in ,

Skyrim’in Bestecisi Yüzüklerin Efendisi Dizisine Göz Kırptı

Jeremy Soule, Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisinin müziklerini bestelemek istediğini açıkladı.

Skyrim Bestecisi Yüzüklerin Efendisi Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

The Elder Scrolls V: Skyrim başta olmak üzere pek çok başarılı oyunun kulaklarımızın pasını silen cinsten bestelerine imza atan Jeremy Soule, Amazon’da yayınlanacak Yüzüklerin Efendisi dizisinin müziklerini yapmak istediğini açıkladı.

Bir hayranının Twitter üzerinden Yüzüklerin Efendisi dizisinde Jeremy Soule’un müziklerini görmek istediğini belirtmesi üzerine “Siz ne düşünüyorsunuz?” minvalinde ufak bir anket başlatan ünlü bestekar oldukça olumlu tepkiler aldı. Bu sonuç karşısında memnuniyetini gizleyemeyen Soule zaten hâlihazırda dizide çalışmak için araştırma yaptığını belirtti.

Soule bunun yanı sıra Peter Jackson’un Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemesinin bestelerini yapan Howard Shore’a duyduğu hayranlıktan bahsetmeyi de ihmal etmedi. Shore’un o filmlerde gelmiş geçmiş en iyi film müziklerinden birine imza attığını belirten ünlü sanatçı, serinin hayranlarına kendisine duydukları güven için teşekkür etti.

- Reklam -
- Reklam -

42 yaşındaki Jeremy Soule bugüne dek Morrowind, Oblivion ve Skyrim’in yanı sıra bazıları kişisel favorilerim olan Icewind Dale, Star Wars: Knights of the Old Republic, Neverwinter NightsDungeon Siege, Company Of Heroes, Total Annihilation, Guild Warsve Harry Potter oyunları başta olmak üzere pek çok dizi, film ve oyunun müziklerine imza atmış, birden fazla ödüle layık görülmüştü. Bakalım bu başarılarının arasında Yüzüklerin Efendisi dizisini de ekleyebilecek mi?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Vay be süper olur. Hans Zimmer oldur diye düşünmüştüm ama.

  2. Avatar for Iluvatar Iluvatar dedi ki:

    Hans Zimmer olsa tadından yenmez ama Jeremy Soule da bence iyi olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

aquaman

Aquaman Filminden Son Fragman Yayınlandı

uyanis ust

Polisiye Bilimkurgu “Uyanış” Raflarda