in ,

Serenay Sarıkaya’lı Mitolojik Dizi “Şahmaran”dan Yeni Fragman Yayınlandı

Şahmaran dizisi için geri sayım sona ermek üzere. Başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in yer aldığı yapım, mitoloji temelli bir hikâyeyi konu alıyor.

Şahmaran Dizisi Başlıyor - Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Şahmaran dizisi Netflix’in Ocak 2023 programında izleyicilerin karşısına çıkacak. Başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’i buluşturan yapım, mitolojik temelli hikâyesi ile dikkat çekiyor.

İlk detayları ve kısa fragmanı geçen kasım ayında paylaşılan Şahmaran dizisinden yeni bir tanıtım fragmanı görücüye çıktı. Fragman, dizinin takip edeceği anlatıya, atmosfere ve oyunculuklara dair detaylar sunuyor.

Prodüksiyonu Adana ve Muğla’da gerçekleştirilen Şahmaran, efsanelere konu olan şahmaran adlı yaratığın etkilediği yaşamları konu alacak.

- Reklam -

2019 yılında Türkiye’de de orijinal içerikler üretmeye başlayan Netflix; Hakan: Muhafız, Atiye, Pera Palas’ta Gece Yarısı ve Yakamoz S-245 gibi gerçeküstü unsurlar barındıran birçok yapıma imza atmıştı.

Netflix Türkiye’nin sıradaki adımı ise ilhamını Anadolu coğrafyasında sıkça anlatılan ve farklı mitolojilerde de kendisine yer bulan “şahmaran” motifine odaklanıyor.

Şahmaran Dizisinden Yeni Fragman | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Serenay Sarıkaya (Medcezir, Fi, Behzat Ç.: Ankara Yanıyor) ve Burak Deniz’in (Bizim Hikâye, Aşk Laftan Anlamaz ve Maraşlı) başrollerinde yer aldığı dizinin kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Mustafa Uğurlu, Mahir Günşiray, Mert Ramazan Demir, Ebru Özkan, Hakan Karahan, Elif Nur Kerkük, Mehmet Bilge Aslan, Ekin Gökgöz, Berfu Halisdemir, Nilay Erdönmez, Nil Sude Albayrak, Ayşe Lebriz Berkem, Mert Doğan ve Ece Ertez.

Şahmaran Fragmanı - Netflix

- Reklam -

Dizinin yönetmen koltuğunda Suskunlar’ı da çekmiş olan Umur Turagay oturuyor. Yapımın senaryosu ise Ezel ve Suskunlar’da da kalem oynatan Pınar Bulut izmasını taşıyor.

Yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın üstlendiği projeyi TIMS&B Productions gerçekleştiriyor.

Şahmaran Dizisi Konusu

Dizinin konusu şu sözlerle aktarılıyor:

“Annesini yitirdikten sonra dedesiyle yüzleşmek üzere Adana’ya giden Şahsu, burada kendini Mar adlı tuhaf bir topluluğun arasında bulur. Şahmaran efsanesine inanan Mar ırkı, Şahsu’nun seçilmiş kişi olduğunu düşünmektedir. Mar, Şahsu’nun gelişiyle kehanetin gerçekleşmesini beklemektedir. Tüm bu olanlardan haberi olmayan Şahsu ise Mar topluluğunun yol göstericisi Maran’a âşık olur. Şahsu, bu tehlikeli yolda hem kendi hem de aşkın gücünü keşfetmek durumunda kalacaktır.”

Şahmaran Fragmanı - Netflix Türkiye

Dizi 20 Ocak 2023 tarihinde Netflix Türkiye kütüphanesi üzerinden erişilebilir olacak.

Sizin yeni Netflix Türkiye dizisi hakkında beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Buradan bakınca güzelmiş gibi duruyor ama soru işareti! Yine de dram yüklü diziler dışında farklı türlerde Türk dizisi görmek iyi. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mars Aracı InSight Görevini Tamamladı

NASA’nın Mars Aracı InSight, 4 Yılın Ardından Kendini Kapattı: Kızıl Gezegen’de Bir Görev Daha Tamamlandı

Stranger Things 5 Sezon Final İpucu

Stranger Things’in Final Sezonu Hakkında İlk İpuçları Will Karakterini Canlandıran Noah Schnapp’tan Geldi