in ,

Hugh Howey’nin Post Apokaliptik Bilimkurgu Serisinden Uyarlanan “Silo” Dizisinden Fragman Yayınlandı

Silo fragmanı yayınlandı. Bilimkurgu yazarı Hugh Howey’nin “Wool” serisinden uyarlanan Apple TV+ dizisi, izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Silo Fragmanı - Wool - Hugh Howey
- Reklam -
- Reklam -

Silo fragmanı görücüye çıktı. Hugh Howey imzalı Wool’dan uyarlanan yapımın kadrosunda Rebecca Ferguson ve David Oyelowo gibi isimler yer alıyor.

Amerikalı bilimkurgu yazarı Hugh Howey’nin 2012 yılında okurla buluşmaya başladığı ve Türkçede Silo, Vardiya ve Toz isimleri ile okurlarla buluşan Wool serisi ekrana adapte ediliyor.

Bir kıyamet sonrası kurgusu olan Silo, dünyanın artık insanlar için yaşanamaz hâle geldiği karanlık bir gelecekte geçiyor. Dünya üzerinde toplam nüfus 10.000 kişiye kadar düşerken insanlık hayatını yerin altındaki devasa bir Silo’da sürdürmeye çalışıyor.

- Reklam -

Gizem, distopya, post apokaliptik kurgu ve bilimkurgu türlerindeki diziden yayınlanan fragman, tesisin pek de yolunda gitmeyen dünyasına dair ipuçları veriyor.

Yayınlanan tanıtımda, Silo halkının onun yaratılışı hakkında hiçbir şey bilmediğini ortaya koyuyor. Bilinen tek şey devasa tesisin kalabalık olmasına rağmen dış dünyadan kesinlikle daha güvende olduğu ve insanların tesisi çalışır hâlde tutmak için canla başla çalıştığı.

Silo Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Hikâye, sevdiği birinin ölümünün ardından yanıtların peşine düşen mühendis Juliette (Rebecca Ferguson) karakterinin hikâyesini takip ediyor. Tesis içindeki gizli geçitlerden tehlikeli bölgelere süren yolculuğun sonu, tesiste yaşayan insanların da sonu olabilir.

Apple TV+ dizisinde Doctor Sleep ve Dune’un yıldızı Rebecca Ferguson ile ödüllü oyuncu David Oyelowo’nun yanı sıra rap müzisyeni Common, Emmy adayı Harriet Walter, Chinaza Uche, Avi Nash, Emmy adayı Rashida Jones ve Akademi Ödüllü Tim Robbins gibi isimler yer alıyor.

Silo Fragmanı - Wool - Hugh Howey Dizi

- Reklam -

Dizinin yaratıcılığını The Pacific ve From the Earth to the Moon ile Primetime Emmys kazanan Graham Yost üstleniyor. Yapımın ilk üç bölümünü ise Oscar adayı Morten Tyldum yönetiyor.

Hugh Howey’nin kitaplarından uyarlanan dizi, daha önce Ridley Scott tarafından da ele alınmış ancak Scott Alien’ın yeni filmi için harekete geçince bu proje iptal edilmişti.

Silo dizisi 5 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla haftalık olarak Apple TV+ üzerinden izleyicilerle buluşacak.

Silo Fragmanı - Wool - Hugh Howey Apple TV

Kayıp Rıhtım ekibinin 2015’te Hugh Howey ile gerçekleştirdiği söyleşiyi buraya tıklayarak izleyebilirsiniz. Wool serisinin genel değerlendirmesini ise buradan okuyabilirsiniz.

Silo dizisi için beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla bilimkurgu içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    Son trailer gelmiş;

  2. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Diziyi radarıma aldım. Başkarakteri canlandıran oyuncuyu MI serisinde severek izlerdim zaten.Belki böylece yarım bıraktığım son kitabı bitiririm. İlk 2 kitap süper gitmiş ve 3. kitapta seviye bir anda düşmüştü nedense ben de devam etmemiştim. Oysa Silo’daki merdivenleri in çıķ mahvoluyorduk ne güzel, oysa Vardiya’daki sualtı bölümleri ne güzel nefessiz bırakıyordu beni. Toz duman etti her şeyi.

  3. Avatar for Gok_Smr Gok_Smr dedi ki:

    Aynen serinin 3. kitabi seriye bir hakaret gibiydi.

  4. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    Okuma listemde ama başlayamadım ben seriye hala, dizi ile beraber belki bi gaz olur okurum ben de :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uzaylilar Neye Benziyor

Yeşil Küçük Adamlar Miti: Bilim İnsanları Uzaylıların Neye Benziyor Olabileceğini Açıkladı

Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası Fragmanı - İzle

“Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası” Filminden Fragman Yayınlandı