in

Sevilen Dizi The Handmaid’s Tale Üçüncü Sezon Onayını Aldı!

Margaret Atwood’un aynı adlı romanından uyarlanan “The Handmaid’s Tale” (Damızlık Kızın Öyküsü), üçüncü sezonu için Hulu’dan onayı kaptı!

the handmaids tale ucuncu sezon onay
- Reklam -
- Reklam -

Margaret Atwood’un Damızlık Kızı Öyküsü (The Handmaid’s Tale) adlı romanını bilmeyen yoktur. Kısaca bahsetmek gerekirse; eser Gilead adlı ataerkil ve dinle yönetilen toplumda, kadınların temel haklarının alındığı, âdeta köleleştirildikleri distopik bir ülkede geçiyor. Sadece kadın haklarını vurgulamasıyla değil, bunu yapay bir dil kullanmadan ve kurgusuna başarılı bir şekilde yedirerek işleyen, hikâyesi ve anlatımıyla da öne çıkan çok değerli bir roman.

Hulu aracılığıyla yayınlanan uyarlama, ilk sezonuyla eleştirmenler tarafından çok sevildi ve başta Altın Küre ve Emmy olmak üzere ödülleri silip süpürdü. Ayrıca dizinin hayranları tarafından da oldukça iyi bir şekilde karşılandı.

Geçtiğimiz günlerde nihayet ikinci sezona da kavuştuk ve şimdiden övgüler dizilmeye başlandı. Özellikle başrol karakteri Offred’i (Fred’inki) harika oynayan Elisabeth Moss ile birlikte, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Madeline Brewer ve Samira Wiley gibi muhteşem kadrosuyla izleyicileri büyülediklerini de söylememiz gerek.

- Reklam -

Olumlu eleştiriler bu kadar yoğun olunca, devamı için yeşil ışık yakılması tabii ki beklenen bir durumdu. Haliyle yayıncı kanal üçüncü sezonun siparişini şimdiden verdi. Büyük ihtimalle 2019’da ekranlarda olacak sezonun resmi tarihi henüz paylaşılmış değil. Yakınlarda yazarın MaddAddam üçlemesinin de televizyon dizisi olarak uyarlanacağı duyurulmuştu. Anlaşılan o ki Atwood’un güzel işlerini ekranlarda daha fazla görmeye devam edeceğiz.

- Reklam -

Eğer diziyi sevdiyseniz ve kitabı daha okumadıysanız, 25 yıl aradan sonra tekrardan dilimize Doğan Kitap tarafından kazandırılan romanına da şans vermelisiniz. Aynı zamanda bu eser “nasıl” diye merak ediyorsanız, sitemizde incelememiz de mevcut, şuradan okuyabilirsiniz.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

karanlik kitaplik ust 1

İthaki Yayınları’ndan Yeni Dizi: Karanlık Kitaplık

Çevirmenin Çemberi: Usta ve Margarita

Çevirmenin Çemberi: Usta ve Margarita