in

Samira Wiley, Damızlık Kızın Öyküsü Dizisi Kadrosuna Katıldı

Atwood’un, Damızlık Kızın Öyküsü kitabının dizi uyarlamasında yer alacak isimlerden biri de Orange İs the New Black dizisinden tanıdığımız Samira Wiley olacak.

images
- Reklam -
- Reklam -

The Hollywood Reporter, Hulu‘nun yapımını üstlendiği ve 2017 yılında çekimlerine başlanacak “Damızlık Kızın Öyküsü” dizisinin oyuncu kadrosuna bu sefer de Samira Wiley‘in katıldığı duyuruldu. Konusunu Margaret Atwood‘un aynı isimli ünlü romanından alan dizinin geçtiğimiz nisan ayında açıklanmaya başlayan kadrosunda yer alan ilk isim ise Mad Man dizisiyle akıllarımıza kazınan Kate Moss olmuştu.

10 bölümden oluşacak dizinin senaryosu ise aynı zamanda yapımcılardan biri olan Bruce Miller‘a emanet. Atwood ise projede danışman yapımcı olarak yer alarak kitabının aslına uygun şekilde uyarlandığından emin olacak.

Distopik eserler denilince ismi ilk sıralarda anılan Damızlık Kızın Öyküsü, totaliter rejimle yönetilen Gilead isimli bir ülkede geçiyor. Eski Birleşik Devletler topraklarında yer alan bu ülkede, kadınlar devletin bir malı olarak görülüyor ve toplumda kendilerine dayatılan rollere göre sınıflandırılarak yaşıyorlar. Çeşitli çevre felaketleri yüzünden azalan doğurganlık oranları ise “Damızlık Kız” olarak adlandırılan az sayıdaki doğurgan kadının, devletin önemli makamlarındaki kişilerle cinsel ilişkiye zorlanmasıyla arttırılmaya çalışılıyor.

- Reklam -
- Reklam -

Kate Moss’un canlandıracağı, hikayenin baş kahramanı Offred de bir Damızlık Kız ve dizi boyunca onun bu korkuyla beslenen sistem içerisinde neler yaşadığını izliyor olacağız. Orange İs the New Black dizisindeki oyunculuğuyla göz dolduran Samira Wiley, Offred’in, Damızlık Kız eğitiminde tekrar karşılaştığı eski lise arkadaşı rolüyle karşımıza çıkacak.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çevirmenin Çemberi: Yıldız Gemisi Askerleri

Çevirmenin Çemberi: Yıldız Gemisi Askerleri

Life is Strange ust

Life is Strange: Hayat Gerçekten de Çok Tuhaf