in

Snowpiercer Dizisinin Yayın Tarihi Değişti

Snowpiercer dizisinde yayın tarihi erkene alındı. Yapım böylece Emmy Ödülleri’nde yarışma şansına da erişmiş olacak.

Snowpiercer Dizi 2020
- Reklam -
- Reklam -

Jacques Lob’un aynı adlı çizgi romanından daha önce sinemaya da uyarlanan Snowpiercer şimdi de dizi oluyor. Yapımın yayın tarihi ise Emmy Ödülleri’ne yetişebilmesi için daha erken bir zamana alındı.

Snowpiercer dizisi bir kez daha hareket halinde. Geçen aylarda TNT’den TBS’e, sonra tekrar TNT’ye taşınan ve olaylı bir yapım süreci yaşayan dizi nihayet yuvasını bulmuştu. Yapımın yayın tarihi 31 Mayıs 2020 olarak açıklanmıştı. Ancak TNT yeni kararıyla bu tarihi 17 Mayıs’a çekti.

Jacques Lob’un çizgi romanı daha önce Oscar ödüllü yönetmen Bong Joon-ho tarafından 2013 tarihli filme uyarlanmış ve oldukça beğenilmişti. Şimdiyse Snowpiercer dizi formatında geri dönmeye hazırlanıyor.

- Reklam -

Snowpiercer

Dizi dünyanın buzul çağı yaşamasıyla bildiğimiz medeniyetin sona ermesinin 7 yıl sonrasında geçiyor. Yapımın konusu ise 1001 vagondan oluşan ve sürekli olarak dünyanın etrafını dönen bir treni ev bellemiş insanlığın kalan son üyelerinin hikâyesine odaklanıyor.

Yaratıcı koltuğunda Graeme Manson’ın oturduğu dizinin öne çıkan oyuncuları şu şekilde: Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Sheila Vand ve Lena Hall.

Snowpiercer Dizisi İzleyicilerle Erkenden Buluşturulmak İsteniyor

TNT’nin genel müdürü Brett Weitz yayın tarihi değişikliğiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Snowpiercer 2020’nin en merakla beklenen dizilerinden ve özellikle bu zor zamanlarda seyircilerin heyecanlı, içine çeken koltuk ucunda oturtacak içeriklere olan ihtiyacı daha da fazla. Bu durumlarda da seyircilerimize ihtiyaçları olduğu zaman yanlarında olmaya dair verdiğimiz sözü tutmamız çok önemli. Bu sebeple, Snowpiercer’ın yayın tarihini değiştirerek hayranların bu fütüristik dizinin keyfini daha da erken çıkarmalarını sağlıyoruz.”

Snowpiercer Dizi 2020

- Reklam -

Dünya çapında ev izolasyonu kampanyalarının yapıldığı ve bütün kanalların yayın takvimini buna göre değiştirdiği bir dönemden geçiyoruz. Pek çok yapımın yayın tarihi setlerin iptal edilmesi sebebiyle ertelendi. Nredeyse bütün canlı spor etkinlikleri iptal edildi. TNT bu şartlar altında Snowpiercer’ın evlerinde kalan seyircilerin taze içerik ihtiyacını karşılayabileceğini umuyor.  Aslında son aylardaki reyting artışları da göz önünde bulunursa TNT’nin umduğundan da büyük bir izleyici ilgisiyle karşılaşılabilir.

TNT’den Emmy Hamlesi

Yayını erkene almanın en az seyirci çekmek kadar önemli bir diğer sebebi de Emmy’ler. Eski takvim kurallarına göre Snowpiercer Emmy Ödülleri’ne aday olamıyordu. Kurallar aday dizilerin ilgili sezonunun 31 Mayıs’tan önce en az 6 bölüm yayınlanmış olması gerektiğini belirtiyordu. Ama bu kural geçen hafta TV Akademi’sinin yaptığı değişiklikle geçersiz kaldı, yeni kural şöyle:

Şu anki seçim yılında adaylığa kalifiye olabilmek için söz konusu dizi 31 Mayıs 2020’den önce ilk bölümünü yayınlanmalıdır. Dizinin 31 Mayıs’tan sonra çıkacak bölümleri varsa da bu bölümler 30 Haziran’dan önce yayınlanmak zorundadır. Dizi kategorisinde adaylık için minimum 6 bölüm gerekliliği hâlâ geçerlidir.

İlk bölüm yayın tarihini 17 Mayıs’a alan Snowpiercer da 30 Haziran’da 6 bölümden fazlasını yayınlamış olarak 2020 Emmy Ödülleri’ne katılma hakkı kazanacak. Neredeyse 10 yıl sonra ilk kez bir Emmy töreninin Game of Thrones’un gölgesi olmadan yapılacak olması da bu yılki Emmy’leri daha da özel bir konuma getiriyor.

Snowpiercer Dizi Fragmanı (2020)

YouTube video

Snowpiercer dizisiyle ilgili ne düşünüyorsunuz? TNT’nin hamlesi dizinin geleceğini nasıl etkiler? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Quentin Tarantino, Luke Cage Filmini Neden Çekmediğini Açıkladı

Kaynak: Indiewire

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mount & Blade II: Bannerlord İncelemesi

Mount & Blade II: Bannerlord İncelemesi – Nihayet Kavuştuk!

Aşk 101 - Love 101 Fragman

Aşk 101 Fragmanı: Netflix Türkiye’nin Yeni Dizisi Yolda