in

Six Feet Under 20 Yaşında: Dizinin Kadrosu Yıllar Sonra Yeniden Bir Araya Geldi

Six Feet Under en sevilen cenaze evini televizyonlara getireli 20 yıl oldu. Dizi yaratıcısı ve oyuncular efsanevi yapımı anlattı.

Six Feet Under HBO
- Reklam -
- Reklam -

Six Feet Under ilk bölümü yayınlanıp HBO’nun altın çağında yeni bir sayfa açalı 20 sene geçti. Bir cenaze evi işleten Fisher Ailesi’nin üyeleri Zoom adlı dijital sohbet uygulaması üzerinden buluşup yapımla ilgili anılarından bahsetti.

Dizinin genel yapımcısı ve senaristi Alan Ball, Six Feet Under fikrinin kendisinden çıkmadığını açıkladı. Akademi Ödüllü senarist Six Feet Under’ın geliştirilmeye başlandığı 1999 yılında inişli çıkışlı bir süreç yaşıyormuş. Bir yandan komedi dizisi Oh, Grow Up 11 bölüm yayınlanıp iptal edilirken diğer yandan filmi American Beauty ile Oscar kazanmış.

Kariyeri hem başarı hem de başarısızlıklar sayesinde durakladığı bir noktaya geldiğinde Ball’ın telefonuna HBO genel müdür yardımcısı Carolyn Strauss’tan bir çağrı gelmiş. İkili öğle yemeğinde buluştuğunda Strauss bir aile tarafından işletilen cenaze evi temalı dizi fikrini ortaya atmış. Ball fikre hemen tav olunca da iki haftada ilk bölümün senaryosunu hazırlamış. Kanal dizinin çok “güvenli” olduğunu, karakterlerin ve hikâyenin biraz daha sorunlu hale getirilmesini istemiş. Bundan sonra iş ikonik kadroyu toparlamaya kalmış.

- Reklam -

Fisher Ailesi’nin hayırsız evladı Nate’i oynayan Peter Krause da Ball’ın başarısızlık kaderini yaşadığı bir dönemde seçmeye katılmış. Eski dizisi Sports Night ikinci sezonunda iptal edildikten bir ay sonra hem Nate hem David için oynamaya karar vermiş. Ball hangi karakteri Krause’ya vermek istediğinden emin olamamış fakat bir süre sonra Michael C. Hall’ın David için mükemmel seçim olduğu fark edilince Nate karakteri Krause’ya kalmış.

Six Feet Under Oyuncuları

Ailenin küçük kızı Claire rolünü oynayan Lauren Ambrose ise seçmelerde daha önce hiç yaşamamış olmasına rağmen uyuşturucu etkisinde rolü yapmak zorunda kalışını çok net hatırlıyor. İlk okumada başarı gösteremedikten sonra Alan Ball kendisini odadan çıkartıp, “Etrafındaki her şey karıncalıymış, ayakta bile duramıyormuşsun gibi olmanı istiyorum. Uyuşturucunun damarlarında aktığına inandır bizi,” demiş. Böylece ilk bölümde ve dizinin tamamı boyunca gördüğümüz büyüme sancılarıyla uğraşan Claire karakteri Lauren Ambrose olarak ete kemiğe bürünmüş.

Six Feet Under Ölüm Sahneleri için İnternetten Yardım Alınmış

Six Feet Under nihayet yayınlandığında 5 milyon izleyici ile HBO’nun ilk bölümü en çok izlenen dizisi olmuş. Bu rekor hâlâ kırılabilmiş değil.

Dizinin ilk bölümünden itibaren kullandığı bir teknik için Darwin Awards sitesi kullanılmış. Sitede en saçma ölüm sebepleri listeleniyor. Web sayfasına şu an hâlâ aktif olarak ulaşılabiliyor..

Krause’ya göre dizideki en tuhaf ölüm bir kadının kocasının kafa şişiren muhabbetine dayanamayıp kafasına tavayla vurmasıymış. Ambrose ve Rodriguez bir uçaktan evinin bahçesindeki kadının kafasına düşen buz poşetinden çok etkilenmiş.

- Reklam -

Six Feet Under Dizisi Oyuncuları

Dizinin beşinci sezonla birlikte biteceği kararlaştırıldığında final belli değilmiş. Ball final fikrinin kendisinden çıkmadığını, yazar odasında bu düşünce ortaya atıldığında da güldüğünü söylüyor. Sonra üzerine düşündükçe böyle bir diziye uygun tek finalin, o olduğuna karar verilmiş.

Bu noktadan sonra hem oyuncuların hem de Ball’ın uzlaştığı bir konu var; bu final herkesin hayatında ve kariyerinde bir dönüm noktası olmuş. Hâlâ pek çok eleştirmen tarafından dizi tarihinin en iyisi olarak kabul gören Six Feet Under finali, üzerinden geçen 15 yıla rağmen seyircilerde ilk günkü etkisini koruyor.

Six Feet Under oyuncu kadrosu ve yapımcı ekibi 29 Mart 2021’ tarihinde bir kez daha video konferans ile buluşmak ve daha fazlasını konuşmak üzere ayrıldılar.

Six Feet Under sizin için ne anlam ifade ediyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: EW

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Taş ve Gölge - Burhan Sönmez

Burhan Sönmez, Taş ve Gölge Adlı Yeni Romanı ile Geliyor

Daft Punk dağıldı

Daft Punk Dağıldı: 28 Yıllık Efsanevi Müzik Grubuna Veda