in

Sıcak Kafa Romanı Netflix Dizisi Oluyor: Afşin Kum’un İstanbul Distopyasına Hazır Olun!

Afşin Kum imzalı Sıcak Kafa romanı Netflix dizisi oluyor. Netflix Türkiye, salgın sonrası İstanbul’da geçen distopik romanı ekrana uyarlıyor.

Sıcak Kafa Netflix Dizisi Afşin Kum
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, Türkiye yapımı orijinal dizilerine bir yenisini daha ekledi. Kanal, Afşin Kum’un 2017 yılında GİO Ödülleri’nde En İyi Roman Ödülü’nü de aldığı “Sıcak Kafa” adlı kitabını diziye uyarlayacak.

Dün akşam gerçekleştirilen Netflix Türkiye etkinliğinde kanalın birçok yeni projesi duyuruldu. Aralarında Atiye dizisinin 3. sezon onayı ve platformun ilk yerli filmi olan Yarına Tek Bilet’in de bulunduğu tanıtımda; bir de Afşin Kum hamlesi geldi.

Geçen günlerde Kübra romanıyla tekrar karşımıza çıkan yazarın, ilk romanı olma özelliğini taşıyan Sıcak Kafa; Netflix platformu için dizi olarak geliştirilecek.

- Reklam -

Afşin Kum İmzalı Sıcak Kafa Romanının Konusu Ne?

Yazarın 2016 yılında April Yayıncılık etiketiyle yayımlanan romanı, kıyamet sonrası alternatif bir Türkiye gerçekliğinde geçiyor. Maceranın odak noktası ise İstanbul. Tüm dünyayı saran bir salgın sonrası medeniyetin yıkılma eşiğine geldiği bir çağda, eski dilbilimci Murat Siyavuş’un hayatına odaklanan kitap 2017’de GİO Ödülleri’nde roman ödülünü almıştı.

Sıcak Kafa Afşin Kum

Tamamen konuşma yolu ile, zihinden zihne bulaşarak yayılan salgın hastalık nedeniyle kıyamete sürüklenen dünyada; yeni gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalan Murat Siyavuş’un hayatını konu alan eser; akıl, dil, uygarlık, hayatın doğası ve anlamı gibi başlıkları irdeliyor.

Sıcak Kafa Dizisi Ne Zaman Yayınlanacak?

Netflix Türkiye’nin yeni dizileri arasındaki yerini alan yapım için henüz teknik bir bilgi paylaşılmadı. Dün gerçekleştirilen Netflix etkinliğinde, kimi yapımların yönetmeninden oyuncu kadrosuna ve çıkış tarihine dek detaylar verilirken Sıcak Kafa için yalnızca konu bilgisi paylaşıldı. Bu da Afşin Kum’un eserinden uyarlanacak yapım için henüz çok erken bir seviyede olunduğunu gösteriyor.

- Reklam -

Sıcak Kafa dizisinin yapım ekibi, oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi hakkında henüz belli olmuş değil.

Netflix Türkiye’nin yeni dönemde platformunda ağırlayacağı belli olan diğer yapımlar ise şu şekilde: Fatma (Dizi), Şimdiki Aklım Olsaydı (Dizi) ve Yarına Tek Bilet (Film) ve Exatlan Challenge (Yarışma).

Aynı zamanda, Atiye dizisinin 3. sezon onayını aldığı ve bu sezonla birlikte dizinin final yapacağı bilgisi de paylaşıldı.

Peki siz kitabı okumuş muydunuz? Netflix dizisi olmasına ne diyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Sıcak Kafa Roman İncelemesi için tıklayın!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Yüz güldürdün, Netflix. Afferin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Falcon and the Winter Soldier Corona Virüsü

The Falcon and the Winter Soldier Çekimleri Corona Virüsü Yüzünden İptal Edildi

Okzo Hikâyeleri - Garibanların Şampiyonu - Erdoğan Küçükçelik

Okzo Hikâyeleri İlk Kitabı “Garibanların Şampiyonu” ile Geliyor