in ,

David Cronenberg’ün Bilimkurgu Gerilim Filmi “Scanners” HBO Dizisi Oluyor

Scanners dizi oluyor. David Cronenberg’ün 1981 tarihli kült bilimkurgu ve gerilim filmi, HBO tarafından ekrana uyarlanıyor.

Scanners Dizi Oluyor: David Cronenberg Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Scanners dizi uyarlaması için hazırlıklar başladı. HBO, 1981 yılında çıkan ve akıllara durgunluk veren David Cronenberg imzalı bilimkurgu klasiğini yeniden çevrimle ekranlara getirecek.

1981 yılında sinemalara gelen bilimkurgu gerilim filmi, yazar-yönetmen David Cronenberg için oldukça önemli bir dönüm noktasıydı. Scanners, Kanadalı yönetmene Amerika’da ün kazandırdı ve The Fly, Videodrome ve Dead Ringers gibi vücut korku klasikleriyle düşük bütçeli köklerinin ötesine geçmesine izin verdi.

En çok ‘patlayan kafa sahnesi’ ile hatırlanan Scanners, telepatik ve telekinetik güçlere sahip medyumları, toplumun eteklerinde yaşayan itibari Tarayıcılar’ı takip ediyor. Böyle bir Tarayıcı olan Revok, usta bir ırk yaratmak için çılgın bir plana girişir ve onu durdurmak için Cameron Vale adlı başka bir Tarayıcıyı görevlendiren bir silah ve güvenlik şirketi olan ConSec tarafından avlanır.

- Reklam -

Scanners Dizi Oluyor: David Cronenberg Filmi

Şimdi de söz konusu filmin dünyasında geçecek yeni bir dizi hazırlıkları başladı. Deadline’ın resmi açıklamasında dizinin konusu şu şekilde:

“Hayal edilemez güçlere sahip amansız ajanlar tarafından takip edilen ve modern toplumun uçlarında yaşayan iki kadın, onları dize getirmeye kararlı büyük bir komployu devirmek için birlikte çalışmayı öğrenmeli.”

Scanners Dizi Uyarlamasında David Cronenberg Baş Yapımcı Olacak

Yeni dizi uyarlamasının başında Lovecraft Country yönetmeni Yann Demange ve Black Mirror senaristi William Bridges yer alacak ve her iki isim de dizinin sorumluları olacak.

- Reklam -

Aslında film sonrası aynı evrende geçen yeni yapım çalışması ilk değil. Scanners’ı bir filme, ardından bir diziye dönüştürmek için önceden de bazı çabalar vardı. Hem film hem dizi için ilk adımlar Bob Weinstein’ın Dimension Films’i tarafından 2011’de atıldı. Ancak her iki yapım da ne yazık ki yönetmen Cronenberg’ün onayından geçemediği için hiçbir zaman çekim aşamasına geçemedi.

Scanners Dizi Oluyor: David Cronenberg Filmi

Scanners’ın bu yeni uyarlaması, daha 2017’de Media Res Studio’dan Michael Ellenberg’ün Bron Studios ile birlikte çalışmalara öncülük etmesiyle şekillenmeye başladı. HBO’nun Bron Studios’un yerini almasıyla Scanners, David Cronenberg’ün de baş yapımcı olarak yeniden göreve başlamasıyla ilerliyor.

81 tarihli kült bilimkurgu filmini sizler izlemiş miydiniz? Şimdi HBO bünyesinde bir dizi olacak olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cenup - Carlos Fonseca

Carlos Fonseca’nın Ekolojik Kurgu Romanı “Cenup” Türkçe Raflarında

Barbarians 2. Sezon fragmanı

Netflix’in Epik Alman Dizisi “Barbarians”ın 2. Sezonundan İlk Fragman