in

Sherlock 5. Sezon Ne Zaman Gelecek? Yeni Sezondan Neler Bekliyoruz?

4. sezonunu 2017 yılında izlediğimiz BBC’nin Sherlock dizisinde, 5. sezon ile ilgili son durum ne? Yeni bir sezon yolda mı? Yoksa hepsi bu kadar mıydı?

Sherlock BBC
- Reklam -
- Reklam -

İngiltere’nin BBC kanalında yayınlanan ve ünlü aktörler Benedict Cumberbatch ile Martin Freeman’ın başrollerini paylaştığı Sherlock dizisi, 2017 yılında yayınlanan 4. sezonuyla final yapmıştı. Ama bu 5. sezonun olmayacağı anlamına gelmiyordu elbette. Sonuçta dünyanın en ünlü kurmaca dedektifi olan Sherlock Holmes’a bu modern yaklaşım hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından oldukça sevilmişti. Elbette 4. sezonu hariç tutarak konuşuyoruz.

Sherlock karakteri onu en iyi yansıtan isimlerden, Benedict Cumberbatch tarafından canlandırılıyordu. Martin Freeman da Sherlock’un sadık arkadaşı ve asistanı Doktor John Watson’ı oynuyordu. Her sezon, bazıları diğerlerine göre küçük farklılıklar gösterse de, Arthur Conan Doyle’ın hikâyelerine dayanan 60 dakikalık üçer bölümden oluşuyordu. Dizinin 4. sezonu, ilk 3 sezona göre daha farklı bir bakış açısı sergilemek istedi ama bu durum sezonu bir bütün olarak inciten farklı sorunlara yol açtı.

Yine de 5. sezon serinin ele alabileceği güncel sosyal meselelerin yanı sıra keşfedilecek çok fazla kaynak materyalle birlikte gelecek gibi gözüküyor. Ancak, Sherlock’un yeni sezonunu geciktirebilecek bazı engeller var.

- Reklam -

Sherlock kadro

Sherlock 5. Sezon Neden Gecikiyor?

Dizinin ortak yaratıcılarından Mark Gatiss, 2017 yılında  Sherlock’un asıl kadrosunun – yani Cumberbatch, Freeman, Steven Moffat ve kendisinin – beşinci sezon için geri dönmeye istekli olduklarını paylaşmıştı. Fakat en büyük sorun, yıldız isimlerin programlarının doluluğuydu.

Bildiğimiz gibi Benedict Cumberbatch’in Marvel Sinematik Evreni için 2021’de gösterime girecek Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmi var. Bununla birlikte önümüzdeki iki yıl boyunca birçok farklı projede de boy gösterecek.

Martin Freeman, her ikisi de bu yıl piyasaya sürülen gerilim türündeki The Operative ve romantik bir komedi olan Ode to Joy ile meşguldü.

Steven Moffat ve Mark Gatiss’e gelince, şu anda herkesin programlarını en az iki yıl boyunca uyumsuz kılacak Dracula’ya özel bir mini seri üzerinde çalışıyorlar.

Diyelim ki bahsettiğimiz isimler tüm bu projelerini gelecekte benzer bir zamanda tamamladılar ve, “Haydi Sherlock için düğmeye basalım!” dediler. Bu da 5. sezonun en erken 2022’nin ortalarında yayınlanacağı anlamına gelir.

Yayın tarihininde sorun çıkaracak başka bir ayrıntı da BBC’nin yayın takvimi olabilir. Kanal, Sherlock’un diğer projeleri arasında öne çıkması için en doğru zamanı bulmak isteyecektir. Sözün özü, eğer biraz şanslıysak Sherlock en erken 2022’de, bir ihtimal de 2023 yılında ana yıldızları ve iki ortak yaratıcısıyla birlikte geri dönebilir.

- Reklam -

Sherlock dizi

Sherlock 5. Sezondan Neler Bekliyouz?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi; Sherlock’un 4. sezonu ilk üç sezona göre mantığı geri planda tutan, izleyicilere ve eleştimenlere pek de çekici gelmeyen bir konuyla karışımıza çıkmıştı. Diğer vakalara göre çok daha karmaşık ve içinden çıkılamaz hikayeye birçok yeni referans ekledi.

Bununla birlikte, 4. sezon Sherlock ve Watson’a en iyi yaptıkları şeyi tekrar gösterdi: Büyük dağınık bir problemle uğraşmak yerine, ihtiyacı olanların kendilerine getirdiği davaları çözmek. Dizi, “The Adventure of the Dancing Men” gibi kitaplardan bazı klasik vakalara referanslar da içeriyordu. Yani bu demek oluyor ki; Sherlock, 5. sezonunda köklerine geri dönebilir ve ilk sezonlardaki gibi arkadaşlarıyla birlikte gelen davaları çözmeleri sağlanabilir.

Sherlock BBC dizi

Umuyoruz, çekirdek kadro yoğun programlarından bir şekilde zaman ayırıp bizlere 4. sezonu unutturacak yeni bir macera sunabilir. Ancak yine de bunun için bir süre daha beklememiz gerektiğini aklımızda bulunduralım.

Siz ne dersiniz? Ünlü dedektifimiz Sherlock ve yol arkadaşı Dr. Watson’ın yeni maceralar için tekrar bir araya gelmesini istiyor musunuz? Yoksa artık içimizde bu diziye ait herhangi bir heyecan kırıntısı kalmadı, gelemese de olur mu diyorsunuz?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for theriskoftime theriskoftime dedi ki:

    İhtimaller içinde yaşıyoruz.

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    2023’e kadar ben dört kere çürürüm. :expressionless:

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu kadar beğenilen bir dizinin bu kadar geciktirilmesindeki amaç nedir ? 2023 nedir ya !! Hiç çıkmasın.

  4. Avatar for Fingolfin Fingolfin dedi ki:

    İlk sezonu dışında kötüydü zaten. Moffat’ın çapı o kadar zaten. Yeni sezon için kayınvalidesinden para alamıyordur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aşk 101

Netflix Türkiye’nin Yeni Yerli Dizisi “Aşk 101″den İlk Tanıtım

chris evans thanos

Captain America, Avengers: Endgame’de Thanos’u Neredeyse Tek Başına Yenecekmiş!