in ,

Netflix’in Distopik Bir İstanbul’da Geçen Yeni Dizisi “Sıcak Kafa”dan İlk Tanıtım

Sıcak Kafa dizisinin ilk tanıtım fragmanı paylaşıldı. Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanan Netflix yapımının yayın tarihi ortaya çıktı.

Sıcak Kafa dizisi tanıtım fragmanı netflix
- Reklam -
- Reklam -

Sıcak Kafa dizisi için ilk tanıtım fragmanı paylaşıldı ve yayın tarihi belli oldu. Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanan yeni Netflix dizisi, iletişim yoluyla zihinden zihine bulaşarak yayılan bir salgını konu alıyor.

İlk duyurusu Mart 2020’de yapılan ve gelişi için uzun bir süredir beklenen Sıcak Kafa, 2016 yılında April Yayıncılık etiketiyle yayımlanan Afşin Kum romanına dayanıyor.  2017 GİO Ödülleri’nde En İyi Roman ödülene de layık görülen ve kıyamet sonrası alternatif bir Türkiye gerçekliğinde geçen eser, İstanbul’da geçiyor ve konuşmayla buluşan, adına da “abuklama” adı verilen bir tür delilik salgınını merkezine alıyor. Söz konusu hastalıktan gizemli şekilde kurtulmayı başaran tek kişi ise, eski bir dilbilimci olan Murat Siyavuş.

Bir süre sonra kimseye söylemediği bu sırrının fark edildiğini öğrenen Murat, saklandığı bölgeden kaçmak ve yangınlar içindeki İstanbul’un gizemli dehlizlerinde hastalığın ona mirası olan “sıcak kafa”sının sırrının peşine düşmek zorunda kalır.

- Reklam -

Sıcak Kafa dizisi netflix

Çekimleri 2021 yılının mart ayında başlayan dizinin yaratıcı, yazar ve yönetmen koltuğunda Mert Baykal oturuyor. Senaristler arasında Baykal’la birlikte Zafer Külünk, Gökhan Şeker ve Müjgan Ferhan Şensoy da yer alıyor. Yapımcılığını ise Timur Savcı Üstleniyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda daha önce de açıklandığı şekliyle Osman Sonant, Şevket Çoruh, Hazal Subaşı, Tilbe Saran, Kubilay Tunçer, Özgür Emre Yıldırım, Gonca Vuslateri, Zerrin Sümer, Yetkin Dikinciler, Hakan Gerçek, Erdem Akakçe, Barış Yıldız, Arda Anarat, Furkan Kalabalık, Şebnem Hassanisoughi, Cüneyt Uzunlar ve Haluk Bilginer yer alıyor.

Yaklaşık 45 saniye süren fragmanla birlikte dizinin ne zaman çıkacağı konusu da netlik kazandı ve aralık ayında yayınlanacağı belli oldu.

- Reklam -

Yayınlanan ilk tanıtım fragmanına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sıcak Kafa Tanıtım Fragmanı ve Yayın Tarihi Duyurusu | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Toplamda 8 bölümden oluşan Sıcak Kafa dizisi, tüm bölümleri ile 2 Aralık 2022 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Sıcak Kafa dizisi için yayınlanan ilk tanıtım fragmanını sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for midousuji midousuji dedi ki:

    Kitabı hoşuma gitmişti, fragman da fena durmuyor.

  2. Avatar for madani madani dedi ki:

    20 saniyelik fragmana göre değerlendirmek istemiyorum ama Netflix de ilk defa düzgün bir Türk yapımı dizi gelecek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tüm Panayırların Heyulası Etkinlik

ETKİNLİK: “Tüm Panayırların Heyulası” Yazarları, Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi’nde Buluşuyor

riot games Wargaming Studios satin alma

Riot Games, “World of Tanks”in Yapımcısı Wargaming Sydney’i Satın Aldı