karşılansa da tahmin edeceğiniz üzere Putin Rusyası bu yapımdan pek hoşlanmamış gözüküyor. Hatta bununla kalmayıp; Amerika’nın Çernobil santralini sabote eden bir ajan göndererek bu olayın suçlusu olduğunu gösteren bir dizi hazırlığına bile başlamış durumdalar.

The Moscow Times’a göre şu anda Rusya’da yazılı ve görsel birçok büyük medya kuruluşunda Chernobyl dizisiyle ilgili karalama kampanyaları yapılıyor ve dizinin hem gerçekleri yansıtmadığı hem de başarısız olduğu konusunda eleştiriler sunuluyor.

- Reklam -

Rusya’nın en popüler gazetelerinden birinde; bu dizinin aslında Rosatom Devlet Nükleer Enerji Şirketi’nin rakipleri tarafından şirketlerinin ününü zedelemek için hazırlandığı yazılmış. Yine ülkenin ana haber kanallarından birinde de dizide eksik olan tek şeyin “ayılar ve akordeonlar” olduğunu söylenmiş.

Daha birçok eleştirinin olduğu Chernobyl’le ilgili olarak Rusya’nın yerel televizyon kanallarından NTV kendi Chernobyl’lerini çekeceğini açıkladı.

Dizinin yönetmenliğini yapacak isim bile belli oldu: Alexei Muradov. Söz konusu yönetmen, o gün yaşanan olayla ilgili Amerikalı ajanların nükleer enerji santraline sızdığını ve patlama anında bu isimlerin ön plana çıktığını söylüyor. Bununla birlikte birçok tarihçinin de olayı inkar etmediğini, alanda düşmanın istihbarat servisleri olduğunu belirtmişler.

- Reklam -

Eh, Rus kanalında çıkacak dizinin konusunun ne olacağını artık tahmin ediyorsunuzdur. Yukarıda da belirtiğimiz gibi Çernobil’de sabotaj için bulunan Amerika ajanlarının nükleer felaketin yaşanmasında oynadıkları rolü konu alan bir kurguyla izleyicilerin karşısına çıkacaklar.

Soğuk Savaş’ın ve Amerika ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin bu tarz sanatsal içeriklerde dahi kendini gösteriyor olması konusunda sizlerin düşünceleri neler? Fikirlerinizi Forumlarımız üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Chernobyl, Tüm Zamanların En Yüksek Puanlı Dizisi Oldu!

İngiliz Senarist: Chernobyl Dizisinde Neden Siyahi Oyuncu Yok?


Kaynak: YahooNews

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Bunlar bizi de geçmiş:) Abd’yi sevmesen bile bol keseden atmanın ne manası var yani.Bu devirde bile nükleer santrallar o kadar riskli ki sen 20-30 senenin yeni yeni geliştirilen bir teknolojide hata olmayacağını iddaa etmen bence gerçekten de sadece devlet agzıdır.Biz gittik şuan deprem olma ihtimali olan Mersine Akkuyu dikelim ilerde depremle patlarsa suçu Abd veya fetöye atarız:)

    Kimse bu saçma devlet agzı açıklamayı takmasın açın izleyin de dizi nasıl yapılır bir daha şahit olun.Bu arada Rus yapımı imdb’d 3-4 puan alır benceTabi yine bahaneyi bizlerde olduğu gibi onlarda başkalarına atarlar.

  2. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    ABD çektikten sonra mı akıllarına gelmiş :d Adamlar yapacakları propagandayı yaptı da bitti bile.

  3. Avatar for danieljackson danieljackson dedi ki:

    Siyahi bir oyuncu koyarlarsa ancak misilleme yapmış olurlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pers el Yazmaları

700 Yıllık Nadide Pers El Yazmaları Artık Çevrimiçi

NASA

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu Turizme Açacağını Duyurdu