in ,

Seinfeld Müzikleri Dizi Finalinden 23 Yıl Sonra İlk Kez Yayınlandı

Seinfeld müzikleri ilk kez resmi olarak yayınlandı. Dizide kullanılan 33 soundtrack dinleyicilere sunuldu.

Seinfeld müzikleri soundtrack albümü
- Reklam -
- Reklam -

Seinfeld müzikleri resmi olarak yayınlandı. Larry David ve Jerry Seinfeld tarafından hazırlanan Seinfeld, 1989’da başlayıp 1998’de sona ermişti. New York’ta yaşayan dört arkadaşın bir türlü adapte olamadığı toplumla yaşadığı çatışmaları işleyen dizi pek çokları tarafından 90’ların en iyi sit-comu olarak görülüyor. Şimdi ise dizinin dünyasına soundtrack albümü ile bir kez daha konuk olma zamanı.

“Hiçbir şey hakkında bir dizi” olarak tanımlanan Seinfeld, karakterlerinin dizide yaşananlarla gelişmemesi veya herhangi bir ilerleme göstermemeleri sayesinde dönem için bir devrim yaratmıştı. Mizahını hayatın minimal zorluklarını keşfederek sunan dizi, 9 sezonun sonunda final yaptığında 76 milyon izleyiciyi ekran başına çekmişti.

Şimdi dizinin 1998’deki finalinden sonra ilk kez orijinal müzikleri yayınlandı. WaterTower Music tarafından yayınlanan albüm yapımdaki 33 parçayı barındırıyor. Dizinin ikonik bass temasından, Jerry’le Newman arasındaki kovalamaca sahnesinde çalan gerilim parodisi müziğe kadar pek çok tanıdık tını albüme dâhil.

- Reklam -

Seinfeld Müzikleri: İkonik Diziden Tüm Parçalar | Soundtrack Albümü DİNLE

YouTube video

Bestekar Jonathan Wolff, uzun süre dinleyicilere sunulmayan albümle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Seinfeld ilk sezonlarda sorunlarla karşılaşmıştı. Kazara popüler olduk. Bölümleri yetiştirmeye çalışıyorduk ve kimsenin müzik yayınlamayı düşündüğü yoktu. Pek sorun değil, 30 yıl da sürse albüm çıktı.”

Seinfeld 20 yıldan uzun süredir yayında değil fakat popülerliğini de asla kaybetmedi. Kendisinden önceki komedi dizilerinin kullandığı formülü kopyalamaması döneminde diziyi özel yere koymuştu. 1998’den sonra çıkan pek çok dizi Seinfeld’in yaptıklarını tekrarlamaya çalışsa da orijinal kadar popüler olamadı. Böylece Seinfeld uzun süredir dizi severler için özel konumunu koruyor.

Finalden beri dizinin yeniden yayına girmesi hiç söz konusu olmasa da, Larry David’in yeni dizisi Curb Your Enthusiasm, Seinfeld ruhunu korumuş ve bazı bölümlerde yeni Seinfeld sahneleri bile yer almıştı.

- Reklam -

Seinfeld müzikleri soundtrack albümü

2019’da imzalanan bir anlaşmayla Netflix dizinin dünya çapında yayın haklarını aldı. İlk kez 4K çözünürlükte yayına hazırlandığı süreçte müziklerin de üstünden tekrar geçilmesi bekleniyordu. Anlaşmanın duyurulmasından beri 2021’de yer alacağı dışında hiç haber gelmemişti. Albümün yayınlanmasıyla Seinfeld’in Netflix kütüphanesine gireceği günler yakınlaşıyor diyebiliriz.

Seinfeld’i Netflix’te bir kez daha seyretmeyi planlıyor musunuz? Albümdeki ikonik parçalardan en sevdiğiniz hangisi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İzmihlâl - Kutlu Altay Kocaova | Yazarının Kaleminden

İzmihlâl – Kutlu Altay Kocaova | Yazarının Kaleminden

shrek saklı sahne anne ayı

Shrek’in Saklı Kalmış Karanlık Sahnesi Viral Oldu: Çoğu Hayranın Fark Etmediği Detay