in

Sandman Dizisi Yıllar Önce HBO ve James Mangold İmzası ile Gelebilirdi

Sandman dizi uyarlaması yıllar önce HBO’da James Mangold’un imzası ile gelebilirdi. Ünlü yönetmen iptal kararı hakkında konuştu.

Sandman Dizisi Netflix
- Reklam -
- Reklam -

James Mangold, HBO için hazırladığı Sandman dizisi projesinin neden hiç gerçekleşmediğini yıllar sonra açıkladı.

Şu an Netflix için hazırlanan ve hatta 2. sezon onayı alan Sandman, Neil Gaiman’ın kaleme aldığı dünyaca ünlü çizgi roman serisi olarak biliniyor. Yıllar boyunca, Sandman serisini televizyona veya sinemaya uyarlamak için çeşitli girişimlerde bulunuldu. Bunlar arasında Supernatural yaratıcısı Eric Kripke’nin bir denemesi, Joseph Gordon-Levitt’in hem yönettiği hem de Dream’i oynadığı bir film uyarlaması da vardı. Fakat her iki proje de iptal edildi. Bu ikilinin yanında bir dizi uyarlaması da HBO kanalı için James Mangold tarafından hazırlanıyordu.

The Wolverine ve özellikle Logan filmleriyle adından söz ettiren, süper kahraman filmlerine farklı bir bakış açısı getiren James Mangold, son olarak Matt Damon ve Christian Bale’in başrollerinde olduğu Ford v Ferrari filmini yönetti. Görünen o ki, Mangold’un HBO için hazırlamaya çalıştığı Sandman dizisi, 2010 yılında yapımın haklarını lisanslayan Warner Bros. ile yaşanan sürtüşmeler sonrasında iptal edilmiş.

- Reklam -
James Mangold
James Mangold

James Mangold: “Sandman Dizisi Politik Sorunlar Yüzünden Olmadı”

Discussing Film’le yaptığı röportaj sırasında konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulunan ünlü yönetmen, HBO’nun Sandman dizisinin neden iptal edildiğini açıkladı. Aynı zamanda Netflix için yapımı devam eden dizi projesiyle ilgili de heyecanını dile getirdi.
“Neil Gaiman’ın Sandman çizgi romanlarını televizyon dizisi olarak hazırlamaya çalıştığım bir sır değil. Konuyu yıllar önce HBO ile konuşmuştum, onlar da uzun soluklu bir dizi olacağı için serinin haklarını satın aldılar. Fakat daha sonra Warner Bros. ile yaşanan bazı politik sorunlar nedeniyle proje iptal edildi.

“Ne olursa olsun, dizi projesi şu an gerçekleşiyor ve ben şahane bir sanatçı olduğu kadar muhteşem bir insan olduğunu düşündüğüm Neil adına çok mutluyum. Psikolojik, saykodelik, romantik, cinsel ve fantastik olan eşsiz vizyonunu hem kişisel hem de destansı bir şekilde örüyor.”
Görüldüğü üzere HBO ve Warner Bros. arasında yaşanan sorun her neyse dizinin yaklaşık on yıllık bir gecikmeyle gelmesini sağladı. Eğer böyle bir sorun yaşanmasaydı belki yıllar önce çok daha farklı bir proje ile karşılaşabilirdik.

Neil Gaiman Sandman Netflix

Netflix’te yayınlanacak ve Neil Gaiman’ın Koronavirüs sayesinde senaryosunu yeniden gözden geçirdiği Sandman dizisinin yayın tarihi ise şimdilik belli değil.

- Reklam -

Konu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce şu an Netflix için yapılan proje daha mı başarılı olacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Batman: Lanet İncelemesi – Ne Dilediğinize Dikkat Edin

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

En İyi Zaman Yolculuğu Filmi - Back to the Future

Collider Açıkladı: En İyi 15 Zaman Yolculuğu Filmi

the witcher dizisi

The Witcher Dizisi Neden Kitaplardan Birebir Uyarlanmadı?