in , ,

San Diego Comic-Con 2020 İptal Edildi

San Diego Comic-Con etkinliği bu yıl için iptal edildi. Erteleme yerine alınan iptal kararıyla heyecanla beklenen organizasyon bir yıl sonrasına kaldı.

san diego comic-con
- Reklam -
- Reklam -

San Diego Comic-Con 2020, Koronavirüs pandemisi nedeniyle resmi olarak iptal edildi. Etkinlik bu yıl pas geçilerek gelecek yıl kaldığı yerden devam edecek.

Koronavirüs salgını, sadece son bir buçuk ay içerisinde eğlence sektörüne büyük bir darbe vurdu. Sinema salonları, tiyatrolar, opera binaları, müzeler ve geri kalan tüm eğlence mekânları kapatıldı. Ayrıca yapılması planlanan birçok etkinlik de ya ertelendi ya da tamamen iptal edildi. (Çok az sayıda etkinlik online olarak internet üzerinden gerçekleştirildi.) Önce Mayıs, ardından Haziran olarak işaret edilen açılış tarihleri de Temmuz ayına kaymış durumda.

Ancak olay sadece salonların kapatılması da değil. Dünya üzerinde prodüksiyonları farklı bölgelerde devam eden birçok televizyon ve sinema yapımı çekimleri sağlık kaygısı nedeniyle belirsiz bir tarihe kadar ertelenmişti. Günümüz de dahil olmak üzere çekimlerin ne zaman devam edeceği bilinmiyor.

- Reklam -

İptal edilen etkinlikler arasında SXSW, CinemaCon, Emerald City Comic Con ve ACE Comic Con gibi irili ufaklı birçok festival de bulunuyordu. Ancak en çok 1970’ten bu yana en büyük pazar payına sahip olan San Diego Comic-Con için işlerin nasıl olacağı merak ediliyordu. Uluslararası alanda da en büyük kültür konvansiyonu olarak kabul edilen etkinlikten ne yazık ki kötü haber geldi. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenir diye umut edilen SDCC, bu yılı tamamen es geçti ve iptal edildi.

San Diego Comic-Con 2021 Yılında Geri Dönecek

san diego comic-con

- Reklam -

SDCC organizatörleri COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl etkinliğin gerçekleşmeyeceğini ancak 2021’de geri döneceklerini resmi olarak doğruladı. Etkinlik adına açıklama yapan David Glanzer şunları söyledi.
Olağanüstü zamanlar olağanüstü önlemler gerektirir. Bu haberi verdiğimiz için üzgünüz ancak bunun doğru karar olduğunu biliyoruz. Hepimizin tekrar bir araya gelebileceği ve severek tadını çıkardığımız etkinliği bir kez daha paylaşabileceği zamanı sabırsızlıkla bekliyoruz.
Özellikle son yıllarda süper kahraman temalı filmler ve dizilerle ilgili birçok yeni fragmanın ve duyurunun paylaşıldığı San Diego Comic-Con, dünyanın dört bir yanındaki geek hayranlar tarafından heyecanla beklenen bir etkinlikti. Sevilen birçok ünlü oyuncunun panellere katıldığı ve söyleşilerin yapıldığı etkinlikler de böylece gelecek yıla kaldı.

Comic-Con etkinliklerini takip ediyor muydunuz? Sizce erteleme yerine alınan iptal kararı doğru mu? Kayıp Rıhtım Forum’da fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.


* Fantastik Canavarlar 3, Bazı Harry Potter Karakterlerini Geri Getirebilir

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Mandalorian Filmi

The Mandalorian Kamera Arkası Belgesel Oluyor

Tavşan

Britonların Tavşan ve Tavukları Uzun Yıllar Kutsal Kabul Ettiği Ortaya Çıktı