in

Netflix İlk Sezonun Ardından “Sıcak Kafa” Dizisini İptal Etti

Sıcak Kafa 2. Sezon iptal edildi. Şevket Çoruh Netflix’in kararını, “Çok abuk bir ayrılık oldu,” diyerek duyurdu.

Sıcak Kafa 2. Sezon İptal Edildi - Netflix Türkiye
- Reklam -
- Reklam -

Sıcak Kafa 2. Sezon için iptal kararı çıktı. Netflix fişini çektiği yapımlara bir yenisini daha ekledi. Platformun Türkiye çıkışlı dizisi, ilk sezonun ardından ekranlara veda etti. Karanlık bir gelecekte geçen yapım, Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanmıştı.

2016 senesinde April Yayıncılık tarafından yayımlanan Sıcak Kafa romanının 2020 yılında Netflix Türkiye dizisine uyarlanacağı duyurulmuştu.

Konuşmayla bulaşan, “abuklama” adlı bir tür delilik salgınının yaşandığı distopik bir İstanbul’da geçen eser; eski bir dilbilimci Murat Siyavuş’un macerasını konu alıyordu.

- Reklam -

Sıcak Kafa 2. Sezon İptal Kararı - Netflix Türkiye

Fi ve Pardon ile tanınan Mert Baykal’ın yaratıcılığını üstlendiği Sıcak Kafa dizi uyarlaması, ilk sezonun ardından iptal edilen Netflix yapımları kervanına katıldı.

Dizinin 8 bölümden oluşan ilk sezonu 2 Aralık 2022 tarihinde yayınlanmış ve yeni sezona dair bugüne dek resmi bir bilgi paylaşılmamıştı.

Netflix’in Sıcak Kafa 2. Sezon Kararı Olumsuz Oldu

Murat Siyavuş karakterini Osman Sonant’ın canlandırdığı yapımda, Şevket Çoruh, Hazal Subaşı, Kubilay Tunçer, Gonca Vuslateri, Haluk Bilginer ve Yetkin Dikinciler gibi isimler yer alıyordu.

Yapımda Anton Kadir Tarakçı karakterini canlandıran Şevket Çoruh, ayrılık haberini Twitter hesabında şu sözlerle duyurdu:

“Çok abuk bir ayrılık oldu. Bilsem bu kadar sıkı dostluk kurmazdım. Kısa sürdü yoldaşlığımız. Kendine iyi bak Anton.”

- Reklam -

Çoruh, ayrıca bir Twitter kullanıcısının, “2. sezon yok mu yani?” sorusuna, “Yok,” cevabını da verdi.

Sıcak Kafa 2 Sezon İptal Netflix

Yönetmenliğini Mert Baykal ile birlikte Umur Turagay’ın üstlendiği distopik dizi, IMDb’de 7.2’lik bir puan ortalaması yakalamıştı.

İptal Kararları Nasıl Alınıyor?

Alman yapımı Netflix dizisi 1899’ın iptal edilmesinin ardından, Netflix’in iptal politikaları yeniden tartışmaya açılmıştı. Forbes verilerine göre kanal bir yapımın fişini çekme kararını diziyi takip eden izleyicilerin bütün bir sezonu tamamlama oranına bakıyor. Sıcak Kafa özelinde ise izlenme ya da tamamlanma oranı hakkında bir veri açıklanmış değil.

Kayıp Rıhtım’da yer alan Sıcak Kafa roman incelemesini buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Sıcak Kafa 2. sezon hakkında alınan iptal kararına dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, en güncel TV haberleri için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Şevket Çoruh

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Bariz belliydi. Bu dizi ilk çıktığında yorumum “umarım bu yerli yapımın da akibeti diğer yerli netflix yapımları gibi olmaz” şeklindeydi.

    Çünkü netflix yerli yapım dizileri çok çabuk harcıyor. Bunun daha bir kaç örneği de var. Artan fiyat, şifreleme politikası ve kötü içerik sebebiyle yakında iptal ederim.

  2. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Yuh ya! Bu kadar kaliteli dizi iptal edilir mi?

  3. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Aslında tam tersi değil mi? Yani Atiye, Hakan Muhafız, Aşk 101 gibi diziler hep yeni sezon onayı aldılar. Sanki keşke onlar gibi olsaydı akıbeti demek daha mantıklı geliyor…

    Mesela çokça eleştirilen Şahmaran dizisine 2. sezon onayı verecekler gibi duruyor. Üstelik bunun izlenme oranlarıyla da bir alakası olmayabilir. Daha az bütçeyle benzer izlenme oranlarını aldıkları sürece dizinin kalitesinin pek de umurlarında olduğunu sanmıyorum. Tüketim çağı işte…

  4. Avatar for Entlovin Entlovin dedi ki:

    Yine iptal yine Netflix…

  5. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Aslında benim ölçüt aldığım yapımlar bunlardan çok farklı. Misal 50 m2, Fatma, Bir Başkadır, Kulüp gibi daha kaliteli ve oturaklı diziler. Maalesef hepsi askıda kaldı ilk sezonlarıyla.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

Luviler Kimdir? Antik Yunan Kültürünün Temelini Atan Halk

Antik Yunan Kültürünün Temelini Atan Kadim Anadolu Halkı: “Luviler”

John Wick 5 Filmi

Keanu Reeves’e Göre “John Wick” Serisinin 5. Filmi Henüz Kesinleşmiş Değil