in

Netflix’in Yeni Bilimkurgusu Sıcak Kafa Dizisinde Çekimler Başladı

Afşin Kum’un aynı adlı bilimkurgu romanından uyarlanan Sıcak Kafa dizisinde çekimler başladı. Netflix’in yeni macerası distopik bir İstanbul tasviri sunacak.

Sıcak Kafa dizisi çekimleri Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Sıcak Kafa dizisi çekimleri başladı. Afşin Kum’un kaleme aldığı ve April Yayıncılık etiketiyle 2016 yılında çıkan aynı adlı kitaptan uyarlanan Netflix dizisini Mert Baykal yönetiyor.

Afşin Kum tarafından kaleme alınan ve ses yoluyla zihinden zihne bulaşarak yayılan bir salgının konu alındığı 2016 yapımı roman, Netflix Türkiye orijinal dizisi oluyor. Proje, geçen yılın mart ayında Şimdiki Aklım Olsaydı, Fatma ve Netflix’in Türkiye için hazırladığı ilk orijinal filmi Yarına Tek Bilet gibi birçok yapımla birlikte duyurulmuştu.

Roman distopik bir gelecekte ve İstanbul’da geçiyor. Murat Siyavuş adlı, bir şekilde virüsten kurtulmayı başarmış olan karakterin hayatına odaklanıyor. Acımasızlığıyla ünlü Salgınla Mücadele Kurumu tarafından arandığını öğrenen Murat, saklandığı kurtarılmış bölgeden kaçmak ve yangınlar içindeki İstanbul’un gizemli dehlizlerinde hastalığın ona mirası olan “sıcak kafa”sının sırrının peşine düşmek zorunda kalıyor.

- Reklam -

Kıyamet sonrası alternatif bir dünyayı anlatan ve salgın sonrası medeniyetin yıkılma eşiğine geldiği bir çağda geçen Sıcak Kafa okular tarafından da oldukça beğeni toplamıştı. Ayrıca 2017 GİO Ödülleri’nde En İyi Roman roman ödülünü de kazanmıştı.

Dizi ile ilgili uzun süre pek bir ses çıkmadı. Son olarak Haluk Bilginer’in dizide rol alacağı ancak son anda ayrıldığı ve yerine Hakan Gerçek ile anlaşıldığı duyurulmuştu. Ancak Netflix’in paylaştığı yeni bilgiler ışığında Bilginer’in de dizide rol alacağı kesinleşti.

Sıcak Kafa 2022 Yılında Netflix Kütüphanesindeki Yerini Alacak

Sıcak Kafa Netflix Dizisi Afşin Kum

Sıcak Kafa’da Haluk Bilginerve Hakan Gerçek dışında Osman Sonant, Hazal Subaşı, Şevket Çoruh, Tilbe Saran, Kubilay Tunçer, Gonca Vuslateri, Özgür Emre Yıldırım, Zerrin Sümer, Erdem Akakaçe, Şebnem Hassanisoughi, Cüneyt Uzunlar, Barış Yıldız, Furkan Kalabalık ve Arda Anarat rol alıyor.

- Reklam -

8 bölümden oluşacak dizinin yapımcılığını Timur Savcı üstleniyor. Ayrıca yönetmen koltuğunda Mert Baykal’ın yanı sıra Umur Turagay da oturacak. Senaristler arasında Mert Baykal, Zafer Külünk, Gökhan Şeker ve Derya Baykal’ın kızı Müjgan Ferhan Şensoy bulunuyor. Uygulayıcı yapımcı görevini ise Şeyba Tüysüzoğlu ve Fatih Tekşal üstleniyor.

Şu an için dizinin yayın tarihi konusunda kesin bir bilgi olmasa da, 2022 yılının ilk çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.

Sıcak Kafa’yı okumuş muydunuz? Sizce bizleri nasıl bir dizi bekliyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Netflix

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Kitabı sevmiştim, dizi uyarlamasını merakla bekliyorum. Umarım iyi bir uyarlama yaparlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

HarperCollins - Houghton Mifflin satın alma

Amerikan Yayıncılık Dünyasında Dev Satın Alma: HarperCollins, Houghton Mifflin’e Gözünü Dikti

Ketebe Poetika Dizisi

Ketebe Poetika Dizisi ile Nitelikli Edebiyatın Perde Arkasına Yolculuk