in

Moffat: “Oyuncular Uygun Olsa Sherlock’un 5. Sezonuna Hemen Başlarım”

Sherlock 5. Sezon ihtimali hâlâ zaman zaman sorgulanıyor. Steven Moffat, Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman uygun olsa senaryoyu yazmaya hemen başlayabileceğini söylüyor.

Sherlock 5. Sezon İhtimali Oyunculara Bağlı
- Reklam -
- Reklam -

Sherlock 5. Sezon ihtimali hâlâ birçok izleyici için merak konusu. Serinin yaratıcılarından Steven Moffat, BBC yapımının başrolleri Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman’ın uygun olmayan programını işaret ederek dizinin neden geri dönmediğini açıklıyor.

Sir Arthur Conan Doyle’un kitaplarındaki aynı adlı karakterden uyarlanan ve ilk olarak Temmuz 2010’da yayınlanmaya başlayan Sherlok dizisi, BBC’nin en çarpıcı yapımlarından biri haline geldi. Bugüne kadar toplam 4 sezon ve 13 bölümün yayınlandığı mini dizinin son bölümü olan “The Final Problem” ise Ocak 2017’de çıktı. Aradan geçen 5 yılı aşkın sürenin ardından birçok hayran hâlâ dizinin yeni sezonunu beklemeye devam ediyorlar.

Yeni sezonun gelebileceğine dair ilk işaretleri dizinin başrolü olan Benedict Cumberbatch vermiş ve geçen yılın mart ayında yaptığı bir açıklamada yakın tarihte olmasa da doğru bir senaryo ile yeni bir sezonun daha olabileceğini söylemişti. Ancak gerek Cumberbatch’in gerekse Dr. Watson karakterini canlandıran Martin Freeman’ın takvimlerindeki yoğunluk nedeniyle böyle bir sezonun şimdilik pek de olası olmadığı konuşuluyordu. Şimdi de yeni bir açıklama dizinin yaratcı ismi olan Steven Moffat’tan geldi ve bu söylentileri doğruladı.

- Reklam -

Steven Moffat: “Sherlock 5. Sezon Senaryosunu Yarın Yazmaya Başlayabilirim”

Sherlock 5. Sezon Gelecek mi?

Radio Times’a konuşan Steven Moffat, kendisine yönetilen “Sherlock 5. sezon olacak mı?” sorusuna ilginç bir cevap verdi ve sorunun asıl muhatabının kendisi olmadığını belirtti. Tahmin edildiği gibi bunun tamamen Cumberbatch ve Freeman’a bağlı olduğunu dile getiren Moffat, “Neden bana sordunuz ki?” diye cevap verdi.

“Yarından tezi yok yapardım, neden bana soruyorsun? Mark Gatiss, Sue Vertue ve hepimiz yarın bu işin başına oturabiliriz. Benedict ve Martin’e bağlı. Muhtemelen en düşük ücretli işleri haline gelen bu dizi için çok uzun bir süre boyunca çok sadık kaldılar. Ve şu anda yapmak istedikleri şeyin bu olduğunu düşünmüyorum, üstelik bu konuda onları yargılayamam. Ama bu dizinin devamı için engel olan kişi ben değilim. Herkes hazır olursa yeni sezon senaryosunu yarın yazmaya başlayacağımı söyleyebilirim.”

- Reklam -

Dizinin yaratıcı isminin de söylediği gibi yakın zamanda başrollerin yoğunluğu nedeniyle beşinci bir sezonun gerçekleşmesi pek de mümkün görünmüyor. Ancak şu an için hiçbir ismin kapıyı tamamen kapatmaması ve aralık bırakması, ileride bir gün yeni sezonun geleceği umudunu da diri tutmaya devam ediyor.

Sherlock’un 5. sezonu sizce gelmeli mi? Dizinin yeni bir sezona ihtiyacı var mı? Yorumlarınızı ve olası 5. sezon teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: We Got This Covered

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bookinton

Kitapları Merkeze Alan Yeni Bir Kültür Platformu Kuruldu: “Bookinton”

cia sovyetler birliği telepati

CIA, Sovyetler Birliği’nde Telepati ve Duyu Dışı Algılama Üzerinde Çalışıldığını Öne Süren Raporlar Yayınladı