in

Sherlock Holmes Evrenine Ait Yeni Diziler Geliyor: Projenin Başında Robert Downey Jr. Var

Yeni Sherlock Holmes dizileri geliyor. HBO Max için hazırlanan projelerin başında, daha öncesinde karakteri canlandıran Robert Downey Jr. yer alıyor.

Sherlock Holmes Dizileri HBO Max Robert Downey JR.
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Sherlock Holmes dizileri geliyor. Robert Downey Jr., HBO Max için daha öncesinde başrolünde olduğu film evreninde geçen iki yeni spin-off projesinin başında yer alıyor.

2009 yılında Robert Downey Jr.’ın başrolünde yer aldığı Sherlock Holmes filmi, Sir Arthur Conan Doyle’un ünlü dedektifine yeni bir yorum getirmişti. Guy Ritchie’nin yönetmenlik koltuğunda oturduğu filmin devamı olan Sherlock Holmes: A Game of Shadows da iki yıllık bir aradan sonra geldi. Filmlerde Dr. John Watson karakterini Jude Law canlandırıyordu ve RDJ ile başrolü paylaşıyordu. Her iki film gişede toplamda 1 milyar doları aşmayı başardı. Ancak o sıralar Downey Marvel Sinematik Evreni ile oldukça meşgul olduğu için serinin üçüncü filmi bir türlü gelmedi.

Ekim 2020’de Robert Downey Jr., serinin geleceğiyle ilgili bir açıklamada bulunmuş ve ünlü dedektifin maceralarını Marvel Sinematik Evreni’ne benzer bir tarzda geliştirmek istediğini, kısa bir Sherlock Holmes Sinematik Evreni kurma hayalini duyurmuştu. O zamanlar için bu söyledikleri sadece birer hayalden ibaretmiş gibi gözükse de, şimdi ete ve kemiğe bürünmüş durumda.

- Reklam -

Sherlock Holmes Dizileri Henüz Erken Geliştirme Aşamasında: Projeler Robert Downey Jr.’a Emanet

Sherlock Holmes Dizileri

The Hollywood Reporter’ın haberine göre, Robert Downey Jr. ve Team Downey yapım şirketi HBO Max için iki Sherlock Holmes dizisi geliştiriyor. Her iki maceranın da oldukça yeni olduğu ve bu nedenle hikâye ayrıntıları gibi detayların henüz tam olarak oluşmadığı belirtiliyor. Downey her iki dizide de baş yapımcı olarak yer alsa da, Sherlock rolünü tekrarlayıp tekrarlamayacağı bilinmiyor. Elbette, hazırlıkları yeni başlayan dizilerin çıkış tarihleri ve oyuncu kadrosu gibi bilgiler de henüz açıklanmış değil. Son olarak her filmin de yapımcılığını üstlenen Lionel Wigram, yeni dizilerde de üst düzey yapımcı olarak görev alacak.

- Reklam -

Haberde ayrıca beklenen üçüncü Sherlock Holmes filmi hakkında da bilgi verildi. Ne yazık ki filmin Warner Bros.’daki geliştirme aşamasını geçmediğini ve kaderini sorguladığını da belirtildi. Şimdi ortaya çıkan yeni dizi projeleri de, olası bir üçüncü filmi daha da ileri bir tarihe ertelemiş gibi gözüküyor.

Sherlock Holmes’e ait yeni yapımların yolda olması sizleri mutlu etti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Güray Süngü Kitapları

Ödüllü Yazar Güray Süngü Tüm Kitaplarıyla Ketebe’de

Asgar Farhadi İntihal suç

Oscar Ödüllü İranlı Yönetmen Asghar Farhadi İntihal Suçuyla Yargılanıyor