in

Al Capone Dizisi Geliyor: “Scarface and the Untouchable” Ekrana Uyarlanıyor

Al Capone ve Eliot Ness arasındaki mücadeleyi konu alan bir dizi uyarlaması geliyor. Showtime, Scarface and the Untouchable kitabını ekrana taşıyor.

Scarface and the Untouchable Dizi al capone
- Reklam -
- Reklam -

Televizyon dünyasındaki suç yapımlarının sayısı her geçen gün artıyor. Yeni haber ise Max Allan Collins ve A. Brad Schwartz ikilisinin kurgu dışı tarih kitabı Scarface and the Untouchable uyarlamasından geldi. Al Capone ve Eliot Ness arasındaki güç mücadelesini konu alan yapım Showtime kanalında yayınlanacak.

Daha önce 1987 yılında Brian De Palma tarafından The Untouchables adlı filmine konu olan efsane mücadele, şimdi yeniden ekrana uyarlanıyor. Al Capone ve Eliot Ness arasındaki gerçek olaylara dayanan kitap Scarface and the Untouchable: Al Capone, Eliot Ness and the Battle for Chicago adını taşıyor. 2018 yılında yayımlanan 752 sayfalık eser suç tarihi açısından önemli bir çalışma olarak öne çıkıyor.

Scarface And The Untouchable

- Reklam -

Showtime tarafından dizi uyarlaması hazırlanan yapımda senaryo koltuğu Ben Jacoby’ye emanet ediliyor.

Chicago Kütüphanesi’nin yılın kitabı seçtiği Scarface and the Untouchable, organize suç örgütü lideri İtalyan asıllı Amerikan Al Capone ve adalet için çalışan, dönemin içki yasağının teftiş memuru Eliot Ness arasındaki mücadeleyi anlatıyor.

1920’li yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki meşhur içki yasağı uygulaması sırasında kendi suç krallığını kuran Al Capone ve ona karşı mücadele veren, The Untouchables olarak anılan ekibin lideri olan Eliot Ness dizinin ana karakterleri olacak.

mafya filmleri

Elliot Ness’in kişisel arşivinden belgelere, yakınlarının açıklamalarına ve dava dosyalarına dayanan kitap; Chicago’nun karanlık mafya dünyasına yeni bir yorum getirmesiyle de biliniyor.

- Reklam -

Al Capone ve Eliot Ness, Scarface and the Untouchable Dizi Uyarlaması ile Mücadelesini Bir Kez de Televizyon Ekranında Verecek

ABD’deki içki yasakları dönemine odaklanan dizi, Illinois eyaletinde yer alan Chicago şehrinde geçecek. Dönemin politik yapıları, sanayileşme, organize suç örgütlerinin yükselişi gibi konuların yer alacağı yapım aynı zamanda bir tür medya eleştirisi de barındıracak. 1920’li yıllarda başlayacak macera, Büyük Buhran dönemine kadar sürecek.

Alan Scarface and the Untouchable al capone

Dizinin yapımcı koltuğunda Alex Kurtzman, Heather Kadin ve Aaron Baiers oturuyor. Showtime dizisinde Al Capone ve Eliot Ness karakterlerini kimlerin canlandıracağı ise henüz belli olmadı. Brian De Palma filminde bu isimleri sırasıyla Rebert De Niro ve Kevin Costner oynamıştı. Ayrıca 2020 yılında Capone adlı bir film daha çekilmiş ve bu yapımda suç örgütü liderinin emeklilik yıllarını Tom Hardy canlandırmıştı.

Yapımın çıkış tarihi hakkında bir bilgi şimdilik paylaşılmadı.

Sizin bu diziden beklentileriniz neler? Oyuncu önerileriniz neler olurdu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Andrew Garfield Spider-Man: No Way Home

Andrew Garfield, Spider-Man: No Way Home Filminde Oynayacağı İddialarına Açıklık Getirdi

Die Welle İncelemesi tehlikeli oyun

Die Welle İncelemesi: İçimizdeki Faşizm Sempatizanı